https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

To so rezultati spomladanskega roka poklicne mature

05.07.2019 ob 10:00  

Državni izpitni center je danes objavil rezultate spomladanskega roka poklicne mature, na katerem je bilo prijavljenih 10.391 kandidatov.

Predšolska vzgoja na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer

Tudi 18. generacija maturantk in maturantov programa Predšolske vzgoje na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer je dosegla izjemen rezultat. K poklicni maturi na spomladanskem roku je pristopilo  46 dijakov in dijakinj; 45 jih je poklicno maturo uspešno opravilo, ena dijakinja pa je bila neuspešna iz enega predmeta. Poklicna matura je bila opravljena s 97,83 %.

Štiri maturantke so dosegle prag 22 (od 23) točk, dve od njih pa sta dosegli vse možne točke, torej 23. Vse so postale zlate maturantke in bodo 11. julija 2019 na svečani podelitvi maturitetnih spričeval ljutomerskih gimnazijcev prejele maturitetno spričevalo s pohvalo.

Zlati maturantki s 23 točkami sta:
− Barbara Barat, Občina Murska Sobota in
− Nika Erjavec, Občina Murska Sobota.

Zlati maturantki z 22 točkami sta:
− Pia Hanc, Občina Beltinci in
− Laura Tratnjek, Občina Beltinci.

Tudi udeleženci izobraževanja odraslih v poklicnem tečaju programa Predšolska vzgoja so dosegli odličen rezultat. K maturi je pristopilo 14 kandidatk. Rezultat je izjemen (100%), tudi zato, ker so ga dosegli ob delu, družini, otrocih, ....

Ekonomska šola Murska Sobota

V spomladanskem roku je k maturi pristopilo 35 kandidatk, ki so bili 100-odstotno uspešni. Zlati maturantki sta postali Nina Novak in Petra Vogrinčič. Tudi kandidati v izobraževanju odraslih so vsi opravili 100-odstotno.

Dvojezična srednja šola Lendava

Na Dvojezični srednji šoli Lendava so dosegli 100-odstotno uspešnost. Veh 33 kandidatov je poklicno maturo opravilo uspešno. Zlata maturanta sta postala Etjan Kiralj in Lara Copot.

Srednja šola za gostinstvo in turizem Radenci

K maturi je pristopilo 40 dijakov, od katerih je bilo 97,5 odstotka uspešnih. En dijak mature ni opravil. Zlata maturantka je postala Mojca Raj.

*Ostale rezultate na pomurskih šolah bomo sproti dodali.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.07.2019 ob 11:33 rile gost

      Očitno druge šole bolj temeljito in strokovno delajo od Ljutomerske(Katera se vedno frajeriše)) saj so nekatere naredile 100%.Lastna hvala je mala hvala Lp

      5 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.