https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Ekipa Društva kmetic Križevci - Veržej na državnih ženskih kmečkih igrah

10.06.2019 ob 10:00  

Članice Društva kmetic Križevci - Veržej, so se v soboto, 8. junija 2019, udeležile 14. Državnih ženskih kmečkih iger, ki so letos potekale v Jurovskem Dolu. Na prizorišču se je  zbralo 22 ekip.

Organizatorke so za vse ekipe pripravile štiri igre. Tekmovalke so morale v čim krajšem času sestaviti sestavljanko kraja, ki je gostil igre, nadalje so delale venčke, rožice s perlami ter stolp.

Najboljših osem ekip se je uvrstilo v finale, sledile so še nadaljnje štiri igre med njimi spretnost v hitrostnem oblačenju in prenosu žita.

Spretno so se skozi igre prebijale Majda Markovič, Jana Divjak in Milena Farkaš, ki so kot skupina Prlečke zastopa barve Društva kmetic Križevci - Veržej. Ekipa Prlečk je prejela priznanje.

Po seštevku točk vseh iger je bilo ugotovljeno, da je bila najuspešnejša ekipa kmetic iz Mirne Peči, ki so že lansko leto organizirale takšno prireditev.

Članice Društva kmetic Križevci - Veržej so popoldan izkoristile še za obisk cerkve Sv. Jurija ter za sprehod po vaškem jedru. V prireditvenem šotoru je bili poskrbljeno za kulturni program, ki so ga pripravili domačini.

Foto: Domanjko

Več fotografij v spodnji galeriji …

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.06.2019 ob 12:30 gost

      Google je plačal za vsak teden dela na spletu od doma 5000 do 8000 evrov. Prvi teden zaslužim 7286 evrov od Googla in sem redni študent in delam 2 uri na dan v prostem času. vsaka oseba se lahko pridruži temu delu in začne zaslužiti s tem, daa sledi tej strani. ...... ➤➤➤➤➤➤➤ www.WebJob98.Com

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.