https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Preverite, kam se lahko odpravite ta konec tedna

25.07.2019 ob 19:00  

Tudi ta konec tedna vam ponuja številne dogodke, tako za odrasle kot za otroke. Za vas smo jih nekja zbrali, zato preverite, kam se lahko odpravite. 

Petkovo dogajanje

V petek, 26. julija 2019, bo na Soboškem poletju na Trgu kulture ob 21. uri koncert JSB. Za imenom JSB se skrivajo glasbeniki, ki so  v preteklih petindvajsetih letih v različnih zasedbah soustvarjali slovensko glasbeno etnosceno. Na novo so se zbrali v projektu JSB z namenom, da skupaj raziskujejo in nadgrajujejo romsko glasbo in njeno sinergijo z drugimi balkanskimi glasbenimi entozvrstmi. 

Sobotno dogajanje

V soboto, 27. julija 2019, bo ob 10. uri na Trgu kulture lutkovna predstava za naše najmlajše. Lutkovno gledališče Nebo bo otrokom zaigralo lutkovno predstavo Take ljudske. Predstava Take ljudske so preplet rezijanske pripovedke Zajec dela za lisico ter slovenskih pregovorov, starih modrosti in ljudske zvočnosti. 

Od 10. do 13. ure se bo na Grajskem dvorišču v Murski Soboti odvijal Otroški bolšjak oz. izmenjava igrač. Vsi otroci, majhni in veliki ste vabljeni, da naredite prvi korak k družbi brez odpadkov, tako da zamenjate, prodate ali podarite že rabljene igrače in druge otroške stvari.  

Od 9. ure naprej pa bo na ŠRC Jame v Gornji Bistrici potekal Bistriški dan. Ob 9. uri se bo pričel pandolo turnir, ob 12. uri bo srečanje upokojencev, ob 17. uri bo potekal kotelfest ( kuhanje jedi na žlico). Zvečer ob 20. uri pa bo veselica z ansamblom Okrogli Muzikantje. Vstopnine ni. Prireditev bo potekala pod šotorom ob vsakem vremenu. 

V soboto, 27. julija 2019, pa ste od 16. ure naprej vabljeni v kulturni dom v Dobrovnik, kjer bo potekal Praznik vina in perecov, degustacije in mednarodne vinogradniške igre. Ob prisotnosti vinskih kraljic, vitezov vina in vinogradnikov bodo predali namenu Vinoteko v prostorih Kulturnega doma v Dobrovniku. 

Ob 19. uri zvečer bo na Grajskem dvorišču v Murski Soboti potekal Kultivator: kulinarični večer, ki je namenjen sproščenemu druženju na grajskem dvorišču, v prvi vrsti pa predstavitvi različnih kulinaričnih pogledvo posameznih organizacij. Po kultivatorju pa bodo predvajali filme 10. festivala migrantskega filma 2019. 

Ob 21. uri bo pri Hranilnici prekmurskih dobrot potekal spopad harmonik, Miha Debevec in Dejan Kušer. Miha Debevec je večkratni obsolutni zmagovalec v igranju na diatonično harmoniko na nekaterih najprestižnejših tekmovanjih na svetu. Dejan Kušer je magistriral na ljubljanski AKademiji za glasbo. Sodeloval je z mnogimi komornimi zasedbami, med drugim pod mentorstvom Tomaža Lorenza. 

Ob 20. uri pa bo na Letnem kopališču Ljutomer potekal koncert Prljavo kazalište. 

V Ropoči bo v soboto, 27. julija 2019, ob 18. uri, otvoritev društvenega muzeja s kulturnim programom.

Zatem se bo ob 20. uri na poligonu PGD Ropoča začelo nočno tekmovanje za pokal Ledavskega jezera. Tekmovalo se bo v trodelnem napadu in štirje tekmovalci mečejo torbico. Tekmovalne enote bodo nagrajene s pokali in spominskimi priznanji. Za zabavo bo poskrbel pevec Jasmin Stavros in Skupina Weekend-Band.

Nedeljsko dogajanje

Ob 9. uri bo v Etnografskem muzeju v Domanjševcih, potekal Praznik žetve, plesa in petja. Prikazali bodo prikaz žetve in mlatitve na stari način, potekla bo kratek kulturni program, potem pa bo sledila zabava s skupino Skok.

Nogometni navdušenci pa se lahko ob 17.30 uri odpravite v Lendavo na tekmo 1. kroga 2. Slovenske nogometne lige, kjer bo odigrana nogometna tekma, med ekipama Nafta 1903 in Brežice Terme Čatež.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.07.2019 ob 19:25 DF gost

      Vsi v Ropoco. Zakon so tekmovanja, muzika in lepa in prijazna dekleta.

      8 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.07.2019 ob 19:57 Fidlboy gost

      Vsi na Stavrosa v Ropoča. Tam ti ga bojo ga našiga z Bangladeša svi ruke gore i pjevali i plakali, bit če veselo-Ni boljšega od Goričko ciganske veselice z hrvatsko muziko.

      13 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.07.2019 ob 21:04 DF gost

        Nihce te ne sili tja. Ti potuj po Evropi in poslusaj svetovno kakovost, mi bomo sli v Ropoco in tam uzivali. Ce bos pa kdaj imel kancek volje, pa vseeno pridi na te igre in to zabavo. Mogoce bos sam presenecen nad tem kako se znamo veseliti in uzivati ob malih stvareh. Vse za duso in manj za zunanjost. Sreca je v malih stvareh.

        14 6 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.07.2019 ob 9:34 Linilada gost

        Fidlboy, gost,... kronično pomanjkanje samozavesti? Očitno! saj z žaljenjem si moraš kar naprej filat svoj ego, da lahko sploh dihaš! Žalostno! Jaz sploh ne prebavljam take glasbe, samo to mi ne daje pravice, da žalim druge, ki jo! Poskusi tudi ti! Ni težko!

        4 3 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      25.07.2019 ob 20:07 čondraš gost

      No pa pride debeli z Jasminom na svoj račun, bo se ukozio od tuge :) .

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      25.07.2019 ob 20:55 Miha gost

      Ka mate telko proti ciganan? Tu se bar feste dogajajo

      7 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      25.07.2019 ob 21:47 Nema veze gost

      Udri brigu na veselje. Vsi v ropočo ker so cigani zakon vejo naredit fešto to pravo. Ma kake polke cinguli minguli blablabla. Vejo oni nardit fešto. Cigani so zaaaakon....

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      26.07.2019 ob 7:30 Kilimandzaro gost

      Pa kak je lahko fešta,či pa Jasmin spejvle ka je umoran?

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      26.07.2019 ob 10:08 Risto Kubura gost

      Romi znajo narediti zelo, zelo dobre zabave zagotovo.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      26.07.2019 ob 10:29 Lendavski kralj gost

      Cigani ga budu pjevali ovo če biti jako dobro, možda i ja dođem ako me žena od DF zamoli

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      26.07.2019 ob 12:04 Baka gost

      Ka telko kritizerate,lepse feste kak je v Ropoci nega. Idemo ta ton je festa pa se z ciganov telko ne norcarite.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      26.07.2019 ob 12:13 gost

      Google zdaj plačuje od 130 do 180 USD na uro za delo na spletu od doma. To delo sem se pridružil pred tremi meseci in v prvem tednu te pogodbe sem zaslužil 8735 dolarjev. Ta služba je res neverjetna in mi daje velik delež dohodka vsak dan. Prepričan sem, da boste dobili najboljši rezultat. Več o temm lahk0 preberete tukaj ...... ⇛⇛⇛⇛⇛⇛⇛ www.WebJob99.Com

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      26.07.2019 ob 16:04 Fidlboy gost

      Tak kak ga pravite ciganje bojo ga velko fešto gor ga napravili. Prvo de, par paverov vkuper zavdarili pa parim nos spotrili, te bodo se malo grlili pa spejvali pa djoukali na Stavrosa, te za konecgda bojo pijani kak majka, te za finiš bojo se ga pa gor po debelem fuknjencu ukuzili, na njegovo novo robačo. Eto, tak ti ga nekak bou ta fešta v Ropoči, z najboukšim muzičarom v srednji evropi Stavrosom.

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.07.2019 ob 16:19 Linolada gost

        Fidlboy s vsakim svojim komentarjem samo dokazuješ, da je tvoj IQ nekje v rangu zunanje temperature ! Tebi res ni več pomoči

        1 2 Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      26.07.2019 ob 16:28 Fidlboy gost

      Linolada malo preveč se z mano obremenjuješ, če ti kaj ne paše preskoči moj komentar pa beri debelega fuknjenca. Bo šlo ali je preteško. Kar se tiče ikuja, vsi ki hodijo na take veselice in poslušajo cropop majo ekstremno nizek, krepko pod najnižjim nivojem. Še kaj rolada, če te še kaj jebe samo povej, z veseljem ti odgovorim.

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.