https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

FOTO: Tekmovanje mladih čebelarjev iz vse Slovenije v Beltincih

Beltinci, 31.5.2019  

V soboto, 25. maja je na OŠ Beltinci potekalo 42. srečanje in tekmovanje mladih čebelarjev, ki se ga je udeležilo preko 450 tekmovalcev iz vse Slovenije.

Namen tekmovanja je preverjanje znanja med učenci na področju čebelarstva, spodbujanje druženja mladih čebelarjev Slovenije ter izbira ekipe za udeležbo na mednarodnem tekmovanju mladih čebelarjev.

Tekmovanje so ob 100-letnici združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom organizirali Čebelarska zveza Slovenije (ČZS), Čebelarsko društvo Beltinci, Osnovna šola Beltinci in Občina Beltinci.

Pred začetkom tekmovanja je potekala novinarska konferenca, kjer je vodja služb ČZS Lidija Senič predstavila samo tekmovanje in gojenje čebelarske tradicije v čebelarskih krožkih. O delovanju ČZS na področju izobraževanja in usposabljanja vseh starostnih skupin in pomenu Svetovnega dneva čebel je spregovoril podpredsednik ČZS Janez Vencelj.

Štefan Šemen, predsednik Čebelarskega društva Beltinci, je predstavil aktivnosti njihovega društva ter vpetost društva v lokalno okolje. Župan občine Beltinci Marko Virag pa je spregovoril o pomenu čebelarstva za razvoj lokalnih skupnosti.

Konferenci je sledil kulturni program, kjer so nastopili beltinski osnovnošolci, tekmovalce pa je pozdravila ravnateljica OŠ Beltinci Mateja Horvat. Po uvodnem programu so se tekmovalci v ekipah porazdelili v tri težavnostne oziroma starostne stopnje in začeli s tekmovalnim delom dneva.

Ob tekmovanju so organizatorji za tekmovalce pripravili še razne delavnice, ki so potekala na več lokacijah v Beltincih.

Več fotografij v spodnji galeriji …

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.