https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Rakičanu zadišalo po prekmurski kulinariki

Rakičan, 26.08.2019 ob 13:30  

Včeraj je na dvorišču dvorca Rakičan, ob 100. obletnici priključitve Prekmurja in združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom potekala kulturno-kulinarična prireditev "100 let prekmurske kulinarike," v okviru katere so predstavili prekmursko kulinariko in obeležili pomembnost prekmurskega izročila ter kulture.


Obiskovalci so lahko poizkusili jedi pripravljene po prekmurskih tradicionalnih in ekstravagantnih receptih.

Obiskovalcem je tako bil med drugim na voljo langaš z dodatki, langalló, bujta repa, bograč, kisla župa, dödöle, ajdinske krpice z zeljon in indinjače, ki jih je ponujal dvorec Rakičan. Piceka z ajdinsko kašo pa grbanji, prekmurski burger, jabukof retaš z makon, locato panonio in prekmursko gibanico, so ponujale Terme 3000.

Sladokusci so se lahko posladkali z vafeljni s prelivi in  sladolednimi rolicami LocoRoll - "Ice Cream Rolls".

Dogajanje so popestrili z bogatim kulturnim in animacijskim programom ter vožnjo s kočijo.

Nastopila je folklorna skupina Kulturnega društva Štefan Raj Turnišče. Za glasbo pa je poskrbela Marko banda.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.