https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V občini Ljutomer otvorili nova mostova

Ljutomer, 27.07.2019 ob 11:30  

Slabo leto po tem, ko je Prlekijo zajelo močno neurje, ki je v Drakovcih in Kuršincih v občini Ljutomer porušilo dva mostova, je županja mag. Olga Karba, v sklopu praznovanja 63. občinskega praznika, slavnostno otvorila obnovljeno infrastrukturo. Ob 10. uri je bila kratka slovesnost v Kuršincih, kasneje pa še v Drakovcih.


Na otvoritvi mostu v Kuršincih so se zbrali županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba, podžupana Niko Miholič in Janko Špindler, ter predstavniki krajevne skupnosti Mala Nedelja, s predsednikom Boštjanom Žerdinom na čelu. Kratek program so poleg govorov spremljali tudi glasbeni in plesni nastopi otrok, ki so se, poleg oldtimerjev, s skiroji tudi prvi zapeljali čez novi most. Skupna vrednost sanacije obeh mostov je znašala dobrih 160.000 evrov. 

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.07.2019 ob 11:51 DF gost

      Zgleda seljačko. Ampak taka je realnost ko ti občino vodijo desnjaki.

      13 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.07.2019 ob 13:41 Boljsevik gost

        Mogoče bi v času partije in trdega komunizma na selu izgledalo kot v enuoumje sredi mesta. Sedaj to pac izgleda seljačko, ker je otvoritev pač na selu. Ampak komunisti bi itak vedno samo z besedami iz dreka delali zlato, pa ne gre.

        5 7 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      27.07.2019 ob 13:35 DF gost

      Besednjak desnjaka. Se cudis zakaj vas ljudje ne marajo?

      6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.07.2019 ob 13:50 Fdfd gost

        To je poanta Marxizma. Vsi enakopravni v revščini samo eni malo bolj, oziroma precej bolj. Narod pa naiven, samo, da nas "vodijo" naši pa tudi, če smo revni kot cerkvene miši.

        6 5 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      27.07.2019 ob 13:58 gost

      Samo za DF_ja. V nemciji povprečna plača 2x dvakratnik slovenske. V tisti nemciji ki so jo partijci kao premagali. Spomnimo se časov izpred dobrih 30 let(okoli leta 1985). Takrat je bila razlika veliko večja. Nekaj znancev, ki so delali v Nemčiji, je zaslužilo okoli 2,100 DM(v Nemčiji so delali kot navadni fizični delavci). V Jugoslaviji pa so za podobno delo prejeli plačo dobrih 500 DM(okoli leta 1985, preračunano v marke). Osvoboditev pa te fore, opij za ljudstvo.

      4 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.07.2019 ob 14:17 DF gost

        Belouske, ste prisle na povrsje? Cvilite, sikajte, skacite, ..... Tem Nemcem si ti hlapec in delas 200 ur mesecno za 700 evrov. Si srecen in ponosen na to? Niti to ne ves in razumes, da visina place ni nobeno merilo za standard. Pomembno je koliko dolocenih dobrin dobis v posamezni drzavi za svojo placo. A to je ze izven zmoznosti tvojega dojemanja. ENKRAT IZDAJALEC, VEDNO IZDAJALEC.

        6 3 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.07.2019 ob 14:22 gost

        Tako je, komunist je vedno bil izdajalec, enkrat z lahi sodeluje, potem za ruse, obcasno pa z nemci sklepa kravje kupčije, vse v imenu revolucije. Enkrat izdajalec, vedno sovražnik slovenskega naroda.

        1 7 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      27.07.2019 ob 15:02 Boris gost

      zanimivo

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      27.07.2019 ob 16:37 otvorili gost

      otvorili nova mostova To so pa novinari napisali -- kaj pomeni otvorili ali se ne napiše odprli

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.07.2019 ob 17:05 gost

        če ne veš ka pomeni otvoriti si pogledni v slovarji slovenskega knjižnega jezika (sskj): https://fran.si/iskanje?FilteredDictionaryIds=130&View=1&Query=otvoriti

        2 2 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      27.07.2019 ob 17:27 Jeremija gost

      DF je milo rečeno bolnik , pa mu govorim naj se zdravi , ampak vse zaman , tako da z njim ne moreš normalno polemizirati , jebi ga , peglanje rokavov v Muri je očitno pustilo posledice .

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      27.07.2019 ob 22:52 tone gost

      In se še upajo slikatti tam na odprtju? V normalni državi bi politik takoj odstopil, če se mu kaj takega pripeti, da se most podre. Zanič vzdrževanje in napačno projektiranje in napačna izvedba in potem se zgodi, da ti en večji dež odnese most. Tudi rekonstrukcija mosta na Ščavnici v Ljutomeru je prava katastrofa. Usmerjanje prometa še večja katastrofa. In zanič občina namesto, da bi se pobrigali, da se ustrezno uredi promet raje pošljejo redarja, da se skrije pod drevesa v križišču Prešernove in Slavka Osterca in slika avtomobile. Še sreča, da ga ni kdo malo skozi roke spustil, ko ga vidi tam zezat poštene ljudi. Tudi ostala infrasstruktura je podobna županji in njenim fikusom. Katastrofa !!!!! Namesto, da redaarja pošljejo da tam slika poštene ljudi naj raje pošljejo vzdrževalce cest, da sanirajo ceste po nevihtah. Na nekaj cestah v občini sem zadnji teden videl smrtno nevarne stvari, če se pripelje kak kolesar.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      28.07.2019 ob 8:05 Železnodverčan gost

      Tone, ti nisi pri pravi. Kaj pa ima sedanji politik z mostom, ki je bil narejen pred pol stoletja? Zakaj bi moral odstopiti? žalostno je, da so številni mediji poročali o podrtju teh mostov, le malo pa jih poroča o odprtju. Sramotno.

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      28.07.2019 ob 13:39 tone gost

      Sramotno je tvoje pisanje in ti nisi pri pravi !!! Se vidi, da si omejen, ker omenjaš kdaj so narejeni. Vsaka infrastruktura se MORA vzdrževati. Drugače propade. Lotmerška občina zelo slabo vzdržuje občinsko infrastrukturo, ki so jo naši dedje postavili. In tudi zelo veliko denarja gre za vzdrževanje, učinkovitost pa je zelo mala. Sem omenil zgoraj, da je teden po nevihti še zmeraj na določeni cesti, ki pelje s hriba droben gramoz, ki je za kolesarja lahko smrtno nevaren. In takih območij je kar precej. Določene stvari se ne sanirajo, ko bi se morale. Obstajajo stvari, ki jih je zavarovalnica plačala in je škoda nastala 2 leti nazaj !!!! In še do danes zadeva ni urejena !!!! Zato so potem tudi stvari bistveno dražje, ko je treba narediti na novo, ker se prej ni pravilno vzdrževalo in je propadlo. In na izvozu iz krožišča pri Zdravstvenem domu je znak 40, ki je obrnjen okoli in sedaj ne koristi nikomur. Tega redarji ne vidijo, da bi na občini opozorili pristojne, da se uredi. Lepše je koga slikati, če je pozabil nastaviti uro. In še huje. V smeri proti hipodromu se sprehajajo starčki iz DSO in mame z otroki. Marsikateri avtomobil, ki pelje tam pa leti, ko sneta sekira, da ne omenjam kakšnih skuterjev in motoristov, ko tekmujejo. Tam se naj malo redar kdaj pojavi !!!!!!

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      28.07.2019 ob 19:29 center gost

      Stric Toni ,delno imate prav in bi bili manjši stroški za popravilo mostov, morate pa vedet da mag. OLGICA ni kriva če so tako močna neurja da se mostovi porušijo.Čestitke županji Karbi saj kot vidimo na drugi strani Mure ,je Ljutomer lepo in zanimivo mesto.

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      28.07.2019 ob 20:01 tone gost

      Veš, center, ko greš kamorkoli je kraj po svoje zanimiv in lep. Še posebej, če ne poznaš podrobnosti, politikov in vsega tistega negativnega, ki na prvi pogled ni vidno. Mimogrede. Če boš sedaj kaj v Ljutomeru boš videl, da se KONČNO obnavlja Glasbena šola. OK, vse lepo in prav. Če pa bi vedel, da je denar za obnovo že bil v proračunu leta 2013 in potem 2014 pa to postane drugačna zgodba. Takih in drugačnih zgodb in zgodbic je desetine, ki jih ljudje ne poznajo.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      29.07.2019 ob 6:06 prlek gost

      Seveda je vse lepo in prav kdaj so kake nove pridobitve, vendar se nekateri ne zavedajo da se naredi relativno malo napram tistemu koliko denarja se zapravi za otvoritve in prireditve ob prevzemu Samo poglejte slike in boste videli koliko vaških in občinskih politikov se baha in tolče po prsih kaj so naredili. Nikoli nisem bil zato da se nebi to ovekovečilo sem pa proti ob tem da se vsak premaknjen kamen posebaj slika in reže trak in se naredi pijanka. Ta denar bi lahko potrošili bolj racionalno. V tem tednu bo še kar nekaj otvoritev klub temu da je celo leto možno to naredit. vsaka taka prireditev pa prinese na plano nove cvete "neodvisne politike" ki se tolčejo po prsih in rečejo to pa sem jaz zrihta.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.