https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: V Murski Soboti slovesno ob dnevu državnosti

Murska Sobota, 25.06.2019 ob 6:00  

Mestna občina Murska Sobota je včeraj v Gledališču Park priredila osrednjo občinsko slovesnost ob dnevu državnosti. Slavnostni govornik je bil Grega Donša, predsednik Kluba prekmurskih študentov.


Slavnostni govornik Grega Donša je postavil vprašanje, kako nagovoriti občane in predvsem mlade, da bodo v svoji državi videli vrednoto in prepoznali prednosti, ki jim jih ta lahko ponudi? »Spoštovani oblikovalci trenutnih politik in ustvarjalci trenutnega družbenega in gospodarskega dogajanja! Bodite odprti za pobude mladih in jim ponudite roko za sodelovanje. Pri tem lahko pridobita obe strani: vi boste dobili sodelavce, polne mladostne energije, ki vam bodo v pomoč pri doseganju ciljev, mladi pa bodo dobili potreben optimizem in mentorje, od katerih se bodo lahko naučili vse potrebno za čas, ko bodo sami prevzeli vašo vlogo.

Dragi mladi! Otresite se brezvoljnosti in verjemite, da je prihodnost odvisna predvsem od tega, kako in koliko se bomo zanjo pripravljeni potruditi. Angažirajte se na čim več področjih, dodajte svoj prispevek h kulturnemu, gospodarskemu, k humanitarnemu in političnemu dogajanju. Samo skupaj in samo dejavno smo lahko močni. In samo v tem primeru naša država ne bo mačeha, na katero vsi gledamo nekoliko postrani, ampak bo vir našega blagostanja in naše sreče. In prav to je tisto, kar si vsi, ne glede na generacijsko pripadnost, od svoje države želimo, kajne?«

Sledil je koncert združenih mladinskih pevskih zborov OŠ III Murska Sobota in OŠ Beltinci z naslovom "Tam v meglicah nad Mursko vodo". Tjaša Šimonka in Miha Kavaš sta s svojima mladinskima pevskima zboroma pripravila skupen projekt. Združeni pevci obeh zborov, skupaj jih je skoraj devetdeset, so zapeli pesmi Vlada Kreslina, spremljala jih je glasbena skupina, sestavljena iz glasbenikov obeh šol.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.06.2019 ob 7:59 Suzana gost

      Ena ta boljših proslav, ki se je zgodila v Gledališču Park. Čestitke ob dnevu državnosti.

      21 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.06.2019 ob 8:32 čondraš gost

      Kaj nimajo Hrvati par dni za nami dan samostojnosti, zakaj torej proslava v Soboti toliko prej ?

      4 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      25.06.2019 ob 8:39 lulu gost

      Včeraj sem gledal prenos iz državnega zbora in videl kako ti, ki smo jih izvolili spoštujejo državo še na to sejo, ki je slavnostne narave niso prišli, zato nikoli in nigdar naj mi nihče ne govori o domoljubju in o nekih državnih simbolih in o pomajnkanju spomina in premalo učne snovi glede osamosvajanja? Državni zbor in državni svet kje je prisotnost ali ste pa 2/3 IZDAJALCI in korumpiranci kje ste novinarji, da obveščate državljane?

      22 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.06.2019 ob 8:54 DF gost

        Najvecji " domoljubi in postenjakarji " iz SDS imajo pas svoje proslave v Lepeni in svoj festival " domoljubnih pesmi ".

        12 3 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      25.06.2019 ob 8:45 gost

      Bravo mladina in tudi tisti, ki ste jim zaupali, da izpeljejo proslavo! Lepo!

      22 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      25.06.2019 ob 13:59 Danijel gost

      Moram pohvaliti organizacijo in nastopajoče, glasbeni del je bil res odličen. Se mi pa ne zdi primerno da na tako svečano, državnotvorno obeležje kot "govornika" povabijo nekega srednješolca, polnega treme. Ker gre za slovesnost na visokem nivoju, bi moral temu biti primeren tudi osrednji govornik.

      10 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.06.2019 ob 17:41 pavel gost

        Tej dečko je predsednik prekmurskih študentov. Torej je študent. Ne ven ge si bil ti, ampak ge san nej nekše velke treme opazo v njegovon guči. Vači pa se lejko 90 procentov lidij "na vokon nivoji" pred njin skrije. edino mogoče Belecova naša hi političarka bi mogoče kaj bole čednoga pravla, samo te bi jih verjetno 99% dvorano zapustili.

        11 3 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.