https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

V prometnih nesrečah udeleženih 117 otrok, dva sta umrla

29.08.2019 ob 9:10  

Policisti PU Murska Sobota so v obdobju od 1. 1. 2019 do 26. 8. 2019, obravnavali 507 prometnih nesreč, v enakem obdobju lanskega leta 601. V prometnih nesrečah je 1 (2) oseba izgubila življenje, 20 (35) jih je bilo hudo in 167 (254) lahko telesno poškodovanih.

Neprilagojena hitrost najpogostejših vzrokov za nastanek prometnih nesreč

Vzrok neprilagojena hitrost je še vedno eden od najpogostejših vzrokov za nastanek prometnih nesreč na cestah na območju Pomurja. V povprečju (obdobje  šestih let) se vsaka 6 prometna nesreča na pomurskih cestah zgodi zaradi neprilagojene hitrosti.

Pomeni, da je še vedno veliko voznikov, ki ne upošteva omejitve hitrosti omejene s prometno signalizacijo ali prometnimi pravili in, da je delež neprilagojene hitrosti v prometnih nesrečah  izredno visok.

Neprilagojena hitrost pa je velikokrat determinirana tudi v vzrokih kot so nepravilna stran in smer vožnje, nepravilno prehitevanje, neupoštevanje pravil o prednosti…

Udeležba otrok v prometnih nesrečah

V obdobju od leta 2015 do 26. 8. 2019 je bilo v prometnih nesrečah na območju PU M. Sobota udeleženih 117 otrok od katerih sta 2 umrla, 8 jih je bilo hudo in  70 lahko telesno poškodovanih.

V obdobju 1.1.2019 do 25.8.2019 je bilo v prometnih nesrečah udeleženih 10 otrok. Eden je bil hudo telesno poškodovan, 8 pa lahko, so sporočili s Policijske uprave Murska Sobota.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.08.2019 ob 11:10 čondraš gost

      Tudi večina tistih ki imajo na svojem avtu nalepko z vsebino ki nakazuje da se v avtu nahaja otrok, sami divjajo po cestah, z otroci v svojih avtih.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.