https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Polani zadišalo po paprikašu

Polana, 19.06.2019 ob 6:05  

Minuli konec tedna je na dvorišču Gostilne Lovenjak v Polani pri Murski Soboti potekala že 11. Paprikašijada s krstom mladih štorkljic.


Tradicionalnega tekmovanja v kuhanju paprikaša, ki je v Pomurju zelo priljubljena jed, se je letos udeležilo 14 ekip. Tekmovalci so se lahko odločili za pripravo piščančjega, svinjskega ali divjačinskega paprikaša. Pestro dogajanje na dvorišču Gostilne Lovenjak je povezovala Silva Vrbnjak.

Najboljši paprikaš je skuhala ekipa Krajevne skupnosti Polana, ki sta jo sestavljala Marija in Tomo Čeič, pred Goričkima rožicama v sestavi Simona Šiftar in Brigita Banfi. Ekipa Stare kokoši, ki sta jo sestavljala Vendel Bedek in Manuela Benkič je skuhala tretji najbolj okusen paprikaš.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.06.2019 ob 12:07 gost

      Lepo! Samo ,nej ste mogli najti boljšega krstitelja kak toga norca Gezo!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.06.2019 ob 16:45 ..... gost

      Ne serite, kuhate kislo juho, pa pravite temu paprikaš!. Sem probal, v paprikašu pa še nikdar nisem zasledil več kože piščanca kot mesa. Te pa mastna juha, ka bi lejku cejla vis lance na biciklinaj mazala!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      19.06.2019 ob 16:53 čunta gost

      Poglednite sliku z osmimi krožniki. Telku mastij, mastnoga na nekih juhan ne pridela cela Slovenija. Tou mast bi lejku izvažali namestu dobre pšenice. Bi vsaj dober kruh jedli. Sedaj pa jemo slabega, nas nabrekne, potem pa to mastno čorbo(naj bi bil paprikaš), te pa odimo kak obelix pa debelix. Nato pa kapsule za hujšanje, te pa gratamo debela gmota, ko nas te kapsule še bolj razrinejo.Te su pa avtoji pramali, pa si kupimo terence, ka smo tak- kak ovi v Amerki, ka se z đipami voziju pu malij "avtekaj - špilekaj".

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      21.06.2019 ob 21:58 Risto Kubura gost

      Uhhhhh koliko ljudi!!!! Vse se tere!!!! Pa še pingvin v krilu!!!!!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      22.06.2019 ob 3:12 lepec gost

      Za koga je, dobro je!!!!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.