https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

FOTO: V Mačkovcih potekalo državno prvenstvo v motokrosu

2.9.2019  

V nedeljo, 1. septembra, je v Mačkovcih potekal dirka državnega prvenstva v motokrosu, ki ga vsako leto organizira Avto-moto društva (AMD) Štefan Kovač Murska Sobota. Tekmovalci so se merili v kategorijah MX veterani 40 in 50, MX 50, MX 65, MX 85, MX 125 ter MX Open in MX 2. V najmočnejši kategoriji MX OPEN je slavil Klemen Gerčar iz AMD Brežice.

V kategoriji MX 50 je med 17 tekmovalci, kiso se potegovali za pokalno prvenstvo, slavil Tjaš Jelovšek iz Društva AMD Vurberk. Drugo mesto je pripadlo Taju Vidoviču iz Društva ljubiteljev terenskih vozil 3 kraji, kot trerji pa je na cilj pripeljal Leo Gajser iz Športnega društva (ŠD) MX akademija Sašo Kragelj.

Pri veteranih v kategoriji MX 40 je slavil Sašo Kragelj z Yamaho iz ŠD MX akademija Sašo Kragelj, v kategoriji MX 50 pa Bogomir Gajser s Hondo iz Motocorss-ski Gajer Team.

V najštevilčnejši kategoriji MX 65, v kateri je tekmovalo 22 voznikov, je slavil Adam Horvath iz Madžarske s KTM-om. Drugo in tretje mesto sta osvojila Lukas Osek in Šimun Ivandić, oba iz Motocross-ski Gajser Team. 

V kategoriji MX 85 se je pomerilo 17 tekmovalcev. Nastopili so vozniki iz Slovenije, Hrvaške, Romunije in Avstrije, slavil pa je Jaka Peklaj iz AMD Šentvid pri Stični pred Luko Kunićem iz Hrvaške in Jako Osekom iz Motocross-ski Gajser Team.

V kategoriji MX 125 je slavil Matevž Robek iz Moto kluba Fire Group, ki je premagal Aneja Iliča iz AMD Štefan Kovač in Gašperja Polajžerja Moto kluba Fire Group. 

V najmočnejših kategorijah MX 2 in MX Open se je skupno pomerilo 18 tekmovalcev, med njimi je nastopil tudi Niko Topolovec iz domačega moštva AMD Štefan Kovač, ki je v kategoriji MX Open dosegel skupno 7. mesto. V kategoriji MX Open je slavil Klemen Gerčar iz AMD Brežice pred Petrom Irtom iz ŠD APJ Moto šport klub in Matijo Kelavom iz Hrvaške, v kategoriji MX 2 pa so prva tri mesta osvojili Jan Pancar iz AMD Šentvid pri Stični, Jaka Završan iz ŠD Myteam Motocross in Michael Pfundner iz Avstrije. 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.