https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Kako se v poletnih dneh izogniti pikom komarjev?

15.06.2019 ob 9:00  

Čeprav nas sončno vreme in visoke temperature razvajajo že dobra dva tedna, prinaša takšno vreme tudi marsikatero nevšečnost. Med njimi so prav gotovo tudi piki komarjev, predvsem ob večernih urah.

Piki komarjev so neprijetni, na mestu vboda nastane srbeča oteklina in rdečina. Da bi se čimbolj izognili pikom komarjev je Nacionalni inštitut za javno zdravje pripravil nekaj preventivnih ukrepov.

Odstranjevanje vode

Odstranjujto stoječo vodo iz svojega okolja (v okolici bivališč, na vrtovih) in s tem zmanjšajte možnosti za razmnoževanje komarjev. Hkrati izpraznite ali zaprite posode za zalivanje, izpraznite podstavke za rože, odstranite vodo iz zamašenih žlebov in jih sanirajte. Iz svojega zunanjega okolja odstranite predmete, v katerih se voda zadržuje, npr. vedra, odprte plastenke, gume, vaze, igrače. Pravilno odlagajte odpadke (tako, da se v njih ne nabira voda), redno vzdržujte bazene, okrasna jezera in vodnjake ter urejajte zelene površine.

Svetla oblačila in sredstva za zaščito

Nosite svetla oblačila in z njimi pokrijte čim večji del telesa (dolgi rokavi in hlačnice), zlasti v času največje aktivnosti komarjev, večinoma zjutraj in pozno popoldan/zvečer. Navadni komar je sicer aktiven ponoči, tigrasti pa podnevi.

Uporabljajte sredstva za zaščito proti komarjem in pri tem dosledno upoštevajte navodila proizvajalca. Sredstav nanašajte na izpostavljene dele kože in na oblačila, nikoli pa na oči, v usta, ušesa, na rane ali vneto kožo. Nanesite jih po morebitnem nanosu zaščitnega sredstva za sončenje ali drugega kozmetičnega pripravka. Večino repelentov lahko varno uporabljajo tudi otroci, starejši od 2 mesecev, nosečnice in doječe matere.

Izogibajte se zadrževanju na prostem, ko je aktivnost komarjev največja in preprečite vstop komarjev v notranje prostore z uporabo mrež proti komarjem (komarnikov).

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.06.2019 ob 10:32 super članek gost

      bravo, čestitke za članek.... nosite dolge rokave..... sploh preberete preden kopirate podobne članke....niti rumeni medij niste več.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      15.06.2019 ob 11:51 gost

      Google je plačal za vsak teden na spletu od doma od 4000 do 9000 euros.i so prejeli prvi mesec 20974 € in 29485 € v zadnjem mesecu plače od Googla in delam 2 do 4 ure na dan v prostem času. To je res prijazno do uporabnika in tako sem vesela, da sem izvedela za to. Preberite več na tej stranii ...... ➤➤➤➤➤➤➤ www.WebJob98.Com

      3 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      16.06.2019 ob 23:09 joj gost

      eh kakše pa mate..nosite dolga oblačila,hja..si v bunde pa đeke pri 34+ ...ma ste čedni,nega ka ..nauvi nivo ste dosegnoli...KRETENIZEM NA KUBIK

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.