https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Srednja zdravstvena šola Murska Sobota bo dobila telovadnico

17.07.2019 ob 9:40  

Včeraj, 16. julija 2019, je potekala seja vladnih odborov, kjer so med drugim v veljavni Načrt razvojnih programov uvrstili dva projekta s področja šolstva, enega na območju Pomurja, in sicer projekt izgradnje telovadnice Srednje zdravstvene šole Murska Sobota. 


Na seji vladnih odborov dne, 16. julija 2019, je vlada med drugim v veljavni Načrt razvojnih programov uvrstila projekt ˝Investicijsko vzdrževanje in nakup opreme v javnih zavodih s področja kulture˝, sprejela je tudi sklep o povečanju namenskega premoženja in kapitala Eko sklada, v to je uvrstila tudi projekt ˝Europa Cantat Festival 2021-zborovski festival˝, rekonstrukcijo podpritličja in dozidavo stopnišča z dvigalom v Domu upokojencev Postojna, v to pa je uvrstila tudi pet novih projektov s področja bilateralne razvojne pomoči in dva projekta s področja šolstva. 

Vlada je v veljavni načrt razvojnih programov uvrstila projekt izgradnje telovadnice Srednje zdravstvene šole Murska Sobota. Vrednost investicije je ocenjena na dobrih 5 milijonov evrov. Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport pa bo v letih od 2019 do vključno leta 2021 za investicijo zagotovilo več kot 4,2 milijona evrov, približno 446.000 evrov bo zagotovila šola, Eko sklad pa bo v letu 2021 zagotovil še preostalih 662.470 evrov. 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.07.2019 ob 11:31 DF gost

      Da se ne bo zupan Jevsek hvalil, da je on to napravil. Me pa zanima kje so do zdaj imeli sportno vzgojo dijaki in dijakinje te sole.

      9 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.07.2019 ob 7:28 Dijakinja szsms gost

        Torej telovadba je bila kama so nas pac lejko porinole. V mojih 4 letih san mela telovadbo v partizani, na 3 os, v rakicani telovadnica pri igrisci, dostikrat je biu tudi pikado v kabineti, sprehodi. S ten ka san mela telovadbo v ms je za seu tudi potegnolo to ka san mogla meti avtobusno karto do sobote (za dijaka zelo draga stvar). Glede na to ka smo bli ZDRAVSTVENA sola mi pa ze tistega casa neje blo jasno kak nega telovadnice.

        4 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.07.2019 ob 11:57 nemogoče gost

      To pa ni za verjet,edina srednja šola verjetno ki že več kot 50 let nima svoje telovadnice,koliko županov se je zamenjalo pa se ni nihče zmislil na SZŠ,koliko generajcij se je moglo voziti v dežju,snegu,vročini ,mrazu v MS ,v nekdanjo sedaj tudi že propadlo telovadnico tovarne Mura in pozneje v propadli Partizan , prej se je izvajala telesna vzgoja dijakov in dijakinj na igrišču polek SZŠ ter v Rakičanskem parku,oz v majhnem smešnem kabinetu v šoli ..Dolgo ste rabili ,res dolgo ,da ste se končno odločili za telovadnico...Pozdravljam to vašo odločitev

      23 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      17.07.2019 ob 11:59 ..... gost

      Se popolnoma strinjam s tabo DF, je pa res čudno, da zdravstvena šola nima 100 let svoje telovadnice. To bi po logiki morala imeti prej kot je osnovana šola, saj pa zdrav duh v zdraven razgibanem telesu več šteje kot hamburger in računalnik v roki. Pika.

      13 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      17.07.2019 ob 12:20 gost

      DF IDIOT TI VSE VEŠ NE VEŠ, KJE SO IMELI ŠPORTNO VZGOJO. IMELI SO JO V TELOVADNICI OB NOGOMETNEM IGRIŠČU NK RAKIČAN. DF IDIOT VSEZNALEC IDIOT.

      8 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.07.2019 ob 13:09 DF gost

        ZDRAVSTVENA SOLA brez telovadnice. Kje mi zivimo? Pri minus 24 stopinjah Celzija so hodili dva kilometra pes? Ali so jih avtobusi tja in nazaj vozili? Se je to pesacenje ali voznja stelo v solsko uro? Ali je bila sportna vzgoja obvezna ali prostovoljna? Ker tega ne vem, ker nisem doma na tisti strani Sobote, prosim, da mi ti, ki si od tam, to razlozis.

        8 6 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      17.07.2019 ob 15:02 gost

      DF zato ne komentiraj o temi o kateri nimaš pojma. Do telovadnice je okrog 500 - 600 metrov. Včasih smo hodili peš v šolo tudi čez 3KM peš in bili normalne teže.Sedaj pa vozijo se od doma do šole pa so totalno neodporni na bolezni in vsi so debeli.

      11 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      17.07.2019 ob 16:01 gost

      SUBS ŠE EN IDIOT.

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      18.07.2019 ob 6:06 dan gost

      Sem bivsa dijakinja te sole.. smo hodili ves v rakican v telovadnico in smo hodile v partizana, pa garantirano smo vsi preziveli ;) sportna je pa obvezna tako kot na drugih šolah.. res je, da smo se takrat zelo jezili, da srednja zdravstvena pa brez telovadnice ampak smo preziveli, koncno pa se je nekdo le zmislo na telovadnico in projekt ki ga podpiram ;)

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.