https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KRONIKA

Trinajst tujcev bo vrnjenih na Hrvaško

20.08.2019 ob 12:45  

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje od včeraj, 19. avgusta 2019 od 6. ure do danes, 20. avgusta 2019 do 6. ure na območju PP Ljutomer prijeli 13 tujcev, ki so nezakonito vstopili v Republiko Slovenijo. Pri tem je  šlo za državljane Alžirije, Iraka in Maroka. Po končanih postopkih bodo tujci vrnjeni hrvaškim varnostnim organom.


Včeraj, okrog 18.30 ure so policisti Policijske postaje Ljutomer izven naselja Veščica opazili ob cesti parkirano osebno vozilo znamke Renault Koleos, hrvaških registrskih številk, v katerem je sedelo več oseb. Voznik vozila je v trenutku  zapustil  vozilo in začel bežati v smeri bližnjega gozda. Policist je stekel za njim in ga prijel.

V postopku je bilo ugotovljeno, da je državljan Srbije v vozilu vozil 6 tujcev, državljanov Iraka, ki niso izpolnjevali pogojev za vstop v Republiko Slovenijo. Vozniku sledi kazenska ovadba zaradi suma storitev kaznivega dejanja po 308. členu KZ.

*Fotografije so simbolične.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.08.2019 ob 10:32 čondraš gost

      No glej ga debelega( prvi z desne ki sedi ), ko se je hotel prešvercat v Avstrijo z migranti, zdaj ga bodo pa terali nazaj v njegovo Hrvatsko, super .

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      21.08.2019 ob 14:45 Inšpektor gost

      Same družine z otroki in visoko kvalificiran kader!

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.