https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Ljutomerski svetniki sprejeli Elaborat o oblikovanju cen oskrbe s pitno vodo

22.07.2019 ob 6:00  

5. redna seja Občinskega sveta Občine Ljutomer je bila obsežna, saj je je bilo na dnevnem redu kar nekaj točk.


Na seji so sprejeli odlok o odločitvi stroškov lokacijske preveritve v Občini Ljutomer in odlok o določitvi takse za obravnavo zasebnih pobud za spremembo namenske rabe prostora v Odloku o občinskem prostorskem načrtu Občine Ljutomer (sedaj bo ta sprememba občane stala med 80 in 100 evri).

Sprejeli so tudi odlok o pokopališki in pogrebni dejavnost in odlok o promocijski in turistični taksi v Občini Ljutomer.

Na seji je bila najbolj pomembna točka Elaborat o oblikovanju cen storitev obveznih gospodarskih javnih služb varstva okolja in oskrbe pitne vode. Pridružil se je direktor Javnega zavoda Prlekija, Peter Kralj, ki je predvsem poudaril, da si želi, da čimprej zaživi C sistem in s tem tudi enotna cena vode. Sklep o cenah o čiščenju odpadnih voda, ki bo začel veljati s prvim avgustom so svetniki potrdili. Nato so svetniki še obravnavali Elaborat o cenah o oskrbi s pitno vodo, kjer pa je bistvo, da občine prehajajo na enotne cene (vodarine in omrežnine).

Občinski svet Občine Ljutomer je tudi ta Elaborat sprejet, vendar drugače, kot je to predlagala županja Olga Karba. Ta je predlagala, da se sprejme pod določenimi pogoji (poravnava najemnine JPP Občini Ljutomer, poračun preveč plačana vodarina in omrežnina, da bodo vse občine ustanoviteljice upoštevale tehnične standarde pri uporabi omrežja ...), vendar se svetniki s predlogom niso strinjali in so Elaborat sprejeli s pozitivnim mnenjem brez dodatnih pogojev.

V Elaboratu, ki ga je marcu 2019 izdelalo Javno podjetje Prlekija je tako zapisano: predračunaska cena za vodarino znaša 0,6747 evra na kubični meter prodane pitne vode in predračunska cena omrežnine ob 100 % izkoriščenosti obstoječe javne infrastrukture aktivirane pred 1.1.2017 in ob 50 % stopnji izkoriščenosti nove infrastrukture aktivirane po 1.1.2017 znaša 8,5274 evra na mesec za osnovni priključek. Da je Občina Ljutomer sprejela ta Elaborat je pomembno tudi zato, ker so se določene odločile, da bodo pristale na predlog, če pristane ljutomerska občina, ki ima med drugim tudi največji delež v Javnem zavodu Prlekija (nekaj čez 30 %).

Svetniki so na seji sprejeli tudi 30 % subvencijo za omrežnine, ki bo začel veljati takrat, ko bodo začele veljati cene, denar pa bodo zagotovili iz proračuna Občine Ljutomer.

V četrtek, 18. julija je tudi potekala tudi seja ustanoviteljic Javnega zavoda Prlekija.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.07.2019 ob 12:05 tone gost

      Kakšen direktor neki? Kdo piše take neumnosti? Saj Kralj še pravi V.D. NI !!!! Kralj je edino podložnik Karbove, Leljaka in Rojka. Celoten sistem C šteje 8 občin. Ne morejo 3 občine na svojo roko nekaj delati. Odstaviti legitimnega direktorja JPP in postaviti marioneto. Smo pravna država ali ne? Svetniki pa so tudi svojega denarja vredni, ker to dopuščajo. Več kot očitno je, da so sedaj VSI svetniki na strani Karbove!!! Drugače ne bi potpirali njene ideje o rušenju direktorja JPP. To kar se dogaja ja ignoranca ostalih 5 občin ! In potem se vprašajte zakaj ostale občine NIKOLI nebodo podprle Kralja? Zato, ker NISO glasovale za odstavitev direktorja JPP.

      20 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      22.07.2019 ob 12:23 Franc gost

      Žalostno je to kot pišeš Tone. Ampak niti 1 županji ne sega do gležnjev. Samo na veliko blebetajo in to je vse, ko pa je treba nekaj narediti, pa rep med noge.

      9 15 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      22.07.2019 ob 12:47 prlek gost

      Ko pogledaš sejo in vidiš kakšni šmorn je zadaj potem se vprašaš če je to sploh še kaj pravno in moralno normalno. Ko pa pogledaš z druge strani pa je prav da se je elaborat podpr in dopolnila zavrnila da naj sodišča odločijo kaj je prav in kajnarobe. Svetniki so ravnali razumno in v skladu z javnim interesom v ohranitvi podjetja JPP ter da se ta agonija razreši. Kralju pa želim da čimprej razreši nejasnosti in da se JPP vrne v normalne vode in se iz njega ne nabira več političnih točk.

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      22.07.2019 ob 15:00 limE gost

      Ja, prlek po svoje imaš prav. Ne verjamem pa, da bo ta Kralj kaj razrešil, ker za njim stojijo Rojko, Leljak in Karbova, ki imajo svoje interese. Če jih ne bi imeli ne bi direktorja JPP tako brez soglasja ostalih 5 občin razrešili. Sicer pa kaj drugo od desnuharjev ne moreš pričakovati.

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      22.07.2019 ob 19:34 gost

      Google zdaj plačuje od 130 do 180 USD na uro za delo na spletu od doma. To delo sem se pridružil pred tremi meseci in v prvem tednu te pogodbe sem zaslužil 8735 dolarjev. Ta služba je res neverjetna in mi daje velik delež dohodka vsak dan. Prepričan sem, da boste dobili najboljši rezultat. Več o tem lahko preberetee tukaj ...... ⇛⇛⇛⇛⇛⇛⇛ www.WebJob99.Com

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.