https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Padavine se bodo okrepile, reka Mura se bo razlivala

28.05.2019 ob 10:30  

Danes in jutri bo oblačno z občasnim dežjem, danes lahko tudi zagrmi. V četrtek bodo možna tudi manjša razlivanja. Naraščale bodo kraške reke ter reki Mura in Drava.

Vremenoslovci napovedujejo, da bo danes pretežno oblačno. Občasno bodo krajevne padavine, deloma plohe in posamezne nevihte. Ponekod bo pihal južni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 14 do 19, na vzhodu, kjer so možna tudi krajša sončna obdobja, do okoli 21°C.

Ponoči okrepitev padavin

Ponoči se bodo padavine okrepile in zajele vso Slovenijo. Predvsem v južnih krajih so možni tudi močnejši nalivi. Ponekod bo zapihal severni veter. Jutranje temperature bodo od 9 do 14 °C.

Jutri bo oblačno in deževno. Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 16 °C.

Obeti

V četrtek bo pretežno oblačno, ponekod v notranjosti bo še rahlo deževalo. Pihal bo severni veter.  V petek bo deloma sončno in topleje, navaja Arso.

Reke bodo naraščale

Po navedbah Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje so reke ponoči na torek ponekod narasle do velikih pretokov, povečini pa je vodnatost rek še srednja. Na severovzhodu se ohranja mala vodnatost. Pretoki še nekoliko naraščajo. V prihodnjih urah se lahko reka Dravinja v srednjem toku prehodno razlije v manjšem obsegu.

V torek čez dan se bodo pretoki rek ustalili, ponoči pa se bo vodnatost rek ponovno povečala, najbolj na jugozahodu in jugu države, kjer lahko manjši vodotoki in hudourniki hitro narastejo in se tudi razlijejo. V sredo bodo pretoki rek veliki, reke se lahko v manjši meri razlijejo predvsem v južnem, osrednjem in vzhodnem delu države.

V četrtek se bo povečevanje vodnatosti stopnjevalo na vzhodu in severovzhodu države, kjer bodo še možna tudi manjša razlivanja. Naraščale bodo kraške reke ter reki Mura in Drava.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.