https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Mladi so se učili življenjskih veščin in poslovnih znanj

30.05.2019 ob 6:05  

Včeraj in danes v Mladinskem informativnem in kulturnem klubu Murska Sobota potekajo brezplačne delavnice za mlade v okviru katerih se bodo mladi učili življenjskih veščin in poslovnih znanj, ki jim bodo v pomoč pri večji konkurenčnosti na trgu dela.


Po podatkih Svetovnega gospodarskega foruma bo kar petintrideset odstotkov veščin, ki danes med zaposlovalci veljajo za pomembne, v prihodnje izgubilo na vrednosti. Strokovnjaki za upravljanje človeških virov opozarjajo, da bodo morali tako zaposlovalci kot iskalci zaposlitve zaradi hitrega tehnološkega napredka posvojiti koncept vseživljenjskega učenja. Po podatkih Svetovnega gospodarskega foruma 2 pa bodo leta 2020 med desetimi najpomembnejšimi veščinami reševanje kompleksnih problemov, kritično razmišljanje, kreativnost, vodenje ljudi, sodelovanje, čustvena inteligenca, presoja in sprejemanje odločitev, osredotočenost na storitev, pogajanje in kognitivna fleksibilnost.

Delavnice so namenjene predvsem mladim med 18. in 35. letom starosti. Poudarek programa je predvsem na praktičnem učenju mehkih veščin in poslovnih znanj, ki bodo mladim v pomoč pri osebnem razvoju, iskanju zaposlitve in večji konkurenčnosti na trgu dela. V okviru delavnice poslovnih znanj pa se bodo mladi učili osnov prodaje in marketinga, vodenja projektov ter kako realizirati lastne podjetniške ideje.

Znanje bodo z mladimi delili izkušeni predavatelji: mag. Aleš Vičič, psiholog; Nastasija Alt, kadrovska svetovalka v podjetju Adecco Slovenija; Borut Rozman, vodja razvoja prodajne ekipe v podjetju Coca-Cola HBC Slovenija in Matija Goljar, vodja Ustvarjalnika, prvega pospeševalnika mladinskega podjetništva v Sloveniji. Na delavnici v Murski Soboti bosta mladim svojo podjetniško zgodbo predstavila tudi Špela Lukas in Uroš Požgan, soustanovitelja blagovne znamke Pokica.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      30.05.2019 ob 21:34 gost

      Samo se učimo, vse vemo vse smo prvi v svetu,ko pa je potrebno to znanje spraviti iz teorije v prekso v izdelek, potem pa problem, potem smo pa spet prvi na svetu, v kopiranju izdelkov.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.