https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Pozor, vremenoslovci izdali oranžni alarm

16.06.2019 ob 8:40  

Vremenoslovci napovedujejo, da bo danes dopoldne precej jasno, popoldne se bodo pojavljale nevihte z debelejšo točo. Na vzhodu Slovenije se lahko nevihte zavlečejo tudi pozno v večer.

Opozorilo velja: od 16. 06. (14:00) do 17. 06. (02:00)

"Danes bo sprva sončna in vroča, čez dan pa bo na nebu začela nastajati kopasta oblačnost iz katere se bodo popoldan ponekod hitro razvile posamezne nevihte, ki se bodo nato v nekaterih delih Slovenije združevale v večje nevihtne sisteme. V območju druge stopnje nevarnosti (oranžna barva) obstaja nevarnost nastanka močnejših neviht s silovitimi, dolgotrajnejšimi nalivi in točo. Nad vzhodno Slovenijo bo prisotna zelo velika količina konvektivne potencialne energije (med 1500 in 2500 J/kg), kar lahko kljub šibkemu višinskemu vetru, ob močnih nevihtah, lokalno pripelje do debelejše toče," navaja Neurje.si.

Največjo nevarnost bodo danes popoldan in zvečer predstavljali močni, dolgotrajnejši nalivi ob lokalnih močnejših nevihtah, zaradi česar lahko prihaja do lokalnih hudourniških poplav.

Jutri bo na Primorskem sončno, drugod bo spremenljivo do pretežno oblačno. Občasno se bodo pojavljale krajevne padavine, popoldne tudi posamezne nevihte. Ponekod bo pihal severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Jutranje temperature bodo od 15 do 20, na Primorskem okoli 23, najvišje od 22 do 26, na Primorskem do 30 °C, navaja Arso.

Foto: arhiv Pomurec.com

Obeti

V torek in sredo bo deloma jasno s spremenljivo oblačnostjo. V popoldanskem času bo nastalo nekaj ploh in neviht.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.06.2019 ob 11:21 gost

      Google je plačal za vsak teden na spletu od doma od 4000 do 9000 euros.i so prejeli prvi mesec 20974 € in 29485 € v zadnjem mesecu plače od Googla in delam 2 do 4 ure na dan v prostem času. To je res prijazno do uporabnika in tako sem vesela, da sem izvedela za to. Preberitee veeč na tej strani ...... ➤➤➤➤➤➤➤ www.WebJob98.Com

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.