https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Lendavi so mladi podpisali pogodbe za počitniško delo

19.07.2019 ob 6:05  

V Mestni hiši v Lendavi so v sredo, 17. julija 2019, študentje in dijaki podpisali pogodbe o počitniškem delu v letu 2019.

V sredo, 17. julija 2019, so študentje in dijaki, v Mestni hiši v Lendavi, podpisali pogodbe o počitniškem delu v letu 2019. S tem želi Občina Lendava spodbuditi mlade, da se bolj povežejo z lokalnim okoljem in jim omogočajo, da študentsko oz. dijaško delo opravijo v domači lokalni skupnosti. Letos je v počitniško delo vključenih 42 dijakov in študentov, ki bodo opravljali delo v občinskih javnih zavodih, občinski upravi ter institucijah, katerih dejavnost je financirana s strani Občine Lendava. Mladi bodo skupno opravili 3.150 ur počitniškega dela. 

Foto: lendava.si

Župan Lendava Janez Magyar je mlade pozdravil in se jim zahvalil za pripravljenost, da si bodo v počitnicah pridobili nove delovne izkušnje in spoznali delo na različnih področjih, od kulture, društev, turizma do javne uprave. Poudaril je tudi, da naj počitniško delo sprejmejo kot priložnost, in jim povedal, da tudi sami lahko s svojimi predlogi in idejami prispevajo k razvoju občine Lendava. Ker je zanimanje za počitniško delo veliko, pa bo Občina Lendava pri načrtovanju proračuna za leto 2020 poskušala to upoštevati in v ta namen povečati sredstva za počitniško delo. 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.07.2019 ob 11:15 DF gost

      Pohvalno. Cimvec takega dela. Zanima me samo placilo za to delo. To bi novinar lahko zapisal. Prosim novinarje, da v prihodnje napisete tudi placilo za to delo, ko veckrat pisete o raznih delih. Jevsek je ali bo v Soboti kaj podobnega? Samo vprasam. Zdaj je Muri odklenkalo, brez potrebe si zapravil precej obcinskega denarja ( tekmo bi lahko igrali v Mariboru!!!! ), zdaj se pa pobrigaj za obicajne ljudi.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.