https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Dan državnosti praznovali tudi v Črenšovcih

Črenšovci, 25.06.2019 ob 13:30  

Včeraj je v telovadnici Osnovne šole Franceta Prešerna Črenšovci potekala osrednja občinska prireditev Občine Črenšovci ob dnevu državnosti, imenovana »Praznujmo s Slovenijo«.

V programu so nastopili učenci in učenke vseh razredov črenšovske osnovne šole, ki so Sloveniji ob njenem prazniku podarili najrazličnejša darila: igrače, ples, poezijo, domoljubje in druge. Slovenijo pa je obdarila tudi ravnateljica šole Marija Horvat, ki ji je v imenu šole podarila vse dosežke, ki so jih tekom leta osvojili učenci.

Še posebej je izpostavila uspeh na tekmovanju iz Malih sivih celic, kjer je ekipa črenšovske šole, med 260 sodelujočimi šolami, osvojila tretje mesto. Staša Jerič iz 9. razreda, Nikolaj Novak iz 8. razreda ter Iva Okorn iz 7. razreda, ki so sestavljali ekipo, pa so ob tem od ravnateljice prejeli posebno darilo.

Zbrane je nagovorila tudi županja Občine Črenšovci Vera Markoja, ki je spregovorila o dogodkih leta 1991: »Dnevi tistega poletja so bili junaški. Negotovosti in nemiru je sledilo veselje, navdušenje, saj je poletje prinašalo prve dneve v novi državi, naši Sloveniji, ki je v nas vzbujala upanje in moč, da smo jo začeli sami upravljati.«

Vse navzoče pa je ob prazniku pozvala k domoljubju: »Pred osemindvajsetimi leti smo se odločili, da bomo samostojen narod, da želimo živeti v miru, svobodi, enotnosti, pravičnosti in demokratičnosti. Odločili smo se, da želimo biti ponosni Slovenci in Slovenke. Te naše želje, želje naroda so nas povezovala takrat in naj nas povezujejo tudi v prihodnje. Zavedajmo se odgovornosti, ki jo kot pripadniki domovine in države Slovenije imamo in bodimo srčni državljani.«

Več fotografij v spodnji galeriji …

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.