https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Pestro dogajanje drugi dan Pomurskega športnega festivala

Melinci, 26.06.2019 ob 17:00  

Med 24. in 30. junijem na Melincih poteka Pomurski športni festival. Drugi festivalski dan, torek 25. junija, je bil športno zelo pester.

Ekipe so se pomerile v nogometnem turnirju na milnici, veteranskem nogometnem turnirju in v turnirju v odbojki na mivki za ženske dvojice.

Potekalo je tudi tekmovanje v ruskem kegljanju ter v sodelovanju s KUD Melinci rekreativni tek in pohod, kjer so za ogrevanje tekmovalcev poskrbeli strokovnjaki iz ŠD Moč gibanja.

Največjo pozornost je kot že vsako leto požel nogometni turnir na milnici. Ekipe so se na mokri in spolzki podlagi odlično borile za najboljša mesta. Prvo mesto je osvojila ekipa Slifas, druga je bila ekipa Generali, tretje mesto pa je zasedla ekipa Zlüftana slatina.

Veterani so se podali v boj za najboljša mesta v nogometnem turnirju. Izmed vseh sodelujočih ekip je prvo mesto zasedla ekipa Križevci, drugo ekipa Lipa Maži bar, tretje pa ekipa Bistrica.

Poletnih športnih tekmovanj si brez odbojke na mivki ne moremo predstavljati. Med ženskimi dvojicami, ki so se pomerile na mivki je prvo mesto osvojila ekipa Pečene perutničke, druga je bila ekipa Šnicl in tretja ekipa Laško.

Tekmovanje v ruskem kegljanju je z 201 podrtimi keglji osvojila ekipa DU Beltinci, druga je z 192 podrtimi keglji bila ekipa TD Büraš, tretje mesto je z 187 podrtimi keglji pripadlo ekipi DU Kobilje. Med moškimi je največ kegljev podrl Perša Štefan (TD Büraši Ižakovci) in sicer 57 kegljev, med ženskami pa Mesarič Nada (DU Melinci) – 46 kegljev.

Rekreativnega pohoda se je udeležilo 51 udeležencev, ki so v vročem vremenu imeli kar nekaj osvežilnih točk, kjer so se okrepčali. Tek na krajši progi (3,7 km) so bili najboljši posamezniki: 1. Andraž Maglica, 2. David Nedelko in 3. Vito Gjerkeš. Tek na daljši progi (7,4 km) pa je osvojil Matjaž Soklič, drugi je bil Zdenko Klemenčič, tretji pa Primož Caf.

Da pa so na festivalu uživali tudi najmlajši obiskovalci, so z aktivnostmi poskrbeli v Društvu prijateljev mladine Beltinci.

Foto: Tadej Glavač

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.06.2019 ob 19:50 M M gost

      Čestitke organizatorju! Pogumno naprej najboljši ste melinčari!!!

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      27.06.2019 ob 15:53 bistrica gost

      M M ............ Kda bo tekmovanje v metanju kamenja ?

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.