https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

INTERVJU

Luka Bobičanec: V Murski Soboti se počutim kot doma

01.08.2019 ob 6:00  

Nogometaši Mure se bodo v soboto pomerili z Mariborom. Zaradi prestavljene tekme z Domžalami so minuli konec tedna Muraši počivali, mi smo se pa pred prekmursko-štajerskim derbijem pogovarjali z Luko Bobičancem. Luka je igral pri domačem NK Polet iz Sv. Martina na Muri, pri avstrijskih nižjeligaših ter v Čakovcu in Medžimurju. V sezoni 2015/2016 je uspešno nastopal v 3. SNL vzhod v dresu NK Nafte 1903, od leta 2017 pa je član murskosoboške Mure. 


Kako se počutite v Murski Soboti?

V Murski Soboti sem že več kot dve leti in tukaj se počutim kot doma. Spoznal sem mesto, ljudi v klubu in izven kluba. Lahko rečem, da sem več kot zadovoljen.

Na zadnji tekmi z ljubljanskim Bravom, kjer ste dosegli čudovit zadetek ste si zvili gleženj. Kakšno je sedaj vaše zdravstveno stanje? Boste v soboto zaigrali proti Mariboru?

To poškodbo sem imel že nekajkrat in sem je že navajen in se mi ni težko vrniti. Je pa stanje super in normalno treniram, zaigral bom pa tudi v soboto proti Mariboru, ki bo sigurno težka tekma, vsi se pripravljamo in mislim, da bomo pripravljeni na tekmo.

Za vami sta dva kroga sezone 2018/2019, na obeh tekmah ste dosegli zadetek. Kako ste zadovoljni z začetkom sezone?

Sigurno sem zadovoljen sam s sabo, saj prejšnjo sezono nisem bil v taki formi, zdaj sem pa našel to nekakšno ravnovesje in jo držim, kar se tiče zadetkov. V prvem krogu bi se lahko izšlo drugače, saj smo vodili ter nato prejeli zadetek za izenačenje. Mislim, da bi tam lahko bile tri točke naše, splošno gledano pa sem zadovoljen z začetkom sezone.
Po izboru Luke Bobičanca...najtežja tekma, najslajša zmaga in največji derbi?

Najtežja tekma je bila zame tista z Mariborom, ko smo prišli iz 2. lige. Nismo še bili navajeni na tako številčno publiko in atmosfero, vendar smo se odlično znašli in tudi dosegli dober rezultat. Zagotovo pa bo ostala v najlepšem spominu zmaga doma proti Mariboru s 4:1. Proti Mariboru so tudi največji derbiji, saj je eden izmed najboljših klubov, tudi mogoče proti Olimpiji, ampak Maribor je sigurno na prvem mestu.

Izpadli ste iz kvalifikacij za ligo Europa. Kako je bilo igrati pred tako veliko množico ljudi? Kakšni vtisi so ostali po tekmi z Maccabi Haifa?

Bila je izjemno težka tekma, redko kdo od nas je igral takšne tekme. Mislim, da je bila to za nas zelo dobra izkušnja, tudi za naslednje sezone, če nam bo uspelo priti v Europo, smo bogatejši za to izkušnjo in bomo lahko prikazali več. Vtisi so ostali pozitivni, imeli smo možnosti za neodločen rezultat, tudi na gostovanju. Tudi doma smo povedli, potem pa nismo bili navajeni na takšen ritem, bili so izkušenejši in so to tudi izkoristili.

Kaj pričakujete od letošnje sezone?

Od letošnje sezone zagotovo pričakujem, da ubranimo to 4. mesto, cilj je sigurno obstanek, kot je bil to lansko leto, vendar želimo letos obdržati to 4. mesto ali če bo tudi mogoče kaj več.

Torej je letošnji cilj tudi Liga Europa?

Če obdržimo to 4. mesto, potem je to tudi nastop v Ligi Europa, kar je za nas igralce in celotni klub dodatna nagrada. Igralci imamo več ambicij, vendar moramo hkrati ostati na trdnih tleh, biti pripravljeni in počasi dosegati rezultate.
Mura ima sijajne navijače. Kako vi vidite to evforijo, ki je še posebej izrazita na tekmah z Mariborom in Olimpijo?

To je sigurno en plus za nas, kar se tiče domačih tekem pa tudi na gostujočih tekmah, ko grejo v velikem številu na tekme v Maribor ali Ljubljano. Mislim, da nas to samo še dvigne, čeprav je na začetku bil to za nas mali pritisk, ko smo imeli kakšne zahtevnejše tekme v 2. ligi, sedaj pa to vemo izkoristiti.

Ko gre za večje derbije z Mariborom ali Olimpijo ali so navijači tisti, ki vam pomagajo? Jih vidite kot pomoč?

Da, zagotovo. Seveda so tu tudi navijači nasprotnih ekip in mi se moramo takrat osredotočiti na igro, ter iz tistega izvleči kar se da najboljše in kar zmoremo, pri tem pa nam navijači samo še pomagajo.
Imate svojega vzornika? Kdo je to in zakaj?

Imam. To je Cristiano Ronalda, ki je vrhunski športnik, pri katerem pa ni prisoten le talent, temveč tudi njegov trud in delo na treningih. Trenira tudi doma, obiskuje fitnes in mislim, da ni talent, kot je Messi, ki je tudi odličen igralec, pri Ronaldu pa gre za veliko treninga in truda.

Ste vraževerni? Ali pred tekmo nosite iste nogavice, ... ?

Vsak od igralcev ima nekaj tega in tudi jaz imam neke določene navade, ter menim, da to tudi na neki način pomaga pri samozavesti.

Če ne bi igrali nogometa, za kateri drug šport bi se odločili?

Težko vprašanje. Ne vem. Imel sem malce težjo pot do sem, kjer sem sedaj, kot ostali, vendar mislim, da sem si to zaslužil. Nogomet sicer igram od sedmega leta, ko sem bil v Čakovcu v nogometni šoli, poleg nogometa pa sem igral še rokomet in košarko.

Če bi imeli to možnost, bi katero svojo odločitev v preteklosti spremenili?

Mislim, da ne bi. Mislim, da bi vse ostalo isto. Kot sem rekel, imel sem malo težjo pot do sem, lahko bi se drugače odločil, vendar potem ne bi bil tu, ne bi doživel vsega, kar sem. Morda bi sedaj igral nekje drugje, v slabšem klubu, v slabši ligi. Sem zadovoljen in ne bi nič menjal.

V soboto vas čaka prekmursko-štajerski derbi. Kaj napovedujete pred tekmo z Mariborom?

Pričakujem zagotovo težko tekmo. Oni imajo težji ritem od nas, mi smo sedaj bili prosti. Težko tekmo so imeli tudi v sredo in mislim, da moramo mi, tu pred svojimi navijači iskati svoj rezultat in ostati tu neporaženi. Mislim, da lahko zmagamo, saj smo mi spočiti, Maribor pa ima kar nekaj naporov, tudi gostujočo tekmo.

Kakšne so vaše ambicije za naprej?

Moje ambicije so za zdaj sigurno tu pri NŠ Mura, ne razmišljam o ničemer drugem. Razmišljam samo o tem, da ekipa doseže dober rezultat. Če se bo dalo kaj več, zadovoljni bomo pa tudi z enakim rezultatom kot lansko leto.

 

    Fotogalerija