https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Delavci Aruma so včeraj zadnjič prišli na delo

31.07.2019 ob 11:00  

Potem, ko je 15. julija okoli 240 zaposlenih v podjetju Arum prejelo odpovedi, so včeraj še zadnjič zagnali delovne stroje. Po že tretjem stečaju nekdanje Mure, se zgodba le-te po 94 letih dokončno zaključuje.

Naj spomnimo, direktor družbe Arum, Dušan Gomboc, je 1. julija letos vložil predlog za stečaj, o čemer je na jutranjem sestanku istega dne obvestil tudi delavce. Okrožno sodišče v Murski Soboti je sklep o stečaju objavilo 8. julija in za stečajnega upravitelja imenovalo Igorja Bončino. Ta pa je 15. julija 243 delavcem družbe Arum izročil odpovedi iz poslovnega razloga.

V 15 dneh odpovednega roka so končali nedokončano delo, opravili inventuro, pospravili in konzervirali osnovna sredstva, ki so v lasti dolžnika, počistili in uredili poslovno okolje, včeraj, 30. julija pa so delavci še zadnjič prišli na delo.

Želje, da bi na tem dvorišču še kdo delal, po besedah sindikalistke Jolanke Horvat ni. »Očitno nimamo sreče, niti ni volje niti ni razumevanja, ker okolje je, kakršno je. Če bili zunaj Murske Sobote, bi bilo mogoče drugače, zdaj pa pač ni,« je sklenila Horvatova.

Delavci, ki so ostali brez zadnjih treh plač, letošnjega in dela lanskega regresa, se bodo zdaj vpisali v evidenco brezposelnih in se pridružili 5462-tim, ki so v Pomurju že na seznamu iskalcev dela. Sredstva iz jamstvenega sklada lahko pričakujejo konec avgusta, humanitarne organizacije pa so jim pomoč že ponudile.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      31.07.2019 ob 11:15 PREK MÜJRE gost

      "PREKMURJE V SRCU" slogan nekaterih ob praznovanju 100 letnice priključitve. Zanima me kdo so ti ljudje, ki imajo tako "Prekmurje v srcu". Dejansko pa je to Prekmurje od Boga in Slovenije pozabljena pokrajina. Ko dokončno po 94 letih jemlje slovo tovarna Mura ki je dajala kruh (nekoč) 6500 dušam in njihovim družinam do osamosvojitve. Sram naj vas bo vse politike po letu 1991, mnogi se še danes oklepate politike in kradete, brez vsakega sramu in občutka krivde, še več upate si trditi, da imate Prekmurje v srcu še enkrat SRAM NAJ VAS BO ! Kaj je Müjra šepetala ? Müjra je zašepetala: Strüga moja zlato vala . . . ali so vam vrelci znani, odket ga prineso vali ? . . . Tü kre moje leve strani rod prebiva, rod pregnani . . . jokat se je hodo v mene. Z večstoletne grozne teme . . . Njegove suze so zlato, ki ga skrivam pod vodo . . . * * * Müjra je zašepetala: Kelkokrat sem z mesta vstala, poplavila rodno zemljo . . . Tiste, ki slobodo jemlo v svojem srdi sem iskala, ka bi njim na znan je dala: ne me večni zato stvoro, da bi val moj brate ločo, jaz vezalje sem za nje ki kre strani mi žive. J. Klekl

      18 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        31.07.2019 ob 13:03 murjapreko gost

        "Dejansko pa je to Prekmurje od Boga in Slovenije pozabljena pokrajina. " Od Slovenije že, bolje rečeno od kaviar socialistične elite, od Boga pa zagotovo ne, razen če si ateist. Vsekakor pa, glede na ponujne evre, Orban ne pozablja Prekmurja. Pa če ti je všeč ali ne. Slovenija se brani na obmejnih območjih razvojno in vojaško ter z nataliteto, ne v Lj, kot mislijo na levičarski vladi.

        7 15 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        31.07.2019 ob 16:16 Končno gost

        Kaj jočeš cmeravec? Socializma že davno ni več in zato je Mura (vreča brez dna) propadla. In prav je tako. Pa še Klekla zraven motaš. A je mogoče v Muri na črno delal? Patetika za bruhanje. Človek, daj se pregledati.

        6 9 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      31.07.2019 ob 13:18 DF gost

      Se dalje volite Janso, Horvata, Kanglerja, Ludo milo, Tonina, Peterleta, ...... oni prinasajo blagor v to dezelo Bogu za hrbtom ( ups, samo svojim bogatim izbrancem ).

      25 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        31.07.2019 ob 14:19 DF gost

        Mendo, kar pisem, je zgodovinsko dokazano. Samo nekaj velikih cvetk: denacionalizacija ( Vatikanu podarjeno priblizno 15 % slovenske zemlje ), izbrisani, razprodaja druzbenih stanovanj po 10 % vrednosti teh stanovanj, napacen nacin privatizacije, razprodaja najboljsih slovenskih podjetij, bancna luknja, nastanek tajkunov, ZUJF, ZPIZ - 2, ...... Ce nimas pojma kaj se je dogajalo pod vlado teh " domoljubov ", SUTI SIROCE.

        22 5 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        31.07.2019 ob 15:03 DF gost

        Mendo, se to: Jozef Horvat je dolga leta bil direktor v Muri in je tudi nekoliko pripomogel k propadu Mure. A zaslepljenci ga ze dolga leta volite za poslanca Drzavnega zbora. SAMO, DA JE VAS.

        17 4 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        31.07.2019 ob 15:42 DF - BUM gost

        DF pa res ni potrebno, da na tem mestu tako enostransko, fanatično izražaš svojo pripadnost "ljubljenemu vodji" Za propad Mure so odgovorni vsi slovenski politiki po letu 1987 sam veš kdo so bili, in vsi direktorji od Kuhariča naprej. Sprašujem te je kdo od njih sploh odgovarjal - NOBEDEN. Res je tudi da se Mura nikoli ni bila sposobna iz socialističnega - komunističnega podjetja preoblikovati. Kot veš je socializem vrag vzel ne samo pri nas po celem svetu razen Venezuele in S. Koreje, ne vidim vas polno interesentov z tabo na čelu, da bi se imeli željo tja preseliti, od tam pa je zanimanje za preselitev v Slovenijo veliko ŠTEKAŠ SEDAJ

        7 12 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.08.2019 ob 8:56 DF gost

        Pravicen, ce nimas pojma, oziroma znas samo tisto, kar vidis na Orbanovi - Jansevi televiziji, kar se pri nas dogaja, raje molci in se ne oglasaj. Ravno Cerarjeva in Sarceva vlada sta veliko tega, kar so predhodne - predvsem Janseva - slabega napravile, popravili. Samo nekaj dobrih stvari za ljudi ti nastejem: presezek v drzavnem proracunu, odprava ZUJF - a, sprememba sramotnega zakona ZPIZ - a - 2 - za 40 let dela najmanj 525 evrov pokojnine in moznost varstvenega dodatka do 591 evrov, vrnitev enega praznika in s tem prostega dne delavcem, mocno povecana minimalna placa, vrnitev dodatka ( regresa ) upokojencem, povecani socialni transferji, povecane tuje investicije in se mnogo, mnogo tega.................... A slepi in desno zavedeni tega pac ne veste, ker tega vasa televizija in vasi mediji ne kazejo in ne pisejo. Oni so obsedeni z begunci in vas vecno z lazmi drzijo v strahu. Bog se vas usmili.

        1 1 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      31.07.2019 ob 14:15 lulu gost

      Mendo pa ka neveš to povedati nadostojen način, pa DF niti z eno besedo ni nikogar žalil ali vročina škoduje ali kaj drugega?

      13 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        31.07.2019 ob 14:37 mendo gost

        lulu ............. Boli me za tebe in DF ja .Kaj pa te on nikoli nič ne napiše na dostojen način ? Levonje

        5 8 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      31.07.2019 ob 14:35 krog gost

      DF ........... Saj pa tebi nišče nič ni vzel Kot se hvališ imaš 3 hiše in 5 stanovanj po Sloveniji torej omenjeni ti niso nič mogli .Samo rit si njim polizal lahko in lahko jim ležeš še dan danes

      7 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      31.07.2019 ob 14:36 Čergoli gost

      Največja baraba pokvarjena je smrdljivi jajčevec!!!!!

      21 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      31.07.2019 ob 14:39 Čergoli gost

      Kar dajajte minuse in se mu v šupak smrdlivi potegnite!!!!

      19 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      31.07.2019 ob 22:01 Muuuraaaa gost

      Hvala bauge ka se je ta uta zaprla za vse večne čase meni so duzni par tisoč evrov naj ide Gomboc v zatvor ka je vse zapravo pa še druge drektorji ka so bili že prej

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      31.07.2019 ob 22:04 Muuuraaaa gost

      Jolanko je lejko sran ka oven rit liže pa se na OMV tanka za 10 evrov kar sam jo vidla mene bi sramota bujla

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      01.08.2019 ob 9:42 ooo gost

      nnn

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      02.08.2019 ob 0:27 Lissa gost

      Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite >>> www.Bredhot.Com

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.