https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Pred sobotno tekmo našli 5 nevarnih predmetov; v Nemčavcih neznani storilec vlomil v kontejnerje

27.05.2019 ob 17:45  

S PU Murska Sobota so sporočili, da je neznani  storilec je v noči na soboto vlomil v osem gradbenih kontejnerjev različnih družb na gradbišču poslovne stavbe v Nemčavcih. Na sobotni tekmi med Muro in Celjem pa so pred začetkom tekme pri pregledu našli 5 nevarnih predmetov.


Neznai storilec vlomil v 8 kontejnerjev

Iz treh kontejnerjev je bil odtujen različni vodovodni material in električno orodje. V pet kontejnerjev pa je bilo vlomljeno, vendar ni bilo ničesar odtujeno. Skupne materialne škode je zaenkrat za okrog 1.000 evrov. Policisti za neznanim storilcem zbirajo obvestila.

Na sobotni tekmi našli 5 nevarnih predmetov

V soboto, 25. maja ob 17.55 uri je bila na stadionu Fazanerija v Murski Soboti odigrana prvenstvena nogometna tekma Prve lige Telekom Slovenije med nogometnima kluboma NŠ Mura in NK Celje. Policija je navedeno prireditev ocenila kot dogodek z srednjo stopnjo tveganja, zato so bili v varovanje javne prireditve vključeni policisti Posebne policijske enote Policijske uprave Murska Sobota in drugi policisti iz različnih enot Policijske uprave Murska   Sobota. Na prireditvi je bilo okrog 200 navijačev domače organizirane navijaške skupine Black Gringosi in preko  4000 ostalih obiskovalcev.

Pred začetkom tekme so varnostniki pri pregledu stadiona našli 5 nevarnih predmetov - bakel, katere je zaenkrat še neznani kršitelj prinesel na stadion. Ob vstopu na stadion je bil mladoletnemu kršitelju zasežen nevarni predmet - bakla, zoper kršitelja pa bo predlagana uvedba rednega sodnega postopka na pristojnem sodišču. V času prireditve je bilo prižganih še 10 bakel, policisti zbirajo obvestila v smeri ugotavljanja dejanskega stanja in v cilju izsleditve kršiteljev. V primeru, da se jih bo izsledilo bodo izvedeni prekrškovni postopki zaradi kršitev določil  Zakona o javnih zbiranjih. Ostalih kaznivih ravnanj Policija ni obravnavala.

*Fotografije so simbolične

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.