https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Z odprtjem razstave se je v Beltincih začel 49. Mednarodni folklorni festival

Beltinci, 19.07.2019 ob 11:30  

V četrtek, 18. julija, se je v Beltincih začel 49. Mednarodni folklorni festival, ki bo potekal vse do nedelje 21. julija.

Festival se je začel na dvorišču beltinskega gradu s pozdravom Plej bande Böltinci, ki mu je sledilo odprtje razstave ob 100 letnici združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom.

Na razstavi, ki se nahaja v poročni dvorani v beltinskem gradu, si je mogoče ogledati še ne objavljene rokopise najdene v Bratoncih, dokumente iz Pokrajinskega arhiva Maribor ter multimedijsko predstavitev portala Prekmurje RTV Slovenija z ekskluzivnimi arhivskimi posnetki.

V kulturnem programu je nastopila Tamburaška skupina KUD Beltinci. Zbrane pa so nagovorili Marko Virag, župan Občine Beltinci, Gordana Šövegeš Lipovšek iz Pokrajinskega arhiva v Mariboru ter Ksenija Horvat, novinarka TV Slovenija, ki skrbi za zavihek Prekmurje na portalu MMC Televizije Slovenija.

Festival se nadaljuje tudi danes, ko se bo na glavnem odru odvijal večer tuje folklore, kjer se bosta predstavili folklorni skupini iz Italije in Poljske. Kulturnemu programu pa sledi zabava s skupino D-dur.

Jutri popoldne bo v grajskem parku potekal prikaz ljudskih običajev in kulinarike veh vasi občine Beltinci. Zvečer bosta na glavnem odru poleg domače glasbene skupine KUD Beltinci ter Maruše in Luke nastopila madžarska skupina Haranglab nepzenei együtes in skupina Bosanki lonac. Po kulturnem programu pa sledi zabava s skupino Plus band.

V nedeljo se bodo tradicionalno predstavile izbrane folklorne skupine iz vse Slovenije. Letos se bo to srečanje odraslih folklornih skupin, ki poteka v sodelovanju z JSKD, prvič imenovalo Praznik slovenske folklore. Poleg domače pa bo nastopilo še šest skupin.

Več fotografij v spodnji galeriji …

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.