https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Marjan Šarec: Slovenije ni brez Prekmurja in Prekmurja ni brez Slovenije

17.08.2019 ob 20:30  

Pred gradom v beltinskem parku je potekala državna proslava ob 100. obletnici združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom. Slavnostni govornik na proslavi je bil predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec.


V slavnostnem nagovoru je premier Marjan Šarec med drugim izpostavil, da Slovenije ni brez Prekmurja in Prekmurja ni brez Slovenije.

Po Šarčevem prepričanju se gospodarske razmere v Prekmurju izboljšujejo. Omenil pa je tudi Slovence, ki živijo v madžarskem Porabju. Vlada namreč v čim večji meri izvaja oziroma podpira projekte, pomembne za slovensko manjšino na Madžarskem, v sklopu programa Interregovega sodelovanja med Slovenijo in Madžarsko.

Današnjo obletnico premier vidi tudi kot priložnost za uveljavitev Prekmurja kot območja, kjer v medsebojnem razumevanju in spoštovanju drug z drugim živijo pripadniki večinskega slovenskega naroda, pripadniki Madžarov, Hrvatov, Romov, nekoč tudi Judov in Nemcev, ki vsi ohranjajo svojo kulturno in civilizacijsko tradicijo ter izpovedujejo različne kulturne in verske identitete za uveljavitev te svojevrstne večkulturne prekmurske družbe in njenih vsestranskih razvojnih potencialov.

 

Avtor koncepta in režiser državne proslave Primož Ekart ter soavtor scenarija Dušan Šarotar sta tematske poudarke državne proslave utemeljila na treh vsebinskih pojmih, ki so tvorili tudi naslov umetniškega dela proslave: Reka. Pesem. Gravitacijski valovi.

V umetniškem programu so nastopili Vlado Kreslin in Mali bogovi, Policijski orkester, igralci Anita Gregorec, Nataša Horvat, Irena Varga, Vladimir Vlaškalić in Tjaša Železnik, Vokalna skupina BeleTinke, pevka Juneshelen – Nina Šardi, glasbeniki Rihard Zadravec, Igor Vićentić, Petra Vidmar, Nejc Avbelj in Marko Kragelnik, plesalka Leja Jurišić, izvajalci parkoura Sandi Banović, Matej Kelemen in Jon Natanael Muhovič, Mladinski pevski zbor OŠ Beltinci in Mladinski pevski zbor OŠ III Murska Sobota. Na proslavi so sodelovali tudi zastavonoše, praporščaki in nosilci bojnih zastav Slovenske vojske, Slovenske policije ter veteranskih in domoljubnih društev.

   Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.08.2019 ob 1:17 maister gost

      Pa nej je tou madžarska graščina grofov Zichy? Cerkef v Böltincaj pa svetoga Ladislava Madžarskoga? Ej Prekmurci moji dragi, 20 jezero nas je menje kak pred 100 lejtami, pa enoga velikana Prekmurca je ta Jugoslavija pa Slovenija nej rodila. Enoga samoga!!! Fsi prekmurski velikani so se rodili na Madžarskon, ljubili so prekmurščino, gučali, pisali bukve pa novine na prekmurskon gujči, borili so se za Prekmurce pa prekmurščino! Ka pa zajšnji? Ge so tej bukve, ge so tej novine, ge je radio pa šoule... Jugoslovenija je Prekmurje, Prekmurce in prekmurščino poteptala v blato! Sakši den nas je menje, drek smo gratali brez identitete v Ljubljani, drekasti Slovenčeki so nas pogejli, nej Vogri, Slovenci so nas asimilejrali.

      29 16 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.08.2019 ob 4:13 Čergoli gost

        Zelo dobro povedano!!!!! In ovce na veliko proslavljajo kaj????? To kot si napisal.....Jara gospoda iz velikega belega mesta pa si potihoma pri sebi misli svoje. Isto kot jastreb Rode; prevaža se z AMG Mercedes a govori in pridiga o skromnosti. Marš pa taka dvoličnost!!!!! No skratka ta proslava je za moje pojme bila ena sama velika farsa. Nisem gledal in me niti ne zanima a si upam dati takšno oceno. Jutri pa leto v Lenti na Soproni pivo......stane dober euro, meni dosti boljše kot vsa naša in se ga vsiplem kot Mavra. To bo moja proslava priključitve Prekmurja kraljevini SHS. Tu pa gre v glavnem zasluga bratom Srbom!!!!!!

        27 14 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.08.2019 ob 4:23 Risto Kubura gost

      Naj bi regija dobila 1.000 novih delovnih mest na tak način naj bi se proslavila priklučitev Prekmurja takratni kraljevini SHS, ne pa neko jamranje, stokanje, neko skakanje po odru in predstavitev prekmurskega človeka kot, da bi še stalno živel v sredini 20. stoletja. Samo mislim, da je danes še slabše, ker takrat so bila oziroma so se že začela porajati uspešna podjetja, ki so zaposlovale večina ljudstva, ki so potem tudi lahko dostojno živeli. Danes pa brez bližine Avstrije bi bili popolna nula, sedaj pa smo blizu temu!!!!! Torej proslava čemu?????

      27 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.08.2019 ob 9:53 gost

        šest podjetij je dobilo 200t podpore od države. Kaj pa je to?!? Ni vredno da to omenja na 100 obletnici.

        9 7 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.08.2019 ob 10:06 gost

        Ne piši bedarije, če ne poznaš dejstev. Država je v zadnjih nekaj letih dala v Pomurje več kot 21 milijonov evrov za razvoj.

        7 12 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      18.08.2019 ob 4:32 Risto Kubura gost

      Proslava na kateri so se malemu PREKMURSKEMU človeku pokazali bogovi iz Ljubljane!!!!!!!! Hahahahahahahah farsa desetletja. No je mimo in Prekmurje je naslednjih par deset let spet pozabljeno. Šurda v filmu Vroč veter je zapel A SAD ADIJO........tu poje Oliver Dragojevič....https://www.youtube.com/watch?v=m9kjSv0p660 TO JE TO.........PREKMURSKI ČLOVEK JE MAJHEN IN TO TUDI OSTAL PREDVSEM ZARADI TAKŠNEGA RAZMIŠLJANJA.

      20 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      18.08.2019 ob 7:11 majka gost

      Da ne bom nič dodajal, vsi zgornji pisci ste povedali točno 100% resnico. Tako je , to je zgodovina in tako bo tudi ostalo. Glavači iz Ljubljane še "pospravijo" Radgonski velesejem, če ga seveda kmeje ne blokirajo in Prekmurje lahko čaka naslednjih 100 let, da , da pride drug Rode, samo naši zanamci lahko upajo le, da ne bo sral takih neumnosti. Prekmurci že vemo, kaj je skromnost. Prekmurci - ne prišleki iz ostalih regij Slovenije, tu se pa imajo za Prekmurce. V resnici pa se poserjejo na nas, glavno da so se dobro ustoličili. Amen.

      25 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      18.08.2019 ob 7:17 .............. gost

      Zgornji pisci, vse ste povedali, mislim, da ni kaj za dodati. Kar je bilo prekmurskega smo razprodali, k nam so se vselila govna iz ostalih delov Slovenije, pravi Prekmurci že vemo, kaj je skromnost in znamo s tem tudi živeti.Upamo samo, da za 100 let ne bodo naši zanamci poslušali take barabe kot je Rode, ki govori o skromnost, pozablja pa na svoj pohlep. Takih ljudi nam ni treba, ker, ker nam delajo sramoto.

      24 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      18.08.2019 ob 7:43 Janči gost

      Prekmurci so bili pred sto leti premalo organizirani, da bi se uprli kranjskemu jeziku. Danes bi se lahko. Najmanj kar je, zahtevati bi morali prekmurščino kot izbirni jezik v šoli. Sto let je preživela brez časopisov in knjig, dolgo ne bo več, mladi že več govorijo kot gučijo. Kar se proslave tiče, pogreb in ne veselje. Zanikrn scenarij, nikša režija, govornik, ki pride v goste in očita, koliko tisoč evrov je vložil v Prekmurje. Vlado je malo omilil to pogrebščino in Beltinčanke in okoličanke s kulinariko in prijaznostjo. Zakaj že smo dobili zastavice, če nismo pomahali niti enkrat? Sicer pa največ povedo medli aplavz ali celo tišina. Nejden se več!

      26 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      18.08.2019 ob 8:17 Kono gost

      PRIMITIVCI ZAHOJENI ZABACENI!! PA SAMO JAMRATE PA STOKATE. KA VI MISLITE KA DE VAM PREDSEDNIK VLADE HODO DOMOV POMETAT PA TRAVO KOSIT??? PA KA TE VI SEDELI PO GOSTILNAJ PA DE VAM VSAKI MESEC PLACO NAKAZO??? KA BI PA RADI??? NAJBOKSE JE KRITIZERATI PA SE Z NEKOGA NORCA DELATI. NESPOSOBNOST LOKALNE POLITIKE JE KRIVA ZA ZAOSTALOST REGIJE. VI VOLITE TE CIPRESARE ZA ZUPANE PA POSLANCE. SAMI STE SI KRIVI ZA SITUACIJO KAKSNA JE. NE JAMRAJTE!!!! MOZGANE NUCAJTE PA DE VAM LAZJE ZIVETI!!!

      28 28 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      18.08.2019 ob 8:26 Delavec gost

      Gost Kono,koga pa bi moral voliti,da bi ljudje v svoji državi imeli službe in dostojno plačilo??? Hvala Avstriji,da našim ljudem daje službo in dostojne plače!!!!

      22 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.08.2019 ob 23:06 gogi gost

        Ne seri mi o Avstriji pa si ne zatiskaj oči ,če pa kdo tak iskoriščavle naše delavce kak avstrijci te pa tudi

        2 5 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.08.2019 ob 12:08 Eva gost

        Gogi pa ti si tak zaostau verjetno ne vidis delec od nosa pa nic ne ves sto pa bole KORISTI delavce kak v SLOVENIJI v Austriji nabos bobo placo 650 eur..za 40 vör tedensko..budalo si ka svet ne nosi..na ja tak verjetno nic ne ves samo Prekmurje

        4 0 Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      18.08.2019 ob 8:32 PRE KMU REC gost

      Bravo Kono. Vsi prekmurci smo daleč od LJUBLJANE in to zato, ker ima LJUBLJANA pravega ŽUPANA a PREKMURCI volimo za ŽUPANE nesposobne ljudi. Goli primer ŽUPAN občine G. PETROVCI, BELTINCI, LJUTOMER, RADENCI,KUZMA sami nesposobneži in treba jih je nagnat.Žalostno je, da ti PREKMURCI še vedno volimo nesposobneže. TO JE GOLA RESNICA.

      25 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      18.08.2019 ob 8:51 strelec gost

      Slovenija brez Šarca in Kučana, tak bi moral biti naslov, zaradi teh dveh bedakov se nisem proslave udeležil, kot vidim nisem nič izgubil. Bom pa si za spominek na 100 let priključitve prekmurja kupil v deželni banki nekaj kovancev z simboli Prekmurja.

      17 21 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      18.08.2019 ob 9:13 strelec gost

      Ja debeli lahko se mi zaletiš v rit ali še boljše v steno,.

      6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      18.08.2019 ob 9:45 gost

      veliko bolj pomembno od besed so dejanja. sama nakladanja od teh popov! kak jih ni sram! posebej župnika beltincev, benkoviča, ki se zaveda kaj je vse zavozil v tej župniji, kako iz teh vernikov dela norce. še pa na odru ima kaj za povejdati! same laži! naj sooči te farane z resnico,pa se jim javno naj opraviči! ne pa se dela kot, da se nič ne dogaja! BREZVESTNEŽ EDEN! škof tuj. samo mu hrbet ščiti! naj izkoristijo ta bazen v benkovičevi rezidenci, da splaknejo vsaj del svojih grehov! zelo podlo in zlobno od od ljudi,ki bi mogli biti vsem za vzled ! še 100 let jima bi bilo premalo! tej grehov se je nakopičilo! SAMA GOLAZEN!!!

      22 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      18.08.2019 ob 9:57 hojla gost

      Boki bogme vsa nesnaga glavna Slovenije se je privlekla v Bőltince .Ko se celo vabi takše kak Gančski Maki so komplet lopovi na kűpi . Celo ojivi dvej bajci policijska in vojaška .E škoda časa

      27 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.08.2019 ob 13:18 Zara gost

        Primitivec si ka si ljubusumen ka so nekaj uspeli v zivljenju ka te briga za Makija in vse druge pucaj govno pred tvojimi vratami..bufalo primirivno..

        6 13 Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      18.08.2019 ob 10:29 Risto Kubura gost

      To je bila SRAMOTA DESETLETJA!!!!!

      16 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.08.2019 ob 12:13 Biba gost

        Vij vsi poprejk ka delite taksne primitivne komenntate ste SRAMOTA NE Samo deset letja stoletja ampak tipicno za PREKMURCE ne cujdite se ka ste tan ge ste zaostali pac..mogoce se vam presveti PAMET

        3 4 Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      18.08.2019 ob 11:05 Jes gost

      Zal nam je ob taki cestni obletnici za Prekmurje in Prekmurce, forum 21 ujel proslavo...fuj

      9 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.08.2019 ob 11:14 gost

        Seveda, bebček eden. Peterle, Novakova, Tonin, Horvar, Podobnik, Širca, Maucec,....... in 150 cerkvenih " dostojanstvenikov in drugih..... res, to je pravi Forum 21. Za vas neštere bi res bolje bilo, da bi ostali na Madžarskem.

        10 10 Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      18.08.2019 ob 11:12 gost

      Šarčeve in tipično komunistične floskule, že tisočkrat slišane, potem pa dobro gesti, pa piti, pa nazaj v Lublano, pa na Prekmurje pozabiti.

      13 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.08.2019 ob 11:20 gost

        Madžari v glavi kaj ste se vi sploh v Slovenijo vlekli. Tam bi ostali med svojimi. Tu so glvni bili cerkveni in veliko desnih politikov, ki s Prekmurjem nimajo ničesar skupnega. Šarec je pa presednik vlade, Židan predsednik Državnega zbora, Kučan dvakratni predsednik države, pa če tebi to paše ali ne. Kaj pa te ti cerkveni in desni politiki niso dobro jedli in pili potem paodšli v svoj " raj "? Pa kak so nakladali. Bog jim odpusti.

        7 9 Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      18.08.2019 ob 11:23 ........ gost

      Čudno, na nobeni sliki nisem zasledil župana Dobrovnka (kot Slovenca). A se je zbal Dobrovničarjev, kot Madžarov, a je opravljal košnjo okolo Bukovniškega jezera? Ker takega sranja za državni in cerkveni praznik ni imel nikdar - turist se usede na klop na nasipu jezera -pa ne vidi vode? Namreč tako visoka je bila trava 15.8.2019, da nisi videl čez njo vode. Sramota od sramote.D obro, da obstaja Vidovo proščenje, da se vsaj enkrat pokosi, kot je treba. In takim je za Prekmurje, za kurac - le za svoj žep, kajti ni umetnika, da bi delal samo v zadovoljstvo svojih občanov, pozabil bi pa polniti svoj mošnjiček ob evropskih sredstvih.

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.08.2019 ob 12:49 krapje gost

        Župan Dobrovnika nima nič s to proslavo. On je Štajerec, ki se je oženil k Madžarom in zato, ker ima znano ženo so ga Madžari izvolili za župana. Zaradi žene so ga volili. In zato on nikakor ne more predstavljati Prekmurcev in tako je tudi logično, da ga ni bilo na proslavo.

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      18.08.2019 ob 11:28 ..... gost

      mister Serpetinšek bi skoraj povedalSlovenije ni brez Evrope, Evrope ni BREZ SLOVENIJE. To bi skoraj držalo, kajti Evropa(Švabi) brez slovenskih suženjskih firm (lastniki) ne bi obstajali. Da se ti zvrti!

      9 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.08.2019 ob 11:33 gost

        Zdaj pa še povej kdo nas je tja pripeljal. Šarec ni bil tu zraven! Obsojaj tiste, ki so nas tja pripeljali in so se tu slinili in kameram nastavljali.

        8 3 Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      18.08.2019 ob 11:33 gost gost

      nemorem mimo dejstva da na proslavi ni bilo ferija lajjnčeka če kdo te on promovira prekmurje al

      21 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.08.2019 ob 11:35 gost

        Eden pametnih komentarjev. Očitno so ti " organizatorji " pozabili na enega trenutno največjega Prekmurca. Bog jim odpusti.

        18 4 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.08.2019 ob 11:47 gost

        Glavno, da so se cerkveni tam drenjali. MNOŽICA TAKIH, KI S TEM DOGODKOM NIMAJO NOBENE VEZE, NIKOLI NISO IMELI IN NIKOLI NE BODO IMELI. Prekmurci redno so vas nategnili. Vi se pa ob tem počutite kot najpomembnejši ljudje na svetu.

        16 3 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.08.2019 ob 12:18 gost

        Feri promovira Prekmurje izpred 50 let in glavni prebivalci so v njegovih delih Romi pa k....

        7 7 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.08.2019 ob 12:37 Risto Kubura gost

        Glavni ka je bil jajmrajoči, gubavi Kreslin, ki misli ka brez njega nega Prekmurja. Živi pa v Ljubljani!!!!

        16 3 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.08.2019 ob 12:38 gost

        In kaj ti govedo desno imaš proti njemu in proti Romom? Preberi si njegovo knjigo in poglej film PETELINJI ZAJTRK. Eden najboljših in njbolj gledanih slovenskih filmov. Pa tu ni nobenih Romov. Vfilmu Šanghaj ( odlična knjiga Ferija ) pa resnično kaže življenje Romov in je super dober film. Zame je Feri največji Prekmurski pisatelj, tudi pesnik odličen.

        14 7 Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      18.08.2019 ob 12:00 gost

      Lidji dragi, napijšite ime ednoga človeka, Prekmurca ali pa Slovenca, šteroga nete popluvali.

      16 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      18.08.2019 ob 12:09 Marko gost

      Proslava ob 90-letnici, za katero je scenarij napisal Lainšček, je bila najboljša državna proslava v Sloveniji, ne samo v Prekmurji. Letošnja je bleda senca tega dosežka, kot je, bog mi grehe odpusti, Šarotar v primerjavi z Lainščekom. Vsak pač ni za vse. Škode se ne da popraviti, ker sto let je samo enkrat. Baje je Lainšček izjavil, da noče zraven, ker ima Kučan preveč časa in se rine tudi tja, kjer mu ni mesta. Baje! Sem pa na proslavi izvedel, da v Prekmurji živijo tudi Hrvati.??? A to mislijo na Franja in Josipa, ki delata v Varisu pa Milana v Cartago Odranci? Potem bi morali omeniti še one tri Vietnamce, Kanadčana pa Kolumbijko. Hebala vas multikulturnost, v Prekmurji živejo Goričanci , Marki in Dolnji!

      14 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      18.08.2019 ob 12:18 OMG gost

      Komedijaš je stresal šale na naš račun,proslava je bila kar nekaj,najbolj mimo je bila ona z srpom,sem se že hotel drat,naj ji nekdo vzame srp kajti učili so nas,da se z oštrimi predmeti nesme tekat na okoli,da o predavanju o gravitaciji ne govorim sploh..Sem ,že dobil občutek ,da bo sledilo izpraševanje,kot na izpitu..Žabari so se naredili norca z nas,pred ogromno množico ljudi..Me zanima ,če bi danes kdo vprašal komedijaša kje je bil včeraj,kako bi odgovoril...verjetno bi povedal ,da na eni veselici kje je zopet stresal šale ..o joj joj...

      6 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      18.08.2019 ob 12:28 Strijc Džouže gost

      Serpentinšek in ostali sama elita ni kaj...še samo Cmerarček falij....

      11 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      18.08.2019 ob 12:30 gost

      Ne maram žabarof in mađarof

      5 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    25. gost
      18.08.2019 ob 12:33 Proslava gost

      mi napišete ime in priimek te plesalke,z srpom,če gdo ve,???,Vlaškaliča sem poznal,tudi Šarca,tisto z srpom pa ne,???hvala.

      2 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    26. gost
      18.08.2019 ob 12:59 gost

      Komaj čakam, da pride Murina tekma, da boste seljaki od te proslave k Muri preklopili.

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    27. gost
      18.08.2019 ob 14:40 DF gost

      Murašje so včeraj praznovali ZASTONJ PIJAČO in ŠENKI LANGAŠ. Še ko so ljubljančani prepevali v mađarščini in ciganščini so se prekmurci smejali in mastili ob šenki posolankah. Vi nimate identite nobene.

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.08.2019 ob 17:32 hotiza gost

        DF ......... Što pa več posőjne v Prekmurji za šenk kak tij ? Hűjši si od romov 100 krat nesnaga smrdeča zamazana .

        1 2 Prijavi neprimerno vsebino
    28. gost
      18.08.2019 ob 15:14 OBRAČUN gost

      Proslava je bila SRAMOTA škoda besed. Pričakujem samo, da bo kdo od medijev zaprosil za podatek komu in kako je bilo razdeljeno 131 milijonov evrov. Glede na to ka so vsi preprosti Prekmurci delali popolnoma zastonj (priprava, pogostitev) tu ne mislim Kreslina, ker me res zanima koliko je dobil za 2 pesmi oziroma 6 minut in 50 sekund.

      20 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    29. gost
      18.08.2019 ob 17:21 Basama gost

      Tej Serpetinšek je pa rejsan fejst Tuđmani podoben, vizualno

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    30. gost
      18.08.2019 ob 17:30 hojla gost

      Zara ............. To je za tebe uspeh da je vse zarubljeno in blokirano tele eno ? Tebe kot govno sem pa spocal iz svojega praga tak ,da lahko mirne duše ležeš riti lopovom .Dober tek .Ja da ne pozabim dol mi visijš

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.08.2019 ob 14:07 zara-----,.. gost

        hojla......tvoja pamet je zarublena joj pardon tvojo pamet nemrejo zarubiti ka je nemas niti slame nemas v glavi jea mislim ka vecjega govna ,,,dreka kak si tij nega tebi tej niti nebi dovolili ka bi jin rit lizau ker si zelo primitiven in zaostau 100 let naj ti bog oprosti ker nemas nic v glavi.........cau

        4 0 Prijavi neprimerno vsebino
    31. gost
      18.08.2019 ob 17:35 delavec gost

      Poserem in poščijm se na proslavo .Vsi so privreli žrejt in žlepat ovce so pa bejžale p pűngrad gledat te lopove za katere ovce delajo .Sramota niste se z njimi mogli slikati ? Budale markaste vrdamane .Serpentinška in Barbike ste bili željni in ostale nesnage ? Fuj

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    32. gost
      18.08.2019 ob 17:57 sobota gost

      Đurov in podrepniki niso bili v Beltincaj njihov gazda je bil bogme .

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    33. gost
      18.08.2019 ob 19:26 ižakovci gost

      Ka delegacije kot so Rudaš in Muc niso povabili ?

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    34. gost
      18.08.2019 ob 19:29 rakičan gost

      Če to skakanje po odru z srpom spada na takšno proslavo je še samo en dokaz zaostalosti in vsega kar spada zraven .To poplesavanje in norenje te babe je samo za konjsko rit isto kot vsi prisotni ki so se privlekli iz Lj .

      8 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.08.2019 ob 21:15 BABA NA DROGI gost

        Babi - je manjkal samo drog na odri, pa da vidite, da ona odvrže to velko moško robačo, to bi bil striptis juhu hu.

        2 1 Prijavi neprimerno vsebino
    35. gost
      18.08.2019 ob 20:11 upokojenec gost

      Največja manifestacija stoletja v Beltincih oziroma v Prekmurju !Vsak narod si je pisal in si ŠE PIŠE , SODBO SAM !!!! Še dobro da je tako in na boljše naj nam gre! Kdor pa se z tem ne strinja , pa naj si piše sodbo sam !? Delati z glavo ne pa z neumnostjo , kajti zaradi nore glave , celo telo trpi! Tega se zavedajte vsi tisti ,ki ste še v povojih svojeglave treznega premisleka!

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    36. gost
      19.08.2019 ob 2:43 Canada gost

      Stota obletnica da se je prekmurje pridruzilo Sloveniji.To pa nisce n epovej ka so trij Avstrijske vasi priklucile Sloveniji po drugi svetovni vojni {Kramarovci Fiksinci Ocinje } to je pripadalo Avstrij so bilij en cas v zatvori te so pa prisli nazaj mij smo bilij priseljenci smo dobili izo pa smo en cas fkup ziveli te so pa je izselili v Avstrijo pa te vasi so se priklucile po drugoj svetovni vojni Sloveniji

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    37. gost
      19.08.2019 ob 2:55 Canadski Prekmurec gost

      Prekmurski jezik san razocaran v Lendavi se v solaj fcijo Madarski Romi se fcijo romski de je zdaj Prekmurscina kak se mi vijdi ka de za dvajsti let nede vec prekmurscine.Lani san biu v Soboti na dopusti iz Canade pa sanisko ce bi lejko najso kakso knigo v Prekmurscini nej san meu srece. To je esce sreca ka mij mamo poleg Toronta aprekmursko Letovisce de se lejko kaj pogucijmo v prekmurscini

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.08.2019 ob 7:58 gost

        Kanadski Prekmurec, se vijdi, ka si nej v titojove škoule odo, pa so ti nej možganov oprali, kak večijni ka so doma ostali..... ostani mi zdrav še dugo, pa ostani pravi Prekmurec še naprej! Pozdraf v Canado!

        7 0 Prijavi neprimerno vsebino
    38. gost
      19.08.2019 ob 8:54 gost

      Prapori z rdečo zvezdo so predstavljali morilce Danijela Halasa.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    39. gost
      19.08.2019 ob 14:15 ŠAREC - BUM gost

      Šarec: "ni Slovenije brez Prekmurja" ampak Slovenija je lahko brez Šarca.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    40. gost
      19.08.2019 ob 20:30 Karel K. gost

      Ves ta rompompom okoli tega praznika in Prekmurja je izzvenel v slogu "Vse najboljše o umrlem", karavana pa gre naprej, torej Prekmurje pozabljeno od osrednjih slovencev kot se imenujejo sami sebe in se postavljajo nad nami. Šarec je polivico sbvojega govora posvetil nekim ugodnostim in subvencijam in podarjenemu denarju Prekmurju, žal tega ta pokrajina ne čuti. Najbolj neroden pa je bil v trditvi, da se je nekje zaposlilo 800 delacev, ni pa povedal v isti sapi, da njih 300 (Mura) pa jih je na drugi strani izgubilo delo. Šarec si je na ta način nabiral politične točke kot navadno dela, ko se hvali, seveda ni edini, najbolj klavrno pa je izpadel, ko je izpostavil, da je prvi predsednik Samostojne Slovenije Kučan tudi iz prekmurja, aplavz je bil medel, bilo je več negodovanja med prisotnimi nepovabljenimi.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    41. gost
      19.08.2019 ob 20:44 Karel K. gost

      Ne vem s kakšnim vzrokom je Šarec v svojem govoru. katerega prvi del mu ga je napisal dober literat in jezikoslovec, Postavil Kučana ob bok dr. Slaviča in sodelavce kateri je zaslužen za to, da je Prekmurje spet postalo del slovenskega etničnega ozemlja. Kučan je skoraj celo življenje v politiki in večinoma v Ljubljani in ni naredil za prekmurje nič, da bi se ta pokrajina razvila. Nehigienična je bila Šarčeva izjava, da so bili Slavičevi sodelavci njegovi tovariši. Ali tega Šarec ne ve ali pa hoče dokazati, da je čistokrvni Titoist. Titoisti so namreč to nemških socialdemokratov nazivno besedo(genosse) omadeževali do kraja. Slavič je imel sodelavce in somišljenike ne pa "sotovariše". Zakaj ta dan 17. avgust ni bil praznik, pred letom 1990, zakaj Kučan in njegova tovarišija iz Prekmurja z Vratušem na čelu ni poskrbela za to. Bili so tiho, samo da so jim omogočili titoisti, da imajo dobre funkcije brez odgovornosti in so zagovarjali svojo tezo, da se je slovenstvo in Slovenski narod in Slovensko ozemlje začelo z Titoističnimi revolucionarji. Zatajili so vse te nekdanje domoljube od Slaviča do Maistra, Jeriča in drugih. Zatajili so tudi narodne buditelje iz Prekmurja iz leta 1990, kateri so bili gonilna sila za to, da se zduši titoisitčni sistem v Sloveniji, da se Slovenija osamosvoji in demokratizira. Tudi te vse so Kučanovi in Janševi titoisti zamolčali in so jih porinili na rob življenjskega prepada ali v prepad, da se o njih ne sme spregovoriti nisti besedica, da bi mlajši vedeli kdo so bili organizatorji slovenske pomladi v Prekmurju. Tako se sami lahko predstavljajo kot ti organizatorji, čeprav so bili na drugi strani in si nikoli niso želeli političnih sprtememb. Torej narodni buditelji Prekmurja leta 1990 so o,mogočili, da se danes praznuje 100 obletnica vrnitve Prekmurja k slovenskemu etničnemu ozemlju, ne pa Kučan in tovarišija katera se danes šopiri v prvih vrstah izbrancev in povabljencev.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    42. gost
      19.08.2019 ob 20:46 Karel K. gost

      Matija Slavič pred stotimi leti zagotovo ni deloval le v imenu katoliške vere in njenih koristi ampak je kot izobražen človek deloval kot priseben in človekoljuben-domoljuben politik. Deloval je v korist naroda ne pa kot takratni evangeličanski pridigarji ki so nasprotovali pridružitvi prekmurja Slovenskemu etničnemu ozemlju iz svojih osebnih in cerkvenih interesov, da bodo v povezavi z madžarsko istoimenko in ideološko isto cerkvijo močnejši in bodo lažje preživeli.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    43. gost
      19.08.2019 ob 20:48 Karel K. gost

      Ko sem poslušal škofa Štumfa včeraj nastopajočega v odmevih sem se zgrozil, kakšne zastarele ideje ima za to, kako zaustaviti prekmurce, da nebi zapuščali Prelmurja. Povedal je, da je ljudi potrebno z neko omamo prikovati na prekmursko zemljo, da jo bodo obdelovali. Človek živi v 19. Stoletju, ko so ljudje bili veseli, če so imeli njivo, da so si pridelali nekaj hrane in so nekako preživeli in životarili. Danes je drug svet in se naj Štumpf in podobno misleči ne norčujejo iz prekmurskega človeka, da bi ta životaril v prekmurju, bil bi neizobražen in bi ga kot takega potem Štumpf in Erniša kot cerkveni propagatorji in demagogi zaslepljevali z njihovo škodljivo ideologijo, da bi vsak dan lezli molit v cerkev misleč, da jim bo iz revščine iziti pomagal nek njihov namišljeni bog. Prav tako bi bili lahek plen takim političnim demagogom, ,manipulatorjem in populistom kot so Kučan, Židan in Pahor, da bi jim dajali volilne glasove na volitvah in bi verjeli njihovim lažem in lažnim obljubam.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    44. gost
      19.08.2019 ob 20:50 Karel K. gost

      Ponosni smo prekmurci na takratne dogodke in ljudi kateri so jih zaznamovali in so bili v pravem trenutku prisebni, da so nam omogočili, da smo bili prišli spet tja kamor sodimo, torej k etičnemu ozemlju slovenskega naroda. Istočasno pa smo prekmurci zagrenjeni in ogorčeni ko gledamo ljudi kateri se ob tej častitljivi obletnici slikajo in rinejo v ospredje kot da so oni in njihovi politični ter verski predniki za nekaj zaslužni kot sta Kučan in Erniša. Ko sta bila v političnih odločujočih vodah nista bila prisebna, kot Slavič in sodelavci, da bi poskrbela za Prekmurje ampak jima je bila več pomena politična in verska funkcija od tega, da bi v Ljubljani povzdignila glas za Prekmurje, da bi se to tudi razvojno vključilo enakopravno v etnično ozemlje Slovenskega naroda. Nobeden politik pozneje, posebej pa v zadnjih 50. Letih ni naredil nič za Prekmurje, tudi dr. Vratuša ne, katerega se v tem trenutku toliko omenja in citira. Vsi so le ljubili funkcije ne Prekmurja zato je nehigienično, da se še ti živeči danes šopirijo in nastavljajo kameram kot zaslužni funkcionarji iz prekmurja.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    45. gost
      19.08.2019 ob 20:58 Karel K. gost

      Še največ so naredili za Rome za Romsko skupnost v teh desetletjih vladavine titoizma od leta 1945 naprej. To pa baje zaradi tega, ker so Romi rešili življenje dr. Šiftarju Vaneku. Seveda tu ni nič narobe storjeno, saj si Romi zaslužijo vsaj takšno pozornost, da so bolj vključeni v okolje in v družbo, vendar bi istočasno morali ti ljudje vsaj enako toliko storiti za Prekmurje gledano kot geografska celota, ne pa da so takor ekoč od Prekmurja dvignili roke, zaradi pomoči Romom pa so jih v Ljubljani trepljali po ramenih. Zadosti jim je bilo to priznanje, v Ljubljani pa so bili veseli na eni strani na drugi strani pa so se posmehovali kakšni tepci so ti prekmurski funkcionartji v Ljubljani, da se dajo prodati in okrog prinesti na tako poceni način, da so tiho. Nihče sploh ni obravnaval Prekmurja za tajkunstva, ki je pobralo vse in uničilo vse drugo samo oni so ostali.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.