https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Štiri pomurske občine prejele prikazovalnike hitrosti »Vi vozite«

22.08.2019 ob 12:40  

Agencija za varnost prometa (AVP) je tudi letos, že deveto leto zapored, na podlagi javnega razpisa v brezplačni desetmesečni najem 30 občinam podelila prikazovalnike hitrosti »Vi vozite«. Med njimi so tudi štiri pomurske občine.

Prikazovalniki hitrosti so se že v preteklosti izkazali kot učinkovito sredstvo za takojšne zmanjšanje povprečnih hitrosti. Prehitra vožnja je, kljub pogostim preventivnim akcijam in opozarjanju vseh institucij, ki delujejo na področju preventive, še vedno najpogostejši vzrok prometnih nesreč z najhujšimi posledicami. Omejitev hitrosti pa je predvsem v naseljih ključnega pomena, so zapisali pri Agenciji.

V okviru zadnje akcije Hitrost so policisti največ kršitev prekoračitve dovoljene hitrosti izmerili prav v naseljih. V času trajanja akcije med 12. in 18. avgustom so tako ugotovili 3048 kršitev prekoračitev hitrosti, od tega kar 2492 kršitev v naselju.

S prikazovalniki hitrosti želijo na Agenciji spodbuditi voznike k strpnejši in bolj umirjeni vožnji ter tako prispevati k večji varnosti vseh udeležencev v cestnem prometu. Agencija želi obenem občine spodbuditi, da bi uporabljale prikazovalnike hitrosti, saj so dokazano učinkovit kratkoročni ukrep za zmanjšanje povprečnih hitrosti v naseljih in izven njih.

S prikazovalniki hitrosti se zbirajo tudi podatki o izmerjenih hitrostih, na podlagi zbranih podatkov pa je mogoče pripraviti analize ter predloge za izvedbo različnih infrastrukturnih ukrepov na cestah, ki še dodatno prispevajo k izboljšanju prometne varnosti.

Foto: Agencija za varnost prometa

Na letošnji razpis se je prijavilo kar 41 občin, izbrane občine pa je na podlagi razpisnih kriterijev izbrala strokovna komisija. Prednost pri izbiri so imele občine z izpostavljenimi in prometno nevarnimi mesti, kjer poteka šolska pot (pot v šolo ali vrtec), kjer ni zagotovljen minimalni standard za šolsko pot, kjer je visoka stopnja zabeleženih prometnih nesreč ter mesta s pogosto prekoračitvijo hitrosti in visokim povprečnim letnim dnevnim prometom.

Med tridesetimi izbranimi občinami so tudi štiri pomurske občine, in sicer Cankova, Odranci, Turnišče in Veržej.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.08.2019 ob 14:43 MARKO gost

      Ta zadeva dela samo 2 tedna, te pa vse skup crkne in niti slučajno ni nobenega, da bi to spravil v delovanje ali pa vrgel dol in na odpad.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      22.08.2019 ob 15:18 hehe gost

      Mogli bi imeti one znake ..Če prehitro voziš,sredinca :D,če pa vredu pa palec navzgor ...

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      22.08.2019 ob 17:51 A6 gost

      Saj v Veržeju je že dolgo taka tabla. Ko pripelješ iz smeri Križvevci takoj na začetku Veržeja. Meri pa že precej prej, da do krajevne table mirno zmanjšaš na 50. Pa še točna je. Zadnjič je kazala 136. In meni na digitalcu na armaturki tudi.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        22.08.2019 ob 18:24 boris gost

        A6 136 kmh si se v naselje prineso ???? Zdaj če maš A6 še ne pomejni ka lejko lejčeš kak budala.

        2 1 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      22.08.2019 ob 18:21 ..... gost

      Kaj to pomeni, če pri omejitvi hitrosti 40 pripelje vsak dan črn BMW z hitrostjo najmanj 100! Pa še z obeh strani imaš prehod za pešce, šolo itd, in na dolžini 800metrov 6 ulic, ki imajo izvoz na to cesto.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.