https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ZABAVA

FOTO in VIDEO: Pomurec.com na koncertu Siddharte v Stožicah

Ljubljana  

Fantje iz skupine Siddharta so pred 8 leti napovedali na Bežigrajskem stadionu ob koncu razprodanega koncerta, da se vidimo na novem stadionu. Obljuba je padla, zgradile so se Stožice in tako so imeli člani Siddharte priložnost otvoriti stožiški stadion s koncertom, ki pa sicer ni bil razprodan.

V soboto so fantje izpolnili svojo obljubo in pred deset tisočoglavo publiko odigrali kar 34 pesmi. Koncert se je ob pirotehniki začel z Napojem, ki je na noge dvignil občinstvo, ki je na koncert čakalo tudi po več ur. Med drugim so preigrali "klasike", kot so na primer Pot v X, Na Soncu, Samo Edini, Od višine se zvrti in Orion Lady, sicer pa je potekalo tudi "live" snemanje novega albuma, ki so ga napovedali za letošnjo jesen.

Na odru se jim je pridružila tudi diva iz sosednje države - Josipa Lisac, ki je skupaj s Tomijem zapela pesem Neon in znova navdušila s svojo "drugačnostjo". Pridružili pa so se jim tudi Laibach, s katerimi so zaigrali B Mashino, pri kateri se je publika lahko navdušila nad samo izvedbo, pirotehniko ter plesalci.

Seveda ni manjkalo dobrega vzdušja, oboževalci pa so bili zelo razvneti, saj so ob prvi poslovitvi Siddharte med priklicovanjem skupine na oder začeli metati svetlobne palčke, ki so jih sponzorji delili ob vhodu v stadion. Ponovila pa se je tudi nam že poznana zgodba s Soboških dnevov, ko so Tomiju v glavo vrgli plastenko, le da je tokrat (žal) dobil v glavo svetlobno palčko.

VIDEO: Napoj

Obsežno fotoreportažo s koncerta si lahko ogledate v spodnji galeriji ...  

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.