https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Po napovedih nas čaka peklenska vročina

19.06.2019 ob 9:30  

Čeprav je za prihodnje dni napovedano bolj oblačno in ne tako vroče, bo drugače prihodnji teden, ko vremenoslovci napovedujejo celo 40 stopinj Celzija.


Do konca tedna se bodo še naprej pojavljale krajevne plohe in nevihte, ki jih bo predvidoma največ v soboto in nedeljo. Bolj stabilno vreme bo v prihodnjem tednu, ko se bodo tudi temperature strmo dvigale, po nekaterih napovedih bo celo 40 stopinj Celzija.

Po dnevih spremenljivega vremena s pogostimi plohami in nevihtami, ki smo jim priča te dni nas bo dosegla vroča in suha zračna masa iznad območja severne Afrike. To pomeni, da nas bo zajel že drugi letošnji vročinski val.

Čeprav je nezanesljivo napovedovati kako vissoko se bodo dvignile temperature, večina izračunov glavnih meteoroloških modelov nam namenja najvišje temperature okoli 35 stopinj Celzija, nekateri bolj ekstremni pa v drugi polovici prihodnjega tedna sežejo celo do 40 stopinj Celzija. Lahko se zgodi tudi nov slovenski temperaturni rekord, ki trenutno znaša 40,8 stopinje Celzija. Toliko so 8. avgusta 2013 izmerili na samodejni meteorološki postaji v Cerkljah ob Krki. 

Napoved za prihodnje dni

Danes dopoldne bo pretežno jasno. Popoldne bo več spremenljive oblačnosti, v notranjosti bodo nastajale plohe in nevihte, ki se lahko zavlečejo v večer. Pihal bo južni do jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 26 do 30 stopinj.

Jutri bo prevladovalo sončno vreme, popoldne se bodo predvsem nad hriboviti kraji pojavljale posamezne plohe in nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 27 do 31 stopinj Celzija. V petek bo deloma sončno, popoldne bodo nastale nevihte. V soboto bo spremenljivo oblačno s pogostimi plohami in nevihtami, ki se lahko pojavljajo tudi v dopoldanskem času.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.06.2019 ob 10:11 77 gost

      Ne jočite vej je pa negda tudi bilo vroče,babe si jankice oblečejo dedi pa kratke lače pa liter špricera od šmarnice pa tete uhladij ka se rostnati postaneš.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.06.2019 ob 11:55 febo gost

      Pa brez spodnjic! Naj se šker hladij!

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.