https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Kam se lahko odpravite prvi poletni vikend?

20.06.2019 ob 19:00  

Ta konec tedna se bodo v Pomurju zvrstili številni dogodki. V Murski Soboti se bodo začeli Soboški dnevi, v Radencih bo ob občinskem prazniku potekalo Mačje mesto, zvrstile pa se bodo tudi številne prireditve ob dnevu državnosti.


V petek številne prireditve ob dnevu državnosti

Slovenci 25. junija obeležujemo dan državnosti, v več pomurskih občinah pa bodo ta praznik proslavili že v petek, 21. junija. V Ljutomeru se bo osrednja prireditev začela ob 19. uri v Parku 1. slovenskega tabora. Prav tako se bo ob 19. uri začela slovesnost na grajskem dvorišču v Beltincih. V Lendavi bo prireditev potekala na letnem odru Gledališke in koncertne dvorane. Svečani program se bo začel ob 20.30, ob 21.00 pa bo sledil še Balet pod zvezdami v izvedbi Društva baletnih umetnikov Slovenije.

V Mali Polani bo v petek ob 20. uri v areni Kmetije pri Copekovem mlinu potekal letni koncert Okteta Belmura.

V Murski Soboti tradicionalni Soboški dnevi

V Murski Soboti se bo v petek začel že 24. Festival Soboški dnevi. Potekal bo od 21. do 28. junija, nastopili pa bodo: Vlado Kreslin z Malimi bogovi in Beltinško bando, Plavi orkestar, Nika Zorjan, Manouche, Folkart 2019, Abba Real Tribute Band in Let 3. V okviru festivala bodo potekale tudi gledališke predstave, delavnice za mlade in otroške delavnice. Podrobnejši program najdete TUKAJ.

Občina Radenci tudi letos praznuje z Mačjim mestom

Ob prazniku Občine Radenci bodo v petek ob 19. uri pred občinsko stavbo na svečani akademiji podelili občinska priznanja zaslužnim in uspešnim občanom. V sklopu praznovanja občinskega praznika pa bo potekalo tudi Mačje mesto. Med 21. in 23. junijem bodo v Parku Radenci potekale številne delavnice, športne aktivnosti in predstave. Podrobnejši program najdete TUKAJ.

V soboto Vestnikov piknik, Pozdrav poletju ter Koncert za gurmane

Ob Soboškem jezeru in Expanu bo v soboto potekal Vestnikov piknik in ekskluzivni letalski miting Air Borne 19. Obiskovalce čaka zelo pester celodnevni program z številnimi nastopi, otroškimi animacijami, športnimi aktivnostmi in delavnicami. Vrhunec dogajanja bo ob 20.30, ko bo na oder stopil Jan Plestenjak in zabaval staro ter mlado. Podrobnejši program najdete na spletni starni Expana, TUKAJ.

Na trgu Gledališke in koncertne dvorane bo v soboto ob 20. uri potekal Pozdrav poletju. Obiskovalci si boste lahko ogledali predstavo žonglerske in ognjene skupine Čupakabra.

V Ljutomeru bo v soboto koncert dveh odličnih zborov iz severovzhodnega dela Slovenije »Koncert za gurmane«. Akademski pevski zbor Maribor ter Komorni zbor Orfej bosta nastopila v Kulturnem domu v Ljutomeru z začetkom ob 19.30.

Kočijaški dnevi v dvorcu Rakičan

V dvorcu Rakičan se bodo v nedeljo, 23. junija, začeli Kočijaški dnevi v dvorcu Rakičan, ki bodo potekali do torka, 25. junija. V sklopu tridnevnega dogodka bo za vse ljubitelje konj pripravljen bogat program na temo kočijaštva in konjeništva, predstavljen pa bo tudi na novo vzpostavljen »Razstavno - doživljajski kočijaški center«. Podrobnejši program najdete TUKAJ.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.06.2019 ob 22:39 Cibek gost

      Jutri 21 pridejo na svoj tistiračun , ki nočejo delati bo podpora izplačana

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      21.06.2019 ob 22:32 gost gost

      jaz bom doma, ker nimam kje vzeti, da bi kam šel !!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.