https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Policisti ugotovili 83 kršitev kolesarjev

06.06.2019 ob 10:55  

Med 6. in 31. majem 2019 je potekala nacionalna akcija za večjo varnost kolesarjev. 

Cilj akcije je bil omogočiti varno kolesarjenje na javnih cestnih površinah, zmanjšati število umrlih in hudo telesno poškodovanih kolesarjev in povečati uporabo zaščitne kolesarske čelade.

Na območju Policijske uprave Murska Sobota so bili v omenjenem obdobju kolesarji udeleženi v 4 prometnih nesrečah. En kolesar se je hudo in trije lahko telesno poškodovali. Tri prometne nesreče so povzročili kolesarji.

Fotografija je simbolična

V povezavi z varnostjo kolesarjev v cestnem prometu so policisti ugotovili 83 kršitev  kolesarjev, v 25 primerih je bilo izrečeno opozorilo in v 58 primerih pa  globa. Med kršitvami je bilo 18 kolesarjev, ki so vozili pod vplivom alkohola.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.06.2019 ob 11:25 gost

      Vsak dan kolesarim od 30 pa do 100 kilometrov na dan in vidi vse živo glede prometa in tudi doživel že marsikaj,ampak 70 % so krivi vsi vozniki motornih vozil 30% pa kolesarji sami.

      0 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      06.06.2019 ob 12:17 bicikl gost

      Med vožno skozi mesto v 10 minutah vidim 10 kolesarjev, ki kršijo CPP. Če bi avtomobilisti tako delali bi bila katastrofa.

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.06.2019 ob 21:24 čondraš gost

        res je bicikl...kultura na dnu, imajo kolesarske steze na obeh straneh ceste pa se vozikajo po cesti, delajo zastoje, ogrožajo sebe in ostale, nekulturni , v veliki večini .

        3 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        07.06.2019 ob 7:43 joužek gost

        Sejdita na biciklin pa ta vidla, kakšne so kolesarske steze v Soboti. Cejlo Goričko nema enoga metra kolesarske steze. Če je nej s prometnimi znaki prepovejdano, je kolesar enakopraven udeleženec v prometi. Upoštevati mora vsa prometna pravila, ki pa veljajo tudi za avtomobiliste. Lejko se pela 1m od rouba vozišča(ki je v glavnon v katastrofalnon stanji), prehitejvati se ga smej samo po lejvoj strani cestišča ( toga se 99% šoferov ne držij), Prehitejvati se ga ne smej v škarje ali prouti kolesari v škarje(tudi toga se 99% šoferov ne držij). V Rakičani je cona 30. Kolesarske nega. Pelan se z biciklinon 30 ali kakšnoga več, pa me vsi avtoji prehitejvajo 10cm od komolca. Ne pravin, ka kolesari ne delajo prekrškov. Sedite na biciklin, pa se pelajte po kolesarski stezaj po Soboti, pa te štenkajte. Gorijvo je šče izdak prefal. Pa ka nete mislili: izpit za motor san napravo pred 51 leton za avto pa pred petdesetimi lejti

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      07.06.2019 ob 1:11 Lissa gost

      Ali veš, kje najti žensko za eno noč? Pridite v >>> www.Sexcoss.Com

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      07.06.2019 ob 14:12 čondraš gost

      joužek ne jamraj, povsod je enako...kolesarji so brezobrazni, vsaj tisti ki redno kolesarijo mislijo da za njih ne veljajo nobena pravila...najprej so nam ceste z ožali zaradi kolesrskih stez, na koncu nikogar na stezah, ker vas motijo zaradi xy razlogov...roke itak noben ne pokaže ko menja smer, vozite se tak kot da imate najmanj čoperja v oblasti ne pa kolo..priletite med peščce kot buda.le..pa vožnja brez luči..itd..pa nikjer policistov ki bi ukrepali zoper kršitelje, razen ko imajo akcijo. Pa da ti na malo drugačen način popiham na dušobro človek Božji,pa kaj te ni strah za življenje ali da bi postal invalid da ob kolesarski stezi rineš na cesto ?? Zaradi alstne varnosti se malo zamislite nad seboj, če že ne zaradi drugih obzirnih razlogov.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.