https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Predsednik Pahor položil venec ob spomeniku Jožefa Klekla

17.08.2019 ob 17:00  

Pred osrednjo slovestnostjo in sveto mašo, ki bosta potekali danes v Beltincih ob 100. obletnici priključitve Prekmurja k matični domovini, je prireditev potekala tudi v Črenšovcih.


Predsednik Republike Slovenije, Borut Pahor je najprej položil venec pred spomenikom Jožefa Klekla starejšega. Zbrane je nagovorila županja Občine Črenšovci, Vera Markoja, ki je tudi podelila nagrade in plakate najboljšim občanom. Zbrane je nagovoril tudi pomurski poslanec Jožef Horvat, ki je posebej izpostavil, da ne pozabimo teže priključitve Prekmurja in zavedanja le-tega. Dodal je še, da si želi, da se bo v Prekmurju še naslednjih 1000 let govorilo slovensko ali "gučalo prekmursko".

Spregovoril je še Gregor Miklavčič, direktor oddelka za gotovinsko poslovanje, ki je zbranim predstavil zbirateljske kovance, ki so bili tudi razstavljeni na prireditvi. Ob koncu sta županja Črenšovcev in predsednik Borut Pahor skupaj zasadila še črenso, po kateri so Črenšovci tudi dobili ime.

Program so z glasbo, pesmijo in recitali popestrili učenci in učenke ter pevski zbor.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.08.2019 ob 20:09 gost

      Ka zdaj bo po novem dvakrat na leto maškarada ?

      4 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.08.2019 ob 21:12 gost gost

        Partijski sekretar propadle komunistične partije polaga venec na /pred spomenikom klero fašistične mafije, torej rdeči in črni so se združim?! Narod naje . . . si !!

        5 11 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.