https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Jutri bo povsod po Sloveniji velika toplotna obremenitev

26.06.2019 ob 14:30  

Danes čez dan se bodo najvišje dnevne temperature gibale med 31 in 34 °C. Še bolj vroče pa bo jutri, ko bodo najvišje dnevne temperature med 33 in 37 °C.

Za večino Slovenije je za danes s strani Agencije RS za okolje izdan rumeni alarm zaradi visokih temperatur. Vreme bo pretežno jasno. Najvišje temperature pa bodo od 31 do 34 °C.

V četrtek popoldan bodo ob pregretem ozračju nastale nevihte

Sončno in še bolj vroče kot danes pa bo jutri. Najvišje temperature bomo izmerili na območju Ljubljanske in Celjske kotline, v Posavju ter na severovzhodu Slovenije (Podravje, Prekmurje, Slovenske Gorice). Tam se bodo temperature dvignile do 36 °C. Zaradi visokih temperatur je za celotno Slovenijo izdan oranžen alarm.

Popoldne in zvečer bodo predvsem v vzhodni polovici Slovenije krajevne nevihte. Kot so zapisali na neurje.si, bo zaradi ugodnih vetrovnih pogojev, pregretega ozračja in velike zaloge potencialne konvektivne energije možen razvoj močnih neviht in krajevnih neurij.

Obeti

V petek in soboto bo pretežno jasno, vročina v notranjosti države bo nekoliko popustila.

V petek se bo od vzhoda v višinah nekoliko ohladilo. Še naprej sonca ne bo manjkalo, možnost za nastanek popoldanskih neviht pa bo minimalna. Ponekod bo zapihal šibak veter vzhodnih smeri. Vročina bo predvidoma nekoliko popustila. Jutranje temperature bodo med 16 in 21 °C, najvišje dnevne pa med 27 in 31.

Vikend bo, glede na trenutne izračune meteoroloških modelov, sončen in suh. Najvišje dnevne temperature se bodo gibale med 26 in 31 °C.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.