https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: S »Tujimi jeziki« odprtje Festivala Front@

Murska Sobota, 29.08.2019 ob 6:05  

V sredo, 28. avgusta se je pričela 14. izdaja plesnega festivala Front@, ki bo potekala od 28. do 31. avgusta na različnih prizoriščih v Murski Soboti prinaša 25 dogodkov, na katerih se bodo predstavili umetniki iz Avstrije, Madžarske, Francije, Nizozemske, Velike Britanije, Belgije, Italije, Izraela in Slovenije.


S predstavo Tuji jeziki (Foreign Tongues) so v sredo na grajskem dvorišču v Murski Soboti otvorili Festival Front@.

Tuji jeziki so nekakšen "produktivni nesporazum", igrajo se z nasprotji v komunikaciji, ki jih doživljamo na vsakodnevni ravni. Ideja projekta je, da vsakič znova razišče in posname raznolike jezike po Evropi. Izhodišče predstave so osebni intervjuji s prebivalci določene regije in njihovo narečje. Prav ta govor namreč postane iztočnica za koreografijo, ki se nato odziva na lastno polifonijo in večjezikovnost.

Posnetki različnih evropskih regionalnih jezikov igrajo vlogo plesnega/gibalnega materiala in kažejo, koliko vsega razumemo tudi takrat, ko mislimo, da ne razumemo ničesar. Vsako mesto nenehno proizvaja nove ekspresije, žargone in fonemične variacije, s tem pa predstava preigrava različne ritme in zvočno dinamiko ter ustvarja posebno akustično atmosfero.

 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.08.2019 ob 9:09 park gost

      Če je to podobno kakšnemu plesu te jaz menjam škofa v Soboti .To kotanje pačenje in zvijanje ter kriljenje z rokami je zdravo za psihiatrijo nikamor drugam .Koliko € je ta vrženih za to kotanje ?

      11 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      29.08.2019 ob 9:35 DF gost

      To je precej podobno murašem. Ko se vinjeni opotekajo iz fazanerije.

      5 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      29.08.2019 ob 11:31 SRAMOTA gost

      Mislim, ka je sramota to skakanje in divjanje nazivati plesom, pa kam smo mi zašli v tej vukojebini Sloveniji ? To z plesom nima nobene povezave in vse te ljudi, ki tako sramotno živijo iz našega davkoplačevalskega denarja bi bilo pregledati pri ustreznih specialistih, če niso nevarni za okolico in preveriti če ni vmes kaka droga, ker normalen človek pri zdravi pameti ne more početi kaj takega.

      10 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      29.08.2019 ob 12:23 mijav gost

      Meni so pa te umetnice všečne,všečne zelo...Če se tudi tako zvijajo v postelji pol wwaaaaawwwwwww :) mama mia ,kar se tiče novodobne umetnosti pa nebi zgubljal besed...

      2 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      29.08.2019 ob 13:31 ...... gost

      Nekdo je že nekje zapisal, isti ljudje na vseh pizdarijah. Ja res je, kdaj dela predsednik državnega zbora, če ga vidimo na vseh pohajkovanjih v Prekmurju?

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      29.08.2019 ob 13:35 ......... gost

      Edijni, ki si brezvezno sranje, kot je nekdo zapisal (ljudi dati pod drobnogled psihiatrije) je glavni v državnem zboru. On si posnema, slika za hošni arhiv. To te buje.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      30.08.2019 ob 16:40 cool gost

      Super. drugačno in zanimivo. Vi, ka se van nikak ne dopade.... probajte kaj napraviti s svojin teleson, pa se nan pokažite, da pokomentiramo še vas.

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        30.08.2019 ob 20:06 pilatuš gost

        cool............ Poserem se jaz na vse to zvijanje in pačenje .Hujši so kot v umobolnicah to je zdravo za rešetke psihiatrije .Komu se to dopade in uživa je za mene iztirjen popolnoma

        2 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.