https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Predlagan stečaj Aruma, delavci zjutraj odšli domov

01.07.2019 ob 12:45  

Dušan Gomboc, direktor družbe Arum, ki je nastalo na ruševinah Aha Mure, je danes na sestanku z delavci napovedal, da bo za Arum predlagal stečaj.

Proizvodnja Aruma stoji že od srede, danes zjutraj pa bi moral Gomboc na sestanku delavcem predstavitvi rešitve za Arum, ki ima že več kot mesec dni blokiran račun.

Foto: arhiv Pomurec.com

Namesto rešitev pa je Gomboc delavcem zjutraj napovedal, da bo za Arum predlagal stečaj. Delavci zato po sestanku niso zagnali strojev, ampak so odšli domov.

Družba, ki zaposluje skoraj 250 delavcev je v finančne težave zašla že konec prejšnjega leta. Delavcem že več mesecev ne plačuje prispevkov, plačanega pa nimajo niti lanskega regresa.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.07.2019 ob 13:32 delavec gost

      sebi je nagrabo za delavca ga pa boli đoka...

      12 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.07.2019 ob 13:48 đomba gost

      Tretjič vas je budale pripeljal žejne preko vode. Največji lopov je bil v Muri, vi bedaki nekoristni pa ste mu vrjeli. Pred leti je na ajpesu objavil, da ima zaposlenih 9 ljudi, kje vas je ostalih 241??? Kje je vaša "Đoli", sindikalistka, kje so Turkl, in ostala sindikalna golazen? Kaj pravite delavci, ki vas je v 4 letih 5 odpustil, pa vas poklical, ko mu je bilo potrebno polizati "dupe" nazaj? Jeste delavci bedaki, edini, ki ste slepu verjeli večnemu prevarantu. Ko mu je država plačevala najemnine, vas je drkal, ko je državne podpore zmanjkalo, vas je enostavno poslal v pizdu materinu. To je pač prekmurski hlapčevski narod, niste pa si vi delavci sami krivi. Krive so vaše matere, ki so rodil podložniški narod.

      31 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.07.2019 ob 13:59 gost

        Pista.to.so.njegov,.podporniki.parito.lizniki.kaje.pomali.5.let.nateguval.puno.radi.pansta.ne.ucekuj.zdaj.pa.lepo.u.p.m..jas.pa.na.suncano.obalo.rit.mocit.

        2 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.07.2019 ob 14:54 gost

        Turkl samo za svojo rit gledo vedno in tudi zdaj to so najnevarnejši lidge na sveti glavno pobarvani lasje in ladovinato je domet tudi izobrazba je vprašljiva?

        8 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.07.2019 ob 17:25 KUHARIČ gost

        BRAVO ĐOMBA - upaš napisati resnico vsaka čast, vse kar si napisal drži, ampak še zmeraj se oglašajo zaščitniki tega tipa, ki ni vreden da mu pišem priimek že zdavnaj bi moral še z nekaterimi sedeti. Prekmurci smo bili in večno bomo hlapci, ker to mirno zraven gledamo.

        16 3 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.07.2019 ob 17:49 Prijava gost

        Uporabnik đomba tvoj komentar je prijavljen, pa nej tü ka nede pomote. Ge bi pazo naslednjič na tvojon mesti ka pišeš ;)

        4 15 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      01.07.2019 ob 13:56 ........ gost

      To so ostali "poslednji mohikanci", ki so 5 let zastonj delali, iz drugih, ki so bili odpuščeni so se pa norčevali. Imam sovaščana, ki je delal 2 meseca, dobil odpoved, za 2 meseca so ga poklicali nazaj in budala se je ponovno vrnil v "đunglo" vodilnega. Pa je za 2 meseca ponovno dobil odpoved, čez dva meseca so ga pa spet poklicali nazaj. Ne vem, kaj je tej budali delavski rojilo po glavi, za mene (nas) je izgledalo, da je bil dvorski norček vodilnih v tej ustanovi, ki si ne zasluži poštenega imebna. Smrad človeški!

      18 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      01.07.2019 ob 14:28 ..... gost

      Ne serite klanfe in pišite o Gombocu dobro na sobotainfo. Je bil v prejšnji muri, vse zajebal, je v zdajšnjem Arumu s pomočjo države užival svoj mir, ne delavski mir. In to isto sranje bi zagovarjal poslanec Horvat, ki je pozabil, kaj mu je povedal Meh (isto sranje v Muri). In ta isti Horvat je spet eden od direktorjev v Muri, pred poslanskim hvalospevom. In taka po moje "drhal" drma z slovenskim narodom, ki kleči in prosi usmiljenja, plače na obroke?????. Jebemti sistem, delavci, na vas je, da se pobrigate za izboljšavo (suženjske plače) ali celo obstoj službe. Jebe sa voditeljem. Spomnite se AVNOJA, narod si bo pisal sodbo sam. Pa vas bedake zgodovina nič ne nauči.

      22 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      01.07.2019 ob 14:53 Delavec gost

      Če je sloga med delavci,lahko marsikaj dosežejo! Če je pa ni,pa z njimi lahko veselo manipulirajo! Delavec je stalno bolj iskan in si lahko v današnjem času sam določi plačo!!!!

      13 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.07.2019 ob 20:03 Direktor enega izmed pomurskih podjetij gost

        Sanjajte, da si lahko zbirate plačo. Delovnih mest bo vedno manj, saj se nova delovna mesta v naši regiji bolj slabo odpirajo.

        0 8 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      01.07.2019 ob 16:43 Off gost

      Pa kaj toto budalo nihce ne vupa vsipati na gobec?? Ze nekda si je zasluza

      13 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.07.2019 ob 21:43 gost

        Po kazenskem zakoniku (KZ-1) je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe.

        0 3 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      01.07.2019 ob 17:27 pipi gost

      Tak se dela z delavci in to se je znalo že dugo in še nekaj za poll leta de mel že drugo podjetje in de pa dale narod paso.

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      01.07.2019 ob 18:37 Zavod gost

      Osel ide enkrat na led te kokose pa tri krat vsaka jim čast meni se ne smili nihče

      12 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      01.07.2019 ob 21:21 Zavod gost

      V Soboti je dosti dela samo nej za manjake in manjice

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      01.07.2019 ob 21:30 Mici gost

      Ta jolanka je vredna svojih evrov lejko jo je sram samo drek mejsa

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      02.07.2019 ob 9:06 čondraš gost

      haha, že spet ta " Mura " in zdaj spet nastopi država z nepovratnimi sredstvi za reševanje podjetja, ki bodo izginila, ljudje pa bodo spet delali 2 leti za minimalno plačo do naslednjega " stečaja " . Banda komunistična, koliko denarja smo že zapravili za reševanje podjetij, kjer se da lepo pokrasti državni denar .

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.07.2019 ob 11:06 DF gost

        Zdaj pa poglej podatke, seveda, ce si sposoben!!!, koliko drzavnih pomoci in sredstev je popapal vas vecno hvaljeni Boscarol!!!! Koliko sredstev in subvencij je dobil za zaposlitev ljudi????????? Pa on ni komunist pac pa vas desnicar in Jansev kolega.

        4 0 Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      02.07.2019 ob 19:59 ..... gost

      avtor prijava, zaposleni so dajali izjave o firmi Arum, kako slabo jim gre, kaj v dveh letih niso dobili izplačanega, kaj jih je nekdo (direktor) nategnu, kako jim je izplačeval dohodke, kaj jim NI VPLAČEVAL, (pokojninsko), in podpiramo osebe, ki imajo moralo, vest, dostojanstvo, da spregovorijo o poslu gospoda propadle firme Arum. Za te dokaze bomo priložili tudi dokaze institucij Slovenije, ki jim propadli gospod firme Arum ni položil dejstev in izpolnil zakonskih zahtev.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.