https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO in VIDEO: Balkan Duo napolnila Skrito dvorišče

05.08.2019 ob 10:00  

V soboto, 3. avgusta sta pri Hranilnici prekmurskih dobrot, na Skritem dvorišču v okviru Soboškega poletja nastopila Balkan Duo.


Zasedbo Duo Balkan sestavljata Vasko Atanasovski (flavta, saksofon, glas) in Zoran Majstorović (kitara, oud, glas).

Vasko in Zoran sta mojstra, ki v svojem zvoku spajata desetletja izkušenj ustvarjanja ter preigravanja od klasične glasbe in jazza do tradicionalne glasbe in rocka. Močni glasbeni osebnosti uporabljata svoj bogat instrumentarij za ustvarjanje različnih zvočnosti, ki potujejo od njunih avtorskih skladb do tradicionalnih pesmi, izhajajočih iz različnih kultur sveta ter z glasbo Balkana kot nosilko njunega repertoarja.

Vasko Atanasovski je saksofonist in flavtist in je eden najbolj vsestranskih in kreativnih slovenskih skladateljev in glasbenikov, znan po sodelovanjih s svetovno znanimi jazzovskimi, rockovskimi in klasičnimi glasbeniki ter mojstrskim pristopom do vseh glasbenih stilov. Izdal je 13 albumov.

Zoran Majstorović pa je jazzovski glasbenik, kitarist, multiinstrumentalist, aranžer in skladatelj. Je prejemnik številnih nagrad, igra v več orkestrih ter sodeluje in nastopa z mnogimi domačimi, hrvaškimi ter svetovno znanimi glasbeniki.

Utrinek z nastopa Balkan Duo si lahko ogledate v spodnjem posnetku:

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.08.2019 ob 10:48 DF gost

      Se vidi da izvrstna balkan muzika vedno pali. Zorjanovo in podobne si vozite na goričke veselice.

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.