https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: PGD Boreci slavnostno obeležili 90 let delovanja

28.08.2019 ob 13:30  

V Borecih je bilo v soboto, 24. avgusta slavnostno, saj je potekalo osrednje praznovanje ob 90-letnici Prostovoljnega gasilskega društva Boreci. Slavnostni dogodek se je začel z gasilsko parado ter nadaljeval s slavnostno prireditvijo pri gasilskem domu.

Gasilsko društvo Boreci ima že dolgoletno in uspešno tradicijo. Prostovoljno gasilsko društvo Boreci je nedvomno zaznamovalo in soustvarjalo zgodovino kraja in širše okolice. Ustanovni člani so daljnega leta 1929 ustanovili društvo, verjetno pa si niso mogli predstavljati, kaj vse bo naše društvo doseglo v svojem razvoju vse do današnjih dni.

Vsak začetek je težak, ampak niso klonili, zbirali so sredstva za opremo, potrebno za zaščito premoženja v naši vasi, se izobraževali na področju gasilstva, skratka postavili temelje na katerih se je sedanja generacija in generacija pred nami lahko razvila v sodobno in solidno opremljeno prostovoljno gasilsko društvo, ki praznuje 90. obletnico delovanja. PGD  Boreci je leta 2003 z veliko odgovornostjo in zavzetostjo prevzelo naloge osrednje gasilske enote v občini Križevci.

Slovesnost ob 90. letnici se je začela z gasilsko parado, nadaljevala z nagovori, kulturnim programom in  podelitvijo odlikovanj. V kulturnem programu je  sodelovala pihalna godba KUD Muzika ter  domačinka Lara, ki je na violino uvodoma zaigrala himno ter se kasneje predstavila s skladbo Cvetje v jeseni, ob Avsenikovi skladbi pa se ji je pridružila še sestra Vita. Pionirji in mladinci pa so poskrbeli za popestritev programa z zabavno točko.

Slovesnosti, ki jo je povezovala Manca Sušec so se poleg domačih gasilcev, krajanov, predstavnikov okoliških gasilskih društev, podpornikov ter ostalih obiskovalcev, udeležili tudi poveljnik Gasilske zveze Slovenije Franci Petek, podpredsednik Gasilske zveze Slovenije Milan Antolin, župan občine Križevci mag. Branko Belec, predsednik Gasilske zveze Križevci Denis Čuk, namestnik poveljnika Gasilske zveze Križevci Slavko Osterc, častni predsednik Gasilske zveze Križevci Dragotin Rakuša, častna člana Kosi Marko in Jože Kolbl, mag. Milan Lovrenčič, Silva Duh ter prijateljska društva Osek in Brezje.

Najprej je vse prisotne nagovoril predsednik PGD Boreci Branko Slavinec. Med slavnostnimi govorniki je bil v prvi vrsti bil poveljnik Gasilske zveze Slovenije Franci Petek, zbrane pa sta nagovorila še predsednik Gasilske zveze Križevci Denis Čuk in župan občine Križevci mag. Branko Belec. Nekaj misli sta strnila tudi predsednik  Zveze društev General Maister mag. Milan Lovrenčič in podpredsednica RKS ter predsednica RKS - OZ Ljutomer Silva Duh. S kroniko društva je vse prisotne seznanila Renata Slavinec Berden.

Sledila je podelitev zahvalnih listin, ki sta jih podelila predsednik PGD Boreci Branko Slavinec in poveljnik Sebastjan Antolin. Prejeli so jih predstavniki PGD Osek, PGD Brezje, občine Križevci ter Gasilske zveze Križevci. Poveljnik Gasilske zveze Slovenije je podelil priznanja in plemenice naslednjim članom PGD Boreci: Anton Krajnc (gasilsko odlikovanje 2. stopnje) in Marija Heric (gasilsko odlikovanje 1. stopnje). Gasilsko odlikovanje plemenico 1. stopnje pa so prejeli: David Mertuk, Simon Žitnik, Milena Korenjak, Benjamin Tobijas, Mitja Horn, Vladimir Korenjak, Sebastjan Antolin in Branko Slavinec.

Po proslavi se je odvijala zabava s srečolovom.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

Foto: PGD Boreci

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.08.2019 ob 15:18 DF gost

      Borejci se pišejo z J ! Rajši pojdite pisat članke o muri. Tam vsaj pravopisne napake ne moreš narediti.

      2 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.06.2021 ob 19:30 RENATA gost

        SPOŠTOVANI, V PRLEKIJI SO BORECI IN ZGLEDA, DA BOSTE MORALI OBISKATI ŠE ENKRAT POUK GEOGRAFIJE.

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.08.2019 ob 15:48 potač gost

      DF, to so Boreci iz občine Križevci pri Ljutomeru, dočim si ti najbrž mislil Borejce pri M. Soboti. Predlagam ti, da pred komentiranjem prebereš članek, ker si povsod prvi.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      28.08.2019 ob 15:50 gost

      Tau tele sploj nevej ka pijše

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      28.08.2019 ob 16:02 gost

      ČAKAM NAJBOLJŠO ENAJSTERICO PREJŠNJEGA KOLA, KJER BODO ŠTIRJE MURAŠI, TRENER KOLA PA ŠIMUNDŽA. KAJ BI IGRALCI MARIBORA, ALUMINIJA,CELJA,SEŽANE,.... EKIPA 24 IN TV PLANET STA ABONIRANA NA MURO!!!!!!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      28.08.2019 ob 16:07 gost

      ŠE EN IDIOT, KI ŠE NIMA MIRU ZARADI MURE. ČE POD TO RUBRIKU SPADA KOMENTAR O MURI BOG POMAGAJ TEMU IDIOTU.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      28.08.2019 ob 16:10 gost

      DF STVARNO SI PRIMITIVNO BITJE. ŽALOST, KER NE LOČIŠ BOREJCE IN BORECI ---------- KATASTROFA. TVOJ IQ JE VELIKA ŽALOST ISPOD 0.000.

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      28.08.2019 ob 17:21 gost

      nnnnnnnnnn

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      28.08.2019 ob 17:52 Dffff gost

      Lepo prosim urednistvo, ce objavi kak clanek o Muri, ker nimam kaj komentirati. Lepo prosim, ce ste tak prijazni pa objavite kaj danes moj Bobi je za vecerjo kaj bo pocel v prostem casu in podobne zadeve. Lepo prosim. Pozdravlja vas vas zvesti bralec pomurca eden in edini Debeli Fucknjenec.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      28.08.2019 ob 17:55 Strijc Džouže gost

      Razgledanost pa to.....to nemre človik na forumih dobiti.....Df nekde v življenji si pač stvari zamudo....to je pač tako ko je forum blatenje in podjevavanje ljudi tvoj hobi....iz geografije čisti čvek Df bukno si debil

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      28.08.2019 ob 18:21 Risto Kubura gost

      Pozor, pozor, Bobi, Bobson je danes obiskal sorodnike v Međimurju!!!!

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      28.08.2019 ob 19:02 Dff gost

      Busy ti mi ga pa tak naraj popusy!

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      28.08.2019 ob 20:17 DF gost

      Kaj ne vidite kak vas okoli vozim. Ko male račke.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.