https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Lorbek: »Zapuščam okolje, kjer sem se odlično počutil«

27.7.2019  

Kot so že poročali, se Nik Lorbek po dveh letih poslavlja od Mure. V črno-belem dresu je v 2. SNL, Pokalu Slovenije in Prvi ligi Telekom Slovenije skupno odigral 68 tekem in dosegel 6 zadetkov. Kariero bo nadaljeval v belgijskem drugoligašu Royale Union Saint-Gilloise.

"Občutki ob prestopu so odlični. Nove zgodbe se veselim in se ji popolnoma predajam. Imam pa po drugi strani malo grenkega priokusa, ker zapuščam okolje, kjer sem se odlično počutil,” ob potrditvi prestopa misli strnja 23-letni defenzivni vezist, ki zaradi poškodbe ni mogel izkusiti evropskih tekem v črno-belem dresu. “Rehabilitacija napreduje, v roku 10 dni upam, da bo poškodba sanirana,” za NŠ Mura pove Nik Lorbek.

Postal je član kluba, ki je lansko leto pod vodstvom slovenskega trenerja Luke Elsnerja v drugi belgijski ligi osvojil tretje mesto, v pokalu izpadel šele v polfinalu, preko posebnih kvalifikacij pa si skorajda izboril nastop v UEFA Evropski ligi. “Za prestop v Royale Union Saint-Gilloise sem se odločil predvsem zaradi velikih ambicij kluba. Po eni strani me klub spominja na zgodbo Mure. Ljudje v klubu so pripravljeni na naslednji korak, izkazali so mi ogromno zaupanja in spoštovanja, tako da komaj čakam, da jim ga vrnem na igrišču,” je za NŠ Mura pojasnil Lorbek.

V dveh letih je z Muro prehodil pot od druge lige do prve lige in sijajnega 4. mesta, zaradi katerega smo na Fazaneriji znova spremljali evropski klubski nogomet. V dveh letih je Nik Lorbek pustil velik pečat pri navijačih, 23-letni nogometaš pa je zelo hvaležen klubu: “Mura bo imela vedno posebno mesto pri meni. Postavili so me na ‘nogometni zemljevid’ in za to bom večno hvaležen. Hvala vsem v klubu in ob njem, ker sem se v teh dveh letih res počutil kot doma. V Prekmurje se bom vedno z veseljem vračal.”

“Posebna zahvala upravi, gospodu Kuzmiču in gospodu Rajbarju za korekten in pošten odnos ter strokovnemu štabu na čelu s trenerjem Antejem Šimundžo, ker so zaupali vame in me ogromno naučili,” poudarja Nik Lorbek, ki seveda ni pozabil navijačev: “Hvala za vsi podporo, tudi ko nam ni šlo. Res ste nekaj posebnega. Zaupajte še naprej dobremu delu kluba, ki je, v to sem prepričan, na pravi poti! Upam, da se naše poti še kdaj križajo.”

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.07.2019 ob 10:49 gost

      N

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      27.07.2019 ob 10:52 DF gost

      Naj mi nekdo pove kako je lahko opravil zdravniski pregleed, ce je poskodovan. Mucke na veliko. Kaj v Pomurju res ni nic drugega kot nogomet in Mura? Luzerji.

      7 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.07.2019 ob 15:33 Inšpektor gost

        Peče a? Ti se lahko na trepalnice postaviš pa bodo še vedno članki o nogometu in Muri LOL

        2 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.07.2019 ob 15:56 DF gost

        Inspektor, za dve leti ali pa ze prej bo Mura v drugi ligi ali se nize. Bos videl, da bodo takrat clanki ponehali. Zapomni si to, kar sem napisal.

        1 3 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.07.2019 ob 16:06 Inšpektor gost

        So bili v 4 ligi pa so tudi bili članki, vedno bodo članki o Muri, takšni ali drugačni. Trenutno pa je najvišje rangiran pomurski klub in je zato normalno, da je največ člankov o njej.

        1 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.07.2019 ob 19:52 DF gost

        Inspektor, zal nimas pojma o nogometu. Beltinska dekleta so za par rangov visje od Mure. ZDAJ SE PA POGEJTE MURASI.

        1 2 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      27.07.2019 ob 10:56 gost2 gost

      že se je začala razprodaja. Za 2 leti pa 4.liga!

      12 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      27.07.2019 ob 11:09 Vse čisto gost

      Kuzmič ni sposoben prodati igralca.vse dela menedžer po navodilih Zahoviča.lepo.da Mura nekaj zasluži.mislim pa da premalo.ostati bi morala ekipa skupaj.ponoviti lanski uspeh in potem prodajat.tega pa Kuzmič ne razume.

      11 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      27.07.2019 ob 11:10 Kapelčan gost

      Kako lahko nekdo kupi fuzbalerja ki je poškodovan? Koliko tekem je odigral za Muro Žizek? Kako dolgo je že na plačilni listi? Haska od njega pa nikšoga.

      8 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      27.07.2019 ob 11:45 DF gost

      ....... na Fazaneriji znova spremljali evropski klubski nogomet..... HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA. Samo eno tekmo ste igrali, v katere vas je nasprotnik solal v vseh elementih nogometa, nekaj casa z vami igral " bedacka " ali " sevo ".

      10 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      27.07.2019 ob 11:47 DF gost

      Vsem ki imajo vsaj kanček soli v glavi, bi moralo biti jasno da vse kar Mura počne je v korist maribora. Maribor vam je pustio da ste se eno sezono obdržali v prvi ligi zato da lahko dražje prodate "svoje" mariborske igrače od katerih največ eura dobi prav maribor. Zahovič vas vodi ko malo djecu, spet ste se osmešili murašje.

      11 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.07.2019 ob 15:49 Gost gost

        Df.... Maribor kvecjemu dobi kaksen tisočak za vzgojo mladega igralca pa še to nevem ce dobi, ker nevem kje sta Sirk in Lorbek prej igrala, mozno ka dobi njuj prvi maticni jklub. Ogni se tij komentiranja nogometa, ker z dneva v den dokazujes da nimas pojma. "Si se že umil"?

        2 2 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      27.07.2019 ob 11:58 center gost

      To kar omenja Gospod DF ,vemo tudi mi da NŠ Muri ta sezona ne bo lahka,kar smo vidli na zadnjih tekmah v tem prvenstvu,a kljub temu pa Pomurci moramo vstrajati in navijati za ta klub ,ker je edini v Pomurski regiji.

      7 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.07.2019 ob 15:58 gost

        Budalo eno, mora se umreti ,ne pa navijati za muro. V prekmurju je mnogo nog.ekip in vsak navija za svoje moštvo..jebeš tvojo mujro.

        3 5 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.07.2019 ob 16:04 Gost gost

        Gost, delno se strinjam s teuf. Ampak v prvi ligi mo valda drzal pesti za prekmurski klub, ce prav mam tudi v 3.ligi svoj klub za katerega sem igral in ga še naprej spremljam. Ko pa slovenski klubi igrajo v evropi, pa drzim pesti tudi za njih. Jasno ka je nej Mura edini klub v prekmurji, ampak za DF-ja je, ker nemre brez nje. Omenja jo v vsakem clanki, moren preveriti, mogoce jo še pod kero osmrtnico omejno cccc.

        1 2 Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      27.07.2019 ob 13:26 Zemla nuca gnoj gost

      Df znalac na forumih probaj po kafanah tak strupeni jezik meti in fasal boš batine sicer pa je za tebe to že Deja vu......

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.07.2019 ob 13:39 DF gost

        Daj ne seri. Kdo je v Soboti iz kafan pobegnil? Pridite v prave kafane pa boste se iz njih bezali. Se zdalec niso vsi za Muro. Siromaceki mocni za tipkovnico.

        5 4 Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      27.07.2019 ob 14:07 boksar gost

      Muraši enjajte groziti ker vas mamo že pun kurac. Ko bote dobli po picki bote se pa cmerili.

      6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.