https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: V Turnišču bodo izdelovali avtomobile

Turnišče, 30.07.2019 ob 12:00  

Kot so že pred časom pisali lokalni mediji, bodo, če bo šlo vse po načrtih, v Gospodarski coni v Turnišču v prihodnje izdelovali avtomobile. V prvem letu po vzpostavitvi naj bi to prineslo 70 novih zaposlitev, v naslednjih letih pa še skupno do 400 delovnih mest.

Kot je danes pred občinsko stavbo Občine Turnišče pojasnil župan Turnišča Borut Horvat je Občina 5. julija 2019 objavila javni razpis za zbiranje ponudb za prodajo nezazidanih stavbnih zemljišč v gospodarski coni v velikosti nekje 3,4 hektarja.

Sam razpis je trajal do 26. julija, v tem času pa je prispela le ena ponudba, in sicer se je prijavilo podjetje Terramar d.o.o., ki je registrirano v Republiki Sloveniji. Ponudba zaobjema celotno površino zemljišč v gospodarski coni, ki se nahaja med vasmi Turnišče in Nedelica, v vrednosti slabih 169.000 evrov.

Direktorica podjetja, ki se nahaja v Kamniku je Darja Mravljak, prokurist podjetja pa Egipčan Bahet Kourajši. Skupna investicija pa naj bi znašala približno 14 milijonov evrov.

Občina mora v prihodnje o podjetju še preveriti nekaj stvari, torej ali je to podjetje nekaznovano v Republiki Sloveniji oziroma ter ali ima plačane davke in prispevke. »Zdaj govorimo še trenutno o ponudniku, se pravi smo šele v fazi izbiranja kot prispele ponudbe in potem bomo izdali sklep o izbiri. Potem pa bomo izbranega ponudnika povabili k podpisu pogodbe,« je pojasnil Horvat.

V pogodbo so vključili tudi dva varovalna ukrepa oziroma dva pogoja in sicer: »Kupec mora v roku enega leta po spremembi občinskega podrobnega prostorskega načrta mora vložiti vlogo za gradbeno dovoljenje in po pridobitvi pravnomočnega gradbenega dovoljenja mora v roku enega leta pričeti z gradnjo.«

V primeru, da kupec tem pogojem ne zadosti se celotna površina vrne nazaj v last Občine Turnišče, kupcu pa se brez obresti vrne kupnina zmanjšana za pogodbeno kazen v višini 20 odstotkov kupnine.

Podjetje je za zemljišča že vplačalo aro, ki znaša 10 odstotkov vrednosti zemljišča. Če bo šlo vse po načrtih naj bi proizvodnja tam stekla nekje v predvidoma treh do štirih letih, ja pa to odvisno od same pridobitve dovoljenj, se pravi prvo bo najverjetneje gradbeno dovoljenje, ki bo največji zalogaj.

Podjetje Terramar, naj bi se do sedaj ukvarjalo le s posredništvom, v Turnišču pa nameravajo vzpostaviti proizvodnjo električnih avtomobilov, vendar brez lakirnice. Kot je pojasnil župan so že v Občinski podrobni prostorski načrt vključene okoljske zahteve, ki pravijo, da dejavnost, ki se bo na omenjenem zemljišču izvajala ne sme vplivati na okolje. Menijo namreč, da bi imela lakirnica zaradi raznoraznih kemikalij, ki se ob lakiranju uporabljajo, velik vpliv na okolje.

O zemljiščih nekaj povedal tudi direktor občinske uprave Boštjan Horvat, ki je ob tem tudi pokazal samo lokacijo, kjer se nahajajo. Ležijo na levi strani ceste iz Turnišča proti Nedelici na območju med dvema občinskima cestama. Zaobjema pa območje od T križišča in do približno polovice območja od križišča do pokopališča.

Foto: Google Maps

Samo parcelo bo potrebno v primeru da se proda tudi komunalno urediti. Ob tem bo Občina kandidirala za sredstva iz razvojne regije za sanacijo oz. nadgradnje obrtnih con. V primeru, da se zapolnijo vsa zemljišča planirajo, da bodo gospodarsko cono še razširili vse do pokopališča.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      30.07.2019 ob 13:00 DF gost

      Pravljice za malo deco.

      16 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      30.07.2019 ob 13:23 gost

      Bože moj, nejso glupi ovi ka na nigerijske prevare spadnejo, tej so še bole...

      18 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      30.07.2019 ob 13:24 gost

      So glupi ovi ka na nigerijske prevare spadnejo, ali ka so tej občinari med njimi...

      14 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      30.07.2019 ob 13:32 šofer gost

      Glavno ka ma Sobota EKSPANO ka se šerik sonči.

      14 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      30.07.2019 ob 14:15 ....... gost

      Upam, da v Turnišču (občini) pokosijo travo ob cestah, kajti takega sranja nismo imeli od županovanja prvega župana. To bo tudi najresnejša prva izpolnjena naloga v mandatu osmih mesecev. Sramota od sramote, malo se svetniki z županom na čelu naj popeljejo od Strehovec proti Goričkemu, da vidijo, kaj so občinski veljaki sposobni narediti!!!!!!!!! Hvala Bogu, da je "vilka meša" pred vrati, da golazen (insekti) izgine iz barv vsemogočih rož (človek bi rekel, da ob občinskih cestah imamo arboretum), kajti, če bodo to pokosili, ne bomo videvali teh lepih rožic. Mogoče bi moral to urejati nekdo tretji, zato pa dobiti tudi plačilo. Ne vem, nisem strokovnjak za "sranja ob cesti".

      13 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        31.07.2019 ob 14:09 963 gost

        Ja samo vse pokosimo pa drevesa poderimo, da bo vse lepo čisto pa ravno. Čebele pa čmrlji pa se bodo na monokulturah pasle, na koruzi, pšenici krompirju. Bog ne daj ka bi kje kakšna nenačrtovana roža zrasla. Malo si poglejte kaj vse raste ob avtocesti do Graza pa tudi drugod po Sloveniji. Medovite rastline pa ob njivah kakšno grmovje, da se ima žival kam skriti. Mi pa samo hitro vse v kali zatrimo, ka ne bo kakšen "arboretum" zrasel. Vej pa vrača nam že narava, z obrestmi, pa še bole bo. Prav je tak.

        2 0 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      30.07.2019 ob 14:22 ........ gost

      Pazite ka nej "cintura oudali" eli ga pa premestili kama na dobrovničko. Bomo pogledali izbiro, ponudnik pa en, da te trefi, či maš kaj v podstrešji.

      11 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      30.07.2019 ob 14:56 MARKO - HOP gost

      To je tak glavna novica ka še je TV Slovenija v poročilaj dol povedala, Šarec TV pa bo zvečer verjetno pokazala kak temelni kamen polagajo, butalci v butalski državi, namenjeno malo Prekmurcem, da jim moralo zdigne moralo. Dragi gospodje ali tovariši pa ge vij živete ka se daste tak nategnoti. Odrančari so se znali iti pravi čas. saka jim čast za vse ostale pa je cuk odpelal. Ge pa najdete bedaka ka de vlagal v Sloveniji, kjer imamo največje davke pa komunizem na oblasti ka hoče vse nacionalizirati. Ravno gnes se je čez Slovenijo (po lufti) pelala k sosedom Hrvatom na obisk nova predsednica Evropskoga parlamenta niti ji na pamet ne pride ka bi se stavila v Sloveniji zato pa Hrvati z evropskimi pejnezami vse živo delajo, nas pa nategujejo z takimi novicami. Bole bi verjel če bi se v Tornišči Marija prikazala.

      13 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        30.07.2019 ob 15:19 Dx7 gost

        To bi bilo fantastično! Pa šalo na stran. Res bo lepo, ko bo zraven turniške Cerkve, ki je kulturni spomenik 1. reda, stala tovarna avtomobilov. Sicer dvomim, da se bo to zgodilo. Pa vendar upam, da vsi ti načrti ne bodo pristali na koncu gospodarske cone, kjer je kraj večnega počitka.

        9 5 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      30.07.2019 ob 16:15 mendo gost

      Za Lendavo so tak isto na široko pisali o Avstrijskih vlagateljih za zelenjavo in 700 zaposlenih pa je vse tiho v Soboti so se razpisali o tovarni Bisol za izdelovanje panelov za pridobivanje elektrike in nič iz tega .Koliko zemlje bo šlo v nič varašanci dobili te strup tak kot oni blizu Magne notri do pa delali vougri in neđimurci

      10 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      30.07.2019 ob 17:30 Lendavski nadvojvoda gost

      Rezimirajmo ta nateg,posredništvo brez denarja ,sumljivi Egipčani,naivni Varošanci.Bo morala Marija pod logom ob proščenju malo zdrave pameti razdeliti.

      13 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      30.07.2019 ob 19:08 Janbor gost

      Varašanci ste nej bilij sposobni do kunca asfalta potegnoti prejk cirkve, nej ka bi en takši projekt napravli

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      30.07.2019 ob 20:41 gost

      Priporočam vas ob Velikoj meši - proščenju, Mariji pod logom, da bi vam presvetila pamet.

      12 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      30.07.2019 ob 21:39 ......... gost

      Podpis pogodbebo na Marijin dan, pri mizi pod šotorom, ki bo imel najboljšo ponudbo. Prisotni: turniški ekspresionisti, gospod iz Egipta, meneđerji iz Gorenjske, zraven pa Mustafa Nasri (Sudan), šeik Kinta Kunte iz Nepala, in savsijski arabci, ki bodo prodajali konje.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      30.07.2019 ob 21:46 sadje in zelenjava gost

      Dobro so nategnili občino. Za 169 tisočaakov dobiti 3,4 hektarja ni slabo. Dober biznis. Električni avti so pač hit in s tako stvarjo priti v javnost je bum. In če malo logike vklopimo. Poglejmo velike proizvajalce avtomobilov.Vsi pospešeno razvijajo avte. Električne in ostale. Razvoj gre v milijarde. In potem se najde neko podjetje iz Kamnika, ki se ukvarja s prodajao sadja in zelenjave in nategne občino Turnišče in ostalo javnost, da bodo oni delali avte. In to za investicijo 14 milijonov !!!!! Halooooooo!!!!!! Kaj so občinarji na glavo padli ali vedo za kaj gre in tudi sami sodelujejo pri zavajajnju ljudi. V Hočah je Magna vložila krepko preko 100 milijonov in ni drugega kot lakirnica. In oni bi investirali 14 milijonov in delali avte. To je zgodba za vrtec. Če bi občinarji, če seveda ne vedo za pravi namen in tudi novinarji malo pobrskali po javno dostopnih podatkih bi lahko našli podatke, da ima podejtje TERRAMAR v načrtu izgradnjo distribucijskega centra za sadje in zelenjavo. To imajo tudi zapisano v pojasnilu k finančnim izkazom. In še pogled na Bilanco stanja in Izkaz polsovnega izida nam pove, da bodo težko v kratkem času izvedli investicijo vredno nekaj milijonov. Imajo ravno toliko denarja za nakup zemljišča. In potem bodo počasi gradili omenjeni distribucisjki center za sadje in zelenjavo.

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      30.07.2019 ob 22:50 Risto Kubura gost

      To bo izpostava Zastave iz Kragujevca!!!!

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      30.07.2019 ob 23:22 Lendavčan gost

      zelo prebrisano elekrični avti, brez lakirnice vse ostalo pa je sumljivvo za zdravje, pomembno je ljudi nategniti,naj tudi ostale vplive na okolje in zdravje dajo v javnost ne pa samo premišljevati koliko si boojo pobasali sebi v žep.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      31.07.2019 ob 9:26 Gigi govedina gost

      In te se spitavlemo zakoj nas majo drugi za takše loleke , vej pa to je najbokši dokaz , rejsan mamo samo prepih med vujami , pa nikaj drugoga , kakšne pravlice nan odavlejo , bože , bože .

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      01.08.2019 ob 10:05 Kekec gost

      V prešnjem mandatu, je aro za nakup zemljišča vplačalo podjetje Osem d.o.o., takrat so vsi občinski svetniki delali proti tej naložbi... tak,da si je pomurski poslovnež s priznano blagovno znamko Kekec na konci premislo... zdaj pa vsi navijajo za kvazi proizvajalca iz Egipta... ki ne ve kakši avto de proizvajal in ge de zel pejneze... Rejsan sezona kislih kumaric, Marija pa se nede prikazala nego san Alah !

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      03.01.2020 ob 18:20 Allexa gost

      Egipčan Bahet Kourajši Mravljak z svojo nesposobno ženo Darjo Mravljak goljufa ljudi.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      14.01.2020 ob 0:18 Tone gost

      Kot vem in poznam tega Egipčana in to njegovo ženo darjo ona sploh nikjer ni zaposlena gnije in lenari doma

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      14.01.2020 ob 0:31 Seba gost

      Hahaha zelo dobra direktorica, mislim da bi bilo za njo bolje da bi ostala nek na kmetiji za gnoj kidat ker direktorica mora znati uporabljati pametni telefon hahaha sramota...preko take osebe lahko egipčani poslovno manipolirajo !

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.