https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

V občinskem svetu Občine Radenci nova svetnica

18.07.2019 ob 6:00  

V torek, 16. julija je v prostorih Občine Radenci potekala 2. izredna seja občinskega sveta.


Pod prvo točko so obravnavali sklep o potrditvi Elaborata 2019/2017 o oblikovanju cen storitev obvezne občinske gospodarske javne službe varstva okolja in oskrbe s pitno vodo. Pri tej točki se je na seji pridružil tudi direktor Javnega podjetja Prlekija, Peter Kralj, ki je zbrane na seji pozdravil in predvsem poudaril, da je njihov glavni namen, da čimprej zaživi C sistem. Elaborat je bil sprejet, vendar le pogojno, saj dokler ga ne sprejme in podpiše vseh 8 občin ne bo zaživel niti v Radencih. Tako kot sklep o potrditvi Elaborata je bil sprejet tudi sklep o določitvi višine subvencije in zagotavljanju sredstev v Proračunu Občine Radenci za subvencioniranje cene vodarine in omrežnine za fizične osebe. S približno 35 tisoč evri subvencije bodo zagotovili, da bodo občani in občanke še naprej plačevali enako ceno, razliko pa bodo krili iz subvencij.

O tretji točki izredne seje, kjer so predstavili idejne zasnove preureditve obstoječega bazenskega kompleksa v rekreacijsko prireditveni center Radenci smo pisali TUKAJ.

Svetnik Emil Šmid je odstopil

Na torkovi seji so člane občinskega sveta tudi seznali tudi z odstopno izjavo Emila Šmida. Šmid je podal odstopno izjavo 28. junija, namesto njega so v občinski svet pozvali Normo Bale, ki je funkcijo svetnice sprejela. Na naslednji seji bodo novo svetnico tudi potrdili, težav ne pričakujejo in računajo, da bodo lahko v polni sestavi nadaljevali z delom.

Prav tako so člane občinskega sveta seznali z vsebino sodbe delovnega sodišča v individualnem delovnem sporu Zavod za turizem in šport zoper stranko Sonjo Kreslin. Župan upa, da se bosta Zavod in Kreslinova uspela zmeniti in skleniti sporazum tudi tako, da obe strani odstopita od tožb.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.07.2019 ob 12:22 radenci gost

      Ko so zraven desnaki, Kralj, Leljak, Karbova in Rojko ne moreš pričakovati nič dobrega. Cilj je uničiti JPP in vodovod razdeliti na več delov in drugim upravljalcem. Da bi ostale občine kaj podpisel pa je zannstvena fantastika. Mokre sanje Karbove in omenjene druščine. Kaj mislijo, če so brez njih odstavili direktorja JPP, da jim bodo sedaj kar tako podpisali? Malo morgen.

      9 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.07.2019 ob 14:04 schmid gost

      pa toti Leljak prijetno preseneča, še radi ga bomo meli v Radencih, kak zgleda!

      9 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      18.07.2019 ob 14:05 kovač gost

      pa toti Leljak pozitivno preseneča, še radi ga bomo meli v Radencih, kak zgleda!

      6 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      18.07.2019 ob 17:28 gost

      Lejlak naj gre v Janžev hram, pa denar naj vrne, ki ga je pobral za avte,, milijone,,, dol z takimi ,,

      5 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.07.2019 ob 21:13 Anja Kopač gost

        In kaj ste vi storili do sedaj, da bi se dolgoletni problemi končno rešili? Najlažje je biti pameten in kritizirati iz naslonjača.

        5 1 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      18.07.2019 ob 19:10 icnedar gost

      Mogoče bo ga sedaj ga. Norma naučila pravilne Slovenščine, za poštenost pa je že prepozno.

      4 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      18.07.2019 ob 20:32 gost

      Rabile smo enega takšnega leljaka ka pomete radencih.

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      19.07.2019 ob 10:07 bravo gost

      eni se lehko razpoučijo, samo v Radencih zaenkrat gre pod Leljakom samo vse na bojše, čestitke!

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.