https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Družinski festival Mačje mesto privabil več kot 1000 otrok

27.06.2019 ob 11:00  

V Radencih je od 21. do 22. junija potekal V. Družinski festival Mačje mesto, katerega organizator je Občina Radenci. Dežju in močnemu neurju navkljub je Mačje mesto v petek in soboto do 14. ure obiskalo več kot 1000 otrok.

Nastanek Mačjega mesta je navdihnil častni občan in domačin Radencev Kajetan Kovič, ki je ustvaril najbolj znanega slovenskega mačka, Mačka Murija. Tridnevni festival z ustvarjalnimi delavnicami, kulturnimi vsebinami, športno-rekreativnimi aktivnostmi, kulinariko in drugimi spremljevalnimi dejavnostmi tako postavlja Radence trdno na turistični zemljevid družinskih festivalov.

Festival, ki je namenjen predvsem otrokom in družinam in je v zadnjih petih letih pridno pridobiva na prepoznavnosti. Doslej je gostil več kot 300 nastopajočih, ki so skupaj pritegnili več kot 7000 obiskovalcev.

Tokrat se je program zaradi vremena skrajšal na dva dni. Na različnih prizoriščih se je zvrstilo več kot 60 nastopajočih. Organizatorji pa so pripravili tudi bogat spremljevalni program in dežju navkljub so zabeležili več kot 1000 otrok, ki so se zabavali v radenskem parku. Skupaj z starši, spremljevalci in ljubitelji že tradicionalnega festivala mačje mesto je Radence tako obiskalo več kot 2000 obiskovalcev.

Za otroke in mladostnike so dovolj dobre samo najboljše vsebine, zato so organizatorji pripravili izjemen program. Otroci so uživali v gledaliških predstavah, v delavnicah Hiše eksperimentov Maribor, priznanih literarnih ustvarjalcev, likovnikov in glasbenikov. Nastopa Boštjana Gorenca – Pižame in Zlatana Čordiča – Rapera Zlatka pa zaradi velikega neurja ni bilo možno izpeljati.

V okviru projekta »Prehistory Adventure« so potekale delavnice na temo prazgodovinskih obrazov, s knjigami po prazgodovini. Otroci so nova znanja nabirali tudi na kiparski ter prazgodovinski časovni delavnici.

V okviru Mačjega mesta je tokrat že drugič potekal literarni natečaj Sanje so velika skleda. Natečaj je bil namenjen osnovnošolcem zadnje triade, mladi avtorji pa so lahko sodelovali s pesniški, proznimi ali dramskimi besedili.

Foto: macjemesto.si

Več fotografij v spodnji galeriji …

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.