https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ZABAVA

FOTO in VIDEO: V Hranilnici prekmurskih dobrot potekal spopad harmonik

28.07.2019 ob 6:00  

V soboto, 27. julija 2019, je v Hranilnici prekmurskih dobrot potekal spopad harmonik. S harmoniko sta se spopadla Miha Debevec in Dejan Kušer.

Miha Debevec je večkratni absolutni zmagovalec v igranju na diatonično harmoniko na nekaterih najprestižnejših tekmovanjih na svetu. Med vidnejšimi nastopi v zadnjem obdobju velja omeniti koncerte v New Yorku, Bruslju, Berlinu. Stockholmu, na Floridi in v Teksasu. Dejan Kušer je magistriral na ljubljanski Akademiji za glasbo. Sodeloval je z mnogimi komornimi zasedbami, med drugim pod mentorstvom Tomaža Lorenza. Kot profesor harmonike svoje glasbeno znanje prenaša na mlajše generacije. Izvajalca dosegata prepoznaven glasbeni izraz z občuteno interpretacijo in virtuoznim obvladovanjem glasbila, glasba prerašča tudi v druge, za ti dve glasbili zahtevnejše glasbene zvrsti. Z združitvijo obeh vrst harmonik (diatonične in klasične) so postale glasbene možnosti tako rekoč neomejene. Njun opus obsega priredbe od klasične in popularne ter vse do etnoglasbe z najrazličnejših koncev sveta. 

V spodnjem posnetku lahko slišite eno odigranih melodij. 

Miha Debevec – diatonična harmonika; Dejan Kušer – klasična harmonika.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.