https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Preverite, kaj se ta vikend dogaja v Pomurju

30.05.2019 ob 20:00  

Ta konec tedna bo v Pomurju zelo pestro. Zvrstili se bodo številni dogodki in prireditve. Za vas smo jih nekaj zbrali in izpostavili kam se lahko odpravite.

 

Dogodki v petek

Moto klub Jekleni Jahači v petek prireja 7. moto srečanje. Dvodnevni dogodek, ki se bo odvijal pri starem mlinu v Bakovcih, bo zajemal moto igre, panoramsko vožnjo ter živo glasbo, za katero bodo poskrbeli Gasos band in Moby dick.

V petek se bo začel tudi Petroleum Beat Festival 2019. Na dvodnevnem festivalu, ki bo potekal ob Soboškem jezeru v sklopu kompleksa Expano, bo nastopilo 16 skupin iz Slovenije in tujine.

V soboto se bodo odvila številna srečanja

V soboto, 1. junija se lahko že zjutraj ob 9. uri odpravite na strokovno vodenje po Murski Soboti z naslovom »100 let priključitve Prekmurja in združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom«. Na sprehod se boste odpravili izpred Hranilnice prekmurskih dobrot na Slovenski ulici.

Društvo vinogradnikov in prijateljev vina Ljutomer prireja VinoVikend. Od 12.00 do 20.00 bo 7 vinarjev ponujalo 21 pokušin, topel obrok in čudovite razglede. V petek, 31. maj. 2019 bo ob 20.00 v atriju mestne hiše Ljutomer Robert Gorjak, dipl. WSET iz vinske šole Belvin predstavil sauvignjone sveta in Prleške sauvignjone poskušal umestiti na zemljevid te popularne svetovne sorte.

Mikk to soboto pripravlja tradicionalni družinski piknik v mestnem parku Murska Sobota, ki bo potekal med 10.00 in 17.00 uro. Več podrobnosti o programu, ki se bo odvil na pikniku najdete TUKAJ.

V Lendavi bo potekalo 12. mednarodno srečanje zbirateljev. Srečanje bo v Gledališki in koncertni dvorani med 9. in 12. uro. Ob tem bodo tudi otvorili razstavo, kjer si boste lahko ogledali originalne dokumente, pisma, žige, pečatnike, bakroreze iz področja Dolnje Lendave od 16. do konca 19. stoletja.

Gostilna Spirić iz Černelavcev pripravlja tekmovanje v kuhanju bograča. Tekmovanje se bo pričelo ob 15. uri, zvečer pa sledi zabava pozno v noč z glasbeno skupino Blue Planet.

Nk Dokležovje pripravlja že šesto tradicionalno Žabjo noč, ki se bo pričela ob 18. uri za vaškim domom v Dokležovju. Zabavala vas bosta skupina Nočna Pravila in Luka Basi. Ponujajo specialiteto žabje krake in bogat srečelov.

Folklorna skupina Goska Satahovci vabi na 6. srečanje »Ko goske zapojejo in gosaki zaplešejo«, kjer bodo obeležili 10 let delovanja folklorne skupine. Srečanje se bo začelo ob 18. uri pod šotorom ob Vaško kulturnem in gasilskem domu v Satahovcih.

V Kantini na Srednji Bistrici bo ta konec tedna potekal festival urbane kulture, rap-a in hip-hopa: HIP-HOP Republika. Prireditev se bo začela že v soboto dopoldan z vodnimi športi in predstavitev kajakov in kanujev (Brodarsko društvo Bistrica). Od 19. ure naprej pa se bodo na odru zvrstile številne skupine.

Tako v soboto, kot v nedeljo se bo ob 10. uri začelo srečanje jadrnic na Soboškem jezeru. Pri pomolu pred paviljonom Expano si boste lahko ogledali, kako bo najmanj 20 jadrnic zaplulo po Soboškem jezeru.

V nedeljo druženje ob ljudski glasbi in tekmovanje v košnji trave

Pri vaško gasilskem domu v Beznovcih bo v nedeljo potekala tradicionalna prireditev »Pesem naj druži ljudi«. Z začetkom ob 13. uri se bo na odru zvrstilo devet izvajalcev ljudske glasbe in plesa, sledi pa še zabava z Mladimi Gamsi.

Na kmetiji pri Copekovem mlinu v Mali Polani bo v nedeljo s pričetkom ob 14. uri potekalo tradicionalno tekmovanje v košnji trave z ročno koso za pokal Občine Velika Polana. Na začetku tekmovanja bodo Polanski Pücki prikazali nekatere stare običaje in svojo kmetijsko tehniko.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      31.05.2019 ob 9:32 ha ha gost

      kapa špirite ste pozabili omeniti ?

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      31.05.2019 ob 12:29 Pohodnik gost

      Bravo vodni športi na jezeru....brez vas bi bilo bedno.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.