https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Sam svoj čolnar: Znana ocenjevalna komisija

Velika Polana, 06.08.2019 ob 15:15  

Letos bo v okviru Polanskih dnevov na ŠRC Berek v Veliki Polani organizirano vseslovensko tekmovanje čolnov lastne izdelave.


To soboto, 10. avgusta 2019, ob 13. uri bo na ŠRC Berek v Veliki Polani že 12. Vseslovensko tekmovanje s čolni lastne izdelave SAM SVOJ ČOLNAR.

Isti dan bodo organizatorji opravili žrebanje startnih mest direktno na sami prireditvi, pred samim tekmovanjem in ne v petek, 9. avgusta, kot je bilo prvotno planirano.

Obenem so prijave odprte do petka do konca dne. Nagradni sklad znaša 800 evrov in večna slava za zmagovalce. Prijavnine in vstopnine pa tudi letos ni.

Po tekmovalnem delu bo nastopila skupina Joe & the Rhythm boys.

Ocenjevalno komisijo bo letos prvič v zgodovini sestavljena iz predstavnic žensk. Komisijo sestavljajo:

Urška Fartelj
Urška Fartelj pa je tista, ob kateri se večini pocedijo sline, ko se omeni njeno poševno stran ali knjigo. Na svoji kulinarični strani www.220stopinjposevno.com ter na socialnih omrežjih deli in predstavlja različne preverjene kuharske recepte in tudi v videih prikazuje, kako se jih najlažje izvede. Je avtorica kuharske knjige in prodajne uspešnice 220 stopinj poševno, Preprosto in s kruhom pomazano, ki je samo po dobrem mesecu dni prodaje že doživela ponatis. Urška mlade vzpodbuja h kuhanju in med drugim zagovarja pristno domačo prekmursko kuhinjo.

Sandra Zver
Tradicionalno bo letos eno mesto spet namenjeno Radenski, ki jih že vsa leta zelo podpira. Podjetje Radenska bo letos zastopala Sandra Zver, ki z odraščanjem in življenjem ob Muri definitivno razume čolnarjenje.

Mankica Kranjec
Mankica Kranjec pa je fotografinja, umetnica ter še veliko več, kar je razvidno na njeni strani http://mankica.com/.
V naših krajih, še posebej v Veliki Polani, pa zaradi svojega dedka, Miška Kranjca, vsakemu vzbudi posebna čustva. Njena čudovita fotografska razstava je trenutno na ogled v Expanu in nosi ime Po stopinjah mojega deda. Med prekrasnimi slikami je tudi slika ŠRC Bereka, torej prizorišča tekmovanja Sam svoj čolnar, med opisom slike pa je ta ribnik poimenovan Gredica, kar je bilo tudi prvotno ime temu kraju. Ob t.i. prenovi, preoblikovanje zaraščenega jarka v urejen ribnik, pa so mu spremenili ime.

Več o prireditvi si lahko preberete tukaj.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.08.2019 ob 16:25 piko gost

      živa dosada tej polanski dnevi..vsako leto vse isto še razpored prireditev itd..nikšnih sprememb že par let...pa te pričakuvlejo lidij...ka ste resni

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      06.08.2019 ob 16:26 piko gost

      te do pa repo kujali...bar spremembo eno napravijo naj pa kujajo letos zelje:))))))

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      06.08.2019 ob 21:21 Lendavski nadvojvoda gost

      Ej,Piko,vidim,vrtel si ti do prve prave žlice v osnovni šoli tisto izrezljano,natepaval zelje,te pač mlati nostalgija,je razumljivo.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      06.08.2019 ob 21:39 Gost gost

      Komisija, brezveze in nepotrebno. Edina komisija je publika.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.