https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KRONIKA

Fursovci zasegli prepovedane jeklenke s hladilnim plinom

09.07.2019 ob 10:00  

Preiskovalci Finančne uprave Murska Sobota so v petek, 5. julija, med nadzorom v avtobusu odkrili jeklenke s hladnim plinom, ki so v EU prepovedane.

Uslužbenci Mobilnega oddelka Murska Sobota so pri opravljanju finančnega nadzora na avtocesti A5, na počivališču Pince, opravili pregled avtobusa romunske registracije.

Pri pregledu tovorne prikolice so pod prtljago in paketi potnikov odkrili pakete, ovite s črno folijo, v katerih se je nahajalo 44 jeklenk s hladilnim plinom za klimatske naprave (R134a in 404A). Ker gre za jeklenke s plinom, ki so v EU prepovedane, so blago zasegli, zoper voznika pa uvedli postopek o prekršku.

Foto: Finančna uprava RS

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.07.2019 ob 11:55 pip gost

      Ehhh, zope voznika uvedli postopek o prekršku. In s tem so sedaj nekaj hudega naredili. Jaooooo! Pa šoferček sploh ne ve kaj pelje. Kot marsikateri drug šofer ne ve, kaj je v zapakiranih zabojih. Deklaracija je eno vsebina pa povsem drugo. Takega hladilnega sredsta je v EU še na milijone kubikov. Vsak dan ga z vzhoda pripeljejo na tisoče kubikov. In sedaj je nekaj malih jeklenk hud ulov?! Če b avtomobile z vzhoda pregledali bi ugotovili, da jih še več kot polovica ima v klimatski napravi ta plin. Kotrolorja FURS sta verjetno še orgazem doživela ob tem hudem odkritju !!!!!

      4 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.07.2019 ob 12:00 se pravi... gost

        da je zate ok, če se že ostalo prepelje pa naj se še to.. in ni ok to, da vsaj nekdo preprečuje, da bi se to dogajalo.. prevoznik pa bo ta strošek tako prevalil na naročnika oz. v bodoče ne bo tega vozil.. namen dosežen. Najlažje je z jezikom opletati pa jamrati in fantazirati .. bedak! Čestitke za zaseg!

        11 5 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      09.07.2019 ob 14:47 Burek gost

      In ka naj zdaj tisti keri ma stari avto notri v klimo dene? Neven če je glih 100% prepovedani te plin.

      3 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      09.07.2019 ob 15:01 Burek gost

      https://avtostop.si/zakaj-se-je-plin-za-polnjenje-klimatskih-naprav-toliko-podrazil/ Tu je bole problem ka so nej plačali davka. Še vedno se lejko te plin nuca v starih avtih.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      09.07.2019 ob 18:53 pip gost

      Hehehe, točno tak kak je Burek napiso. Gre se za DAVEK! In lobije, ki so za tem. Karnerji so tudi v Ljubljani "svete krave", jih pa Amerikanci iščejo in ponujajo 15 milijonov za info. Pač različna merila. Marihuana je tudi ponekod prepovedana, ker bi drugim posel vzela. Že iz časov prohibicije v Ameriki je znano, da tisto, kar je prepovedano potem najbolj posel cveti. Zaslužijo pa preprodajalci. Določene stvari je pač treba prepovedati tudi zato, da nekdo drug z nečim služi. Je pa zanimivo, da so ene stvari nekje prepovedane, drugje po svetu pa se lahko mirno uporabljajo. Tudi plastični embalaži so v Evropi šteti dnevi. In se bodo milijoni hektarjev gozdov podrli, ker se bo proizvajala papirna embalaža. V Aziji pa bodo še vedno ponucali milijone ton plastike, ki bo veselo plavala proti Evropi.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.07.2019 ob 10:49 gajdaš gost

        pip ........... Vsi in tudi Amerikanci dobro znajo ge so Karnerji ne piši narobe ,da ne vejo kje so .Končno pa Amerika misli,da so svetovna policija .Koliko kriminala ter umorov pa nišče od njih nima na svetu .Pravijo ka pometati pred svojim pragom

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.