https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Bodo v Petišovcih črpali plin brez hidravlične stimulacije?

28.08.2019 ob 17:00  

Britansko podjetje Ascent Resources raziskuje možnosti nadaljnjega razvoja plinskega polja pri Petišovcih, ki ne bi potrebovale hidravlične stimulacije, je v torek objavilo podjetje.

V Ascent Resources so v sporočilu delničarjem zapisali, da si še vedno prizadevajo za ohranitev vrednosti naložbe v Sloveniji in za širitev v bližnje regije.

Družba in njeni partnerji raziskujejo različne možnosti za nadaljnji razvoj plinskega polja Petišovci, ki ne bi potrebovale hidravlične stimulacije. S ponovnim preučevanjem 3D seizmične študije iz let 2008-2009 ocenjujejo druge potencialne možnosti vrtanja in vnovično uporabo obstoječih vrtin, da bi pospešili proizvodnjo pomembnih rezerv na tem območju. Rezultati nove analize študije naj bi bili znani sredi septembra.

Ascent s slovenskim partnerjem in imetnikom koncesije Geoenergo medtem tudi že pripravlja dokumentacijo za podaljšanje koncesije za Petišovce, ki se izteče leta 2022.

Družba tudi še naprej pripravlja pravne zahtevke za odškodnino zaradi stalnih zamud v postopkih izdaje dovoljenj v zvezi z nadaljnjim razvojem na plinskem polju Petišovci. Vztraja pa tudi pri pritožbi zoper odločitev okoljskega ministrstva oziroma Agencije RS za okolje, ki zahteva da se ponovno izvede presoja vplivov na okolje za hidravlično stimulacijo vrtin.

Foto: arhiv Pomurec.com

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.08.2019 ob 19:30 plin gost

      Prepovedati apsolutno vse črpanje

      3 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.08.2019 ob 21:15 GAS gost

      Ne verjamem jim!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      29.08.2019 ob 9:37 DF gost

      Poceni prodane naftne surovine ki bi morale ostati v naši lasti. Tu so se prejšnja vodstva in prejšnje vlade zelo nategnile.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.