https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Preverite, kam se lahko odpravite ta vikend?

07.06.2019 ob 18:00  

Ta vikend se po v Pomurju zvrstilo kar nekaj dogodkov. Mi smo za vas izbrskali nekaj, v nadaljevanju preverite kam se lahko odpravite ta vikend.


Petek

Če vas srbijo pete in bi želeli zaplesati se lahko danes zvečer ob 20. uri odpravite v MIKK, na grajsko dvorišče, kjer bo potekal Swing plesni večer. Za vas pripravljajo posebno, odprto začetno delavnico swing plesa, ki je namenjena vsem, ki bi radi spoznali osnovne korake in figure, v živo pogledali, kako je videti ta ples, ter se pridružili široki swing plesni družini. Predhodne prijave niso potrebne, vstop je prost, zato skoraj ni razloga zakoj ne bi petkov večer preživeli v plesnih ritmih.

Športna sobota

V soboto, 8. junija bo na ŠRC Trate v Gornji Radgoni potekal največji ekstremno-športni dogodek v Pomurju-ŠPORTAJ S KLINKO 2019 s pričetkom ob 8. uri. Letos pripravljajo turnirje v malem nogometu, tenisu, odbojki na mivki, streetballu, skate contestu in teku na izi. Predstavitveni del bo tudi letos postregel z veliko mero inovativnosti in ekstremizma. Obiskovalci boste uživali ob sproščujočih aktivnostih, obenem pa boste imeli možnost spoznati tudi nove, malo manj pogoste ter poznane športe.

Odpravite pa se lahko tudi na Vidov pohod, ki se bo pričel ob 9. uri z izhodiščem pri cimprači Društva vinogradnikov Strehovci ob vznožju strehovskih goric. Pot z vmesnimi postanki je dolga 12 km.

Če pa ste bolj kot za šport, za glasbo pa se lahko v soboto dopoldan ob 10. uri odpravite v Mestni park Murska Sobota, kjer bo potekal Sprehod ob glasbi: Soboški harmonikarski orkester.  Soboški harmonikarski orkester je pričel z delovanjem novembra 2003, ko se je na pobudo Mateja Zavca zbralo deset harmonikarjev, ki so že zaključili osnovno glasbeno izobraževanje. Marca 2005 je orkester začel delovati v okviru Društva harmonikarjev Murska Sobota in se kmalu za tem razvil v homogeno skupino glasbenikov, ki poleg harmonike igrajo še na druge instrumente.

Za vse sladokusce pa bo zagotovo zanimiv dogodek na Drevoredu Martina Luthra - Sladko Prekmurje. S pričetkom ob 10. uri bodo tudi letos številni ponudniki različnih sladkih dobrot poskrbeli za brezskrbno sladkanje in razvajanje vaših brbončic. Potekala bo tudi cirkuško-čarovniška predstava za otroke, otroške delavnice in animacija z Bumerang Sreče in poslikava obraza za otroke in nastop skupine Prašnati.

V soboro zvečer pa se lahko odpravite v Šratovce, kjer bo ob 20. uri potekalo 21. tradicionalno nočno tekmovanje za prehodni pokal Železni vrelec. Na tekmovanju bodo nastopile vse najboljše gasilske ekipe iz Pomurja ter širšne Slovenije, da pa bo med in po tekmovanju še bolj veselo pa bo za pravo gasilsko veselico poskrbel ansambel D-dur.

Glasbena nedelja

V nedeljo ob 20. uri bo v cerkvi Sv. Nikolaja v Murski Soboti potekal Tradicionalni sakralni koncert. Nastopil bo Mešani pevski zbor Štefana Kovača. Zbor vodi Tomi Bušinoski.

Prav tako v nedeljo, 9. junija se lahko ob 17. uri odpravite v Radence, kjer bo v DOSOR-ju potekala 11. DOSOR-jeva mednarodna likovna kolonija. V avli bodo slavnostno odprli razstavo ustvarjalnih del omenjene mednarodne likovne kolonije.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.06.2019 ob 13:04 gost

      Google je plačal za vsak teden dela na spletu od doma 5000 do 8000 evrov. Prvi teden zaslužim 7286 evrov od Googla in sem redni študent in delam 2 uri na dan v prostem času. vsaka oseba se lahko pridruži temu delu in začne zaslužiti s tem, da sledi tej strani. ...... ➤➤➤➤➤➤➤ http://www.WebJob98.Com

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.