https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Mladi bodo združili 5 nekdanjih Jugoslovanskih držav

01.10.2018 ob 8:00  

Leto 2018 je leto Evropske kulturne dediščine in zato si želimo skozi naš projekt mladim približati kulturno dediščino nekdanjih jugoslovanskih držav.

Kdaj: od 19. 10. 2018 do 27. 10 2018

Kje: Dvorec Rakičan, Rakičan

Raznolikost kulturne dediščine moramo izkoristiti v prednost, ki nam jo je ponujala nekdaj skupna država, kar je pa najbolj pomembno, ustaviti moramo sovraštvo med našimi državami, ki se je pojavilo v zgodovini. Naš cilj pri projektu »Tako drugačni, pa vendar enaki« je, da mladi spoznamo kako pomembna je kulturna dediščina in kako pomembno je učiti se o drugih kulturah. Skozi projekt bomo povezali 5 nekdanjih jugoslovanskih držav, kjer bomo pozabili na sovraštvo in politiko vsaj za trenutek. Želimo praznovati raznolikost in občutiti nekdanji duh, ki nas je povezoval v preteklosti.

 

40 mladih iz Slovenije, Hrvaške, Srbije, Bosne in Hercegovine in Nekdanje Jugoslovanske Republike Makedonije stari med 18 in 30 let smo mladi, ki nas zanima tematika v povezavi nekdanjih jugoslovanskih držav in kulturne dediščine. Naš velik cilj bo povezati naše države s pomočjo kulturne dediščine.

Vabimo vas, da se nam pridružite 20.10. 2018 ob 21. uri v Dvorcu Rakičan, kjer bomo predstavili kulinariko nekdanjih Jugoslovanskih držav.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.