https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

FOTO: Kolesarji preskušajo svojo vzdržljivost na 24-urnem maratonu

Dobrovnik, 14.7.2019  

Na območju občin Dobrovnik in Turnišče ta konec tedna poteka kolesarski maraton Slo24ultra.

Slo24ultra je prvi 24 urni cestni kolesarski maraton v Sloveniji, na katerem kolesarji preizkusijo svojo vzdržljivost in preverijo koliko kilometrov lahko prevozijo v 24. urah.

Letos se je maratona udeležilo 56 tekmovalcev, ki se merijo v 6, 12 ali 24 urnem maratonu. Pot jih vodi po ravninskem, 11 km dolgem krogu na relaciji Dobrovnik - Turnišče - Renkovci - Dobrovnik. Zmagovalec pa bo tisti, ki bo v 6., 12. oziroma 24. urah prevozil največ kilometrov.

Slo24ultra poteka pod okriljem Svetovne ultra-kolesarske zveze (WUCA) in se v letu 2019 šteje kot UMCA 12 in 24 urno evropsko prvenstvo za solo tekmovalce. Poleg slovenskih kolesarjev so se tako na pot podali še tekmovalci iz Češke, Avstrije, Hrvaške, Madžarske, Nemčije, ZDA, Španije, Švice, Srbije, Norveške in Luksemburga.

Kolesarji, ki bodo svojo vzdržljivost preizkušali 12 in 24 ur so na pot krenili v soboto točno opoldne izpred DOŠ Dobrovnik. Tisti, ki se bodo pomerili na 6 urni preizkušnji pa so štartali v nedeljo zjutraj ob 6. uri.

Maraton se bo končal pred DOŠ Dobrovnik v nedeljo točno opoldne, ko bodo z vožnjo zaključili tekmovalci na 6 in 24 ur. Podelitev najboljšim pa bo sledila ob 14. uri.

Več fotografij v spodnji galeriji …

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.