https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Letošnji sejem AGRA s poudarkom na mladih kmetih, znanju in digitalizaciji

13.08.2019 ob 13:20  

Letošnji, že 57. Mednarodni kmetijsko-živilski sejem AGRA bo potekal od 24. do 29 avgusta. Na današnji novinarski konferenci so predstavili letošnje posebnosti in poudarili, da bo težišče letošnje AGRE digitalizacija v kmetijstvu in agroživilstvu.


Sejem AGRA je eden najpomembnejših kmetijsko-živilskih sejmov v tem delu Evrope. Sejemska razstava bo prikazaka novosti, vrhunsko tehnologijo in tehniko za poljedelstvo, živinorejo, gozdarstvo, živilsko-predelovalno industrijo, vinogradništvo, vinarstvo in ekološko kmetijstvo. Ponudila bo opremo, semena ter sredstva za nego rastlin in živali ter najboljše pridelke in živila iz naše bližine in sveta.

Avstrijska Štajerska letošnja dežela partnerica sejma AGRA

Dežela partnerica sejma je avstrijska Štajerska, ki bo poskrbela za kulturni program ob svečanem odprtju sejma. Popestril ga bo tudi nastop Lipicancev, sejem pa bo svečano odprl Marjan Šarec. Prisotne bo nagovoril tudi komisar EU za kmetijstvo in razvoj podeželja Phil Hogan. Dan pred odprtjem sejma bo na Ptuju konferenca evropskih kmetijskih ministrov.

Avstrijska Štajerska se bo predstavila kot gospodarsko, turistično in kulinarično zanimiva destinacija in pomemben sosedski partner Slovenije in regije. Posebno pozornost bodo namenili promociji regijske blagovne znamke Vulkanland. Predstavile se bodo tudi Madžarska, Hrvaška, Poljska, Bolgarija, Severna Makedonija in Vietnam. Predstavljen bo tudi projekt "City Cooperation II", ki povezuje 24 mest sosednjih Slovenije, Avstrije in Madžarske.

Na letošnjem sejmu se bo predstavilo 1850 razstavljalcev, sodelovalo bo 32 držav na skoraj 72 tisoč kvadratnih metrih površine. Letošnjih poudarki sejma AGRA so poleg digitalizacije še podeželska mladina in mladi kmetje, hrana iz naše bližine, generacijska pomladitev, inovativnost, znanje, povezovanje, trajnostno gospodarjenje z gozdovi, kmetijska tehnika za visoko učinkovito in trajnostno kmetovanje ter ekološko kmetijstvo.

Najboljše tradicije in nove trajnostne prakse bodo oživljale strokovne razstave in predstavitve rejskih dosežkov s področja govedoreje, konjereje, reje drobnice in razstava avtohtonih pasem domačih živali s ponudbo izdelkov s teh kmetij.

Sejem bo tako postregel z veliko zanimivega za vse generacije. Predstavljeni bodo konji pasme haflinger, slovenski hladnokrvni konj in kasači. Nastopili bodo tudi posavski konji, obiskovalci pa bodo lahko občudovali tudi striženje ovac.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.08.2019 ob 15:53 lulu gost

      Ali mogoče načrtujete šišanje volkov in medvedov, ker bodo kmetje množično obiskali tak dogodek?

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      13.08.2019 ob 19:50 AGRA - BUM gost

      Pomurski sejem je praktičen prikaz, lastninjenja sedanjega lastnika Erjavca. Na leto organizirajo en sejem pa še kakšne 3 manjše pa lepo preživijo celo leto, pa še dobiček lastniku ostane. Sejem je čisto isti že dolgo vrsto let, vstopnina predraga, da gostinsko ponudbo znotraj sejma ne omenjam saj imajo 3 kratne cene, vse z namenom dobro obrati obiskovalce. HVALA ZA TAKŠEN SEJEM, ČAS VAS JE POVOZIL.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      13.08.2019 ob 20:07 DF gost

      Kakšni mladi kmetje??? Vidim le stare ene in iste state grebatorje. Dajte priložnost mladim, oni bodo znali boljše.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      14.08.2019 ob 0:00 gost

      Ta trenutek je Roziki na RTV Medved pravo ka do preprečili otvoritev sejma AGRA v znak protesta ,sam pa predlagam ukinitev vseh subvencij in ugodnosti, ki ji kmetje uživajo od zdravstvenoga zavarovanja pa dohodnine in to takoj in te naj štrajkajo in delajo nered ?

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      14.08.2019 ob 13:20 DFkič gost

      Sploh znaš o kon gucis?! Program mladih prevzemnikom že dugo dela...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.