https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Regijsko preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa

Lendava, 03.06.2019 ob 9:05  

V Lendavi je v soboto potekalo XXV. regijsko preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa v Pomurju.

V soboto zjutraj se je na ploščadi pred Gledališko in koncertno dvorano Lendava zbralo 12 ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa, ki so prikazale svojo usposobljenost in znanje pri nudenju prve pomoči ob naravnih in drugih nesrečah ter izrednih dogodkih, ki lahko prizadenejo pomursko regijo in širše.

Preverjanje se je odvijalo na štirih delovnih in šestih predstavitvenih mestih na območju Mestnega parka Roža Lendave, Trga György Zale, Trga ljudske pravice, Mlinske, Kolodvorske in Zupančičeve ulice.

Sodelovale so ekipe prve pomoči Civilne zaščite občin, gospodarskih družb, gospodarskih družb, zavodov in drugih organizacij, šol in drugih javnih zavodov, ekipe prve pomoči Rdečega križa, ekipe stacionarija in nastavitvenih enot Rdečega križa ter ekipe prve pomoči drugih nevladnih organizacij v treh kategorijah.

Kategorija C je zajemala tri ekipe za prvo pomoč Civilne zaščite in Rdečega križa iz sosednjih držav. Najboljša je bila ekipa Rdeči križ Čakovec, drugo mesto je pripadlo CZ Őrség-Goričko-Raab, tretji pa so bili CZ Lenti.

V kategoriji B, ki je zajemala ekipe mladih prostovoljcev Rdečega Križa iz Slovenije, je sodelovala le ekipa GFM Ljutomer.

Kategorija A pa je zajemala osem ekip, ki so dosegle naslednje rezultate:

1. mesto: RKS OZ Gornja Radgona II.

2. mesto: RKS OZ Ljutomer II.

3. mesto: RKS OZ Gornja Radgona I.

4. mesto: RKS OZ Ljutomer I.

5. mesto: Občina Ljutomer

6. mesto: RKS OZ Lendava I.

7. mesto: MO Murska Sobota I.

8. mesto: Občina Lendava I.

Sočasno s preverjanjem usposobljenosti so se na več lokacijah odvijale predstavitve dejavnosti in opreme gasilcev, potapljačev, Civilne zaščite, Policije, Slovenske vojske, kinologov, gorsko reševalne službe, Rdečega križa Slovenije, AMZS, službe nujne medicinske pomoči ter drugih organizacij, enot in služb, ki aktivno sodelujejo pri nalogah zaščite, reševanja in pomoči ob naravnih in drugih nesrečah.

Več fotografij v spodnji galeriji …

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.